![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir küpem var, sabah güneşi alan pencerede, hiç istifini bozmadı. Ağustosu da atlatırsa kendisini kahraman ilan edeceğim. ![]() Hiç açmadı henüz, sonbaharda çelik dikmiştim, muhtemelen uzun küpe diyorum, emin değilim. Resmini eklerim, yapraktan tanıyan arkadaşlar bir falına baksın ![]() Düzenleyen Jezebel : 26-07-2011 saat 21:02 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
|
Alıntı:
merhaba, ben de Muğla'da yaşıyorum.. Küpelerimi de Bayır pazarından aldım.. ama Gökova pazarında da satılıyordu.. çiçekçiler yerine pazarları gezmek hem daha eğlenceli hem de süprizlere açık pek çok şey bulunabiliyor.. sevgiler.. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet evet tohum. Ancak bu meyveleri kesip bekletmeli mi, hemen ekmeli mi, bıçakla yarıp tohumları mı çıkartarak ekmeli bilemiyorum. Nette bir resimde yarmışlar içini göstermişler, içinde mini mini siyah çekirdekler var. Yazın bir meyvesini bilerek dalında bıraktım. Uzun süre çok sert ve şişkindi, sonra yumuşadı. Alıp ektim ama sanırım olmadı. Belki de sertken alıp ekmek lazım.. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 22:29 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2011
|
Alıntı:
Fuchsia magellanica'ların cimlenmesi 90 günü bulabiliyormuş. Ektiğin tohumlardan vazgecme bekle derim ben. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın SerDag naftalin toplarını köşe bucak neresi aklınıza gelirse cay tabagına 3 4 adet koyup aralara saklıyorum bu yıl cok rahat gecirdim bitkilere yakın mesafede olsun yeterli |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2011
|
Alıntı:
Sevgili Blaze ash, cömertliğiniz için çok teşekkür ederim, çok zarifsiniz. Ancak, ben ısrarla bahçede yetiştereceğim bitkiler ve ısrarla küpelerin peşindeyim ![]() Benim bildiğim küpeyi tohumdan yetiştirmenin çok ama çok zor olduğu... Bulabilirseniz bitkinin seradan kendisini veya çeliğini temin etmek en iyisi. Siz ltf. bana ilerleyen zamanda sorun olur mu ? Köklenenler olursa gönderirim. Hatta eğer kargo masrafı sorun değil derseniz, Tuzla'da bir serada sarkan cinsten ve beyaz renk var , alır gönderirim size isterseniz. Bu arada Sevgili Gurbik67'nin mesajını okuyunca, benim köklendirme yapmam için birinin bana ciddi ciddi el vermesi gerektiğine bir kez daha ikna oldum ! Ne Ağustos ne de ondan sonraki aylarda yaptığım denemelerden ( abartısız 150 çelik olmuştur !) daha bir tane köklenen birşey var ! Ben yine de toprağa, suya ve perlite daldırılmış çeliklerimin köklenmesini bekliyorum ümitle. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2015
|
Küpeler
Bu güzel küpelileri satan arkadaşlar varmıdır aramızda nasıl sahip olabiliriz,*** ler |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fide ve saksıları pazarlara gelmeye başladı. Ayrıca Eminönündeki çiçek pazarında bulabilirsiniz gibi geliyor bana. Düzenleyen çiçeksever : 22-04-2015 saat 10:23 |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Küpe
Açmaya devam ediyorlar |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2011
|
sevgili ardabora ve lir... benimle paylastiginiz küpelilerin son hallerini paylasmak istedim... sagolun, umarim hepsi bu hallere gelirler. ilginç bir şekilde bazısı hiç yaprak dökmeden direk büyümeye başladı, bazısı tüm yapraklarını döktü sonra dipten yaprak çıkarmaya başladı. hadi hayırlısı ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın september82 internetten tohum aldığınızı okuyunca heyecanla sormak istedim. Çok aramama rağmen internette bir türlü bulamadım. Acaba adresini verebilir misiniz? Bende tohumdan yetiştirmek istiyorum. Malesef bulunduğum şehirde küpe çiçeğine dair herhangi bir tür yok ya da ben rastlamadım. Bu konuda yardımlarınız beni çok mutlu eder. Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Sayın Sevgi ; Küpeliniz tohum yapmış çok net ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Ay çok sevindim. Çok teşekkür ederim. Peki bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğiz. Tohum ne zaman olgunlaşır? ne zaman tohumu almam gerekir? Bu bilgileride verirseniz çok sevinirim. Ilk defa küpeli yetiştirdim ve ilk defa küpeli tohumuyla karşılaşıyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Alıntı:
Maalesef bende küpeli konusunda çok bilgili değilim. Ancak ya kendi düşerse ya da kuruduğunda alın. Siz koparmayın. Bir bilen muhakkak yardımcı olacaktır. Bu Ağaçlar.net'in doğasında var. |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İyice olgunlaşıp kurumadan almayın, Şubatta ekebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım. |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sanırım bulabilirsiniz september82. Geçen yıl, tanıdığımın getirdiği bir çelikle ürettiğim fakat çiçeğini hiç açmadığı için rengini bile bilmediğim bir küpem var İki hafta kadar önce ondan bir kaç çelik almıştım. Bugün baktım ki köklenmişler. Biraz önce şaşırtma yaptım ve sert plastik bardaklara aldım. Bir iki hafta uygun sıcaklıklarda kök çalışmasını beklemek gerek.Geçen yıl çelikten üretim küpe; Bunlarda bu biraz önce şaşırttığım fideler; Küpelerin yanlarında Lavandula Angustifolia ve Jasminum Primulinum fideleri |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2013
|
Mesajınızı geç gördüğüm için kusura bakmayın. Ben martta dikmiştim, nisandan itibaren çıkan dallardan dikmeye başladım. İlk başlarda yaptıklarımın tamamı tutarken en son aralık başında yaptıklarımda yarı yarıya bir oran yakaladım. Buradan hareketle en uygun mevsimin mart nisan olduğu sonucu çıkarabilirim. Ama her mevsimde tutma imkanı olduğuna da şahit oldum |
|
|
|
![]() |
|
|