![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Kelaynak kuşuna çevirmişsiniz açması için uzunca bir süre bekleyeceksiniz anlaşılan. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Sevgili Selis, bu yıl çiçek anlamında pek verimli olmasa da gelecek yıl kocaman dalları olan bir küpe çalınız olacak Küpe çiçeği uç alındıkça genişleyen bir bitki.Saksıyı doldurup sağdan soldan yapraklarını, çiçeklerini indirdiğinde '' ohhh '' diyeceksiniz ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
En son gelen iki küpelide de daha önce görmediğim bir sorun var şöyleki, sanki yapraklarının altlarına ve bazılarının üstüne kükürt tozu falan serpilmiş gibi, külleme zannettim önce ama değil daha boyutlu anlayamadım bilen var mı ki??? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın COYOTE, aynı hastalık belirtilerini ben de iki küpe çiçeğinde gördüm.Yaprak altlarında pasa benzer lekeler var. Mantar hastalıklarından biri olabileceğini düşündüm.Sorunlu yaprakları uzaklaştırdım fakat tekrar oluşması muhtemel. Çaresini bilenler vardır mutlaka. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-01-2009
|
Maşaallah çok güzel olmuş ,bolca çiçeklerini görürsünüz , sevgili jezebe.Benim 11ingiliz büyüme çabasındalar. Benimde son gelen küpelerde de vardı ,lekeli yaprakları kopardım.Durumları şu an için sıkıntı yok .Yapraklardaki lekeler yanma gibiydi. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili zümrütü anka , estetik kaygıyla ben de kurumuş veya lekeli yaprakları hemen toplarım . Sonra öğrendim ki bu bitki sağlığı açısından da iyimiş ![]() Hastalık kaynağını anında uzaklastırarak bitkinin hayatını da kurtarmış oluyoruz böyle yaparak . Şimdi beyaz sinek görünce önce sinekli yaprakları koparıp klozete atıyorum , sonra da ilaçlıyorum . |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-06-2009
|
küpe
Bakmaya doyamıyorum ![]() Gün geçtikçe daha da büyüyor çiçeği ![]() |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Rengi de 1410 nolu mesajdaki küpe çiçeğinizden değişik bizimkinin üst yaprakları tamamen beyaz. Çiçeğinin iç yapraklarında varla yok arası hafif bi pembelik var. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
|
Bunlarda diğer minikler diğerinin aksine çok küçükler ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
|
Çok teşekkür ederim, sizin küpe çiçeklerinizde öyle çok şirinler maşallah ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok güzel açmışlar.Maşallah. Sorularım olacak küpe sevdalılarına ![]() Benim güzel küpelim tomurcuklarını geliştirmeden çieçklerini açıyor.Bu nedenle çok kısa açık kalıyor 1-2 gün kadar.Gelişmemesinin nedeni ne olabilir bilmiyorum ama lütfen yardımcı olun.1405.mesajda ki ikinci resimde ki gibi tam olarak açılmıyor.Dış kabuğu daha koyulaşmadan açıyor ve öyle bir kaç gün kalıyor.Bende dayanamayıp kendini geliştirmesi için kopartıyorum açan çiçekleri.Yanlış yapıyorsam lütfen uyarın beni.Birde besin eksikliği olabilir diye düşünüyorum.Ne kullanabilirim?Elimde 20*20*20 NPK var ondan kullansam fazla gelir mi? Bugün Koçtaşta çok güzel küpeliler vardı ama pahalıydı katmerli bol tomurcukluydu.Sadece saksı için para i,stiyorlardı herhalde.Aynı küpeyi pazarda 4 tl ye görmüştüm. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
sevgili Güngör hanım benimde bahçede dikili aynısından var coştukça coşuyor 2 küpelim bahçe toprağını çok sevdi. bol çiçekli ve çok büyüdü. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili The Island , aile fotografı çok güzel , beyaz da göz dolduruyor ... Fotografların devamını bekliyoruz . Sevgili Benol Hazaroğlu resim konusunda anlamadığınız neyse sorun lütfen , elimizden ne geliyorsa yaparız . |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Öyle olduğunu söyledi sitedeki arkadaşlar, o zamandan beri sürekli açık. Havadar , esintili yer severmiş. Gerçekten açık bıraktıktan sonra hepsi tomurcuk doldu. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Havadar yerde daha kolay çiçeklendiği bir gerçek .Denemek için ablama bıraktığım iki saksı küpe çiçeği ,diğer ablamda ki bir saksı küpe çiçeği sürekli balkonda gölge alanda durdular. Tüm bakımları benzer ve eş zamanlı yapıldı. Benim kapalı mekanda tuttuğum iki saksı güç bela yaşarken ; her iki ablamda ki küpe çiçekleri tomurcuk dolu ,açmak için hazırlık yapıyorlar. |
|
|
|
![]() |
|
|