agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni3922Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-07-2011, 12:07   #1
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Bir küpem var, sabah güneşi alan pencerede, hiç istifini bozmadı.
Ağustosu da atlatırsa kendisini kahraman ilan edeceğim.
Hiç açmadı henüz, sonbaharda çelik dikmiştim, muhtemelen uzun küpe diyorum, emin değilim.
Resmini eklerim, yapraktan tanıyan arkadaşlar bir falına baksın

Düzenleyen Jezebel : 26-07-2011 saat 21:02
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2011, 19:30   #2
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Klimanın bitkilere olumsuz bir etkisi olmaz.
Benim sıcaktan etkilenmeyen küpem de böyle bir şey-

Name:  DSC04463 (666x572).jpg
Views: 1436
Size:  51.5 KB

.

Eski 05-08-2011, 14:37   #3
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Maşallah sevgili dağ çiği, çok sağlıklılar.
Benim sadece 3 cengaverim hayatta.
Ağustosu atlatınca kurtulduk diyebileceğiz

Eski 10-10-2011, 16:45   #4
Ağaçsever

akkelebek's Avatar

Giriş Tarihi: 23-11-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hanbiyçe Mesajı Göster
merabalar ben muğlada yaşıyorum öğrenciyim .küpelileri de çok seviyorum ama burdaki çiçekçilerde bulamadım bana şehirde küpeli bulabileceğim bir çiçekçi önerirseniz ya da küpeli paylaşımında bulunursanız çok sevinirim iyi günler

merhaba,

ben de Muğla'da yaşıyorum.. Küpelerimi de Bayır pazarından aldım.. ama Gökova pazarında da satılıyordu.. çiçekçiler yerine pazarları gezmek hem daha eğlenceli hem de süprizlere açık pek çok şey bulunabiliyor..

sevgiler..

akkelebek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2011, 16:22   #5
Ağaç Dostu

SerDag's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2009
Galeri: 7
Evet evet tohum. Ancak bu meyveleri kesip bekletmeli mi, hemen ekmeli mi, bıçakla yarıp tohumları mı çıkartarak ekmeli bilemiyorum. Nette bir resimde yarmışlar içini göstermişler, içinde mini mini siyah çekirdekler var. Yazın bir meyvesini bilerek dalında bıraktım. Uzun süre çok sert ve şişkindi, sonra yumuşadı. Alıp ektim ama sanırım olmadı. Belki de sertken alıp ekmek lazım..

Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 22:29
SerDag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2011, 12:58   #6
Ağaç Dostu

eb_ru's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SerDag Mesajı Göster
evet evet tohum. ancak bu meyveleri kesip bekletmeli mi, hemen ekmeli mi, bıçakla yarıp tohumları mı çıkartarak ekmeli bilemiyorum. nette bir resimde yarmışlar içini göstermişler, içinde mini mini siyah çekirdekler var. yazın bir meyvesini bilerek dalında bıraktım. uzun süre çok sert ve şişkindi, sonra yumuşadı. alıp ektim ama sanırım olmadı. belki de sertken alıp ekmek lazım..

l i t t l e gardener
Sevgili SerDag
Fuchsia magellanica'ların cimlenmesi 90 günü bulabiliyormuş. Ektiğin tohumlardan vazgecme bekle derim ben.

eb_ru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2011, 08:23   #7
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Sevgili SerDag, koyulaşmış olanları koparıp kurutuyorsunuz. Kuruttuktan sonra elinizle ufaladığınızda küçük siyah tohumlarınız ekmek için hazır hale gelecektir. Kolay gelsin.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2011, 07:34   #8
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
Sayın SerDag naftalin toplarını köşe bucak neresi aklınıza gelirse cay tabagına 3 4 adet koyup aralara saklıyorum bu yıl cok rahat gecirdim bitkilere yakın mesafede olsun yeterli

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2011, 23:15   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-09-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blaze ash Mesajı Göster
eğer isterseniz kalanşo (beyaz, turuncu, kırmızı, yavruağzı ve sarı) veya menekşe (mor, bordo, pembe, beyaz) çeliği gönderebilirim.

Sevgili Blaze ash, cömertliğiniz için çok teşekkür ederim, çok zarifsiniz. Ancak, ben ısrarla bahçede yetiştereceğim bitkiler ve ısrarla küpelerin peşindeyim

Benim bildiğim küpeyi tohumdan yetiştirmenin çok ama çok zor olduğu...

Bulabilirseniz bitkinin seradan kendisini veya çeliğini temin etmek en iyisi. Siz ltf. bana ilerleyen zamanda sorun olur mu ? Köklenenler olursa gönderirim.

Hatta eğer kargo masrafı sorun değil derseniz, Tuzla'da bir serada sarkan cinsten ve beyaz renk var , alır gönderirim size isterseniz.

Bu arada Sevgili Gurbik67'nin mesajını okuyunca, benim köklendirme yapmam için birinin bana ciddi ciddi el vermesi gerektiğine bir kez daha ikna oldum ! Ne Ağustos ne de ondan sonraki aylarda yaptığım denemelerden ( abartısız 150 çelik olmuştur !) daha bir tane köklenen birşey var ! Ben yine de toprağa, suya ve perlite daldırılmış çeliklerimin köklenmesini bekliyorum ümitle.

düşbahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2011, 12:32   #10
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Bahçeden yeni görüntüler...

Eklenen Resimler

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2015, 14:58   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-04-2015
Küpeler

Bu güzel küpelileri satan arkadaşlar varmıdır aramızda nasıl sahip olabiliriz,*** ler

ASİSTANS Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2015, 16:55   #12
Ağaç Dostu

çiçeksever's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2006
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ASİSTANS Mesajı Göster
Bu güzel küpelileri satan arkadaşlar varmıdır aramızda nasıl sahip olabiliriz,*** ler
Sayın ASİSTANS
Fide ve saksıları pazarlara gelmeye başladı. Ayrıca Eminönündeki çiçek pazarında bulabilirsiniz gibi geliyor bana.

Düzenleyen çiçeksever : 22-04-2015 saat 10:23
çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2011, 17:47   #13
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Küpe

Açmaya devam ediyorlar

Eklenen Resimler

ahmeter Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2011, 12:12   #14
Ağaç Dostu

emily14's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2011
sevgili ardabora ve lir... benimle paylastiginiz küpelilerin son hallerini paylasmak istedim... sagolun, umarim hepsi bu hallere gelirler. ilginç bir şekilde bazısı hiç yaprak dökmeden direk büyümeye başladı, bazısı tüm yapraklarını döktü sonra dipten yaprak çıkarmaya başladı. hadi hayırlısı

Eklenen Resimler

emily14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2012, 14:19   #15
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-05-2011
Galeri: 37
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi september82 Mesajı Göster
Merhabalar,
Hiç küpe çiçeğim tohumundan çimlendirme yapanınız var mı? Bugün tohum siparişi verdim. Var ise bilgi verebilir mi? Çimlendirmeyi nasıl yaptığına dair ve sonuçla ilgili,

İyi günler....
Sayın september82 internetten tohum aldığınızı okuyunca heyecanla sormak istedim. Çok aramama rağmen internette bir türlü bulamadım. Acaba adresini verebilir misiniz? Bende tohumdan yetiştirmek istiyorum. Malesef bulunduğum şehirde küpe çiçeğine dair herhangi bir tür yok ya da ben rastlamadım. Bu konuda yardımlarınız beni çok mutlu eder. Saygılarımla

gokselcetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2012, 11:04   #16
Ağaç Dostu

Sevgi's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2012
Galeri: 6
küpeli

Bugün küpelimde bunu gördüm. Önce tomucuk mu diye sevindim ama tomurcuk olmadığını farkettim.

Sevgili küpe sever arkadaşlar bilgi verebilir misiniz? Bu tohum mu olacak acaba?
Name:  IMG_20121212_104044-1.jpg
Views: 3605
Size:  27.4 KB

Name:  IMG_20121212_104138-1.jpg
Views: 3128
Size:  35.5 KB

Sevgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2012, 12:26   #17
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi Mesajı Göster

Bu tohum mu olacak acaba?
Sayın Sevgi ;

Küpeliniz tohum yapmış çok net

bozo.0606 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2012, 12:39   #18
Ağaç Dostu

Sevgi's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozo.0606 Mesajı Göster
Sayın Sevgi ;

Küpeliniz tohum yapmış çok net
Ay çok sevindim. Çok teşekkür ederim. Peki bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğiz. Tohum ne zaman olgunlaşır? ne zaman tohumu almam gerekir? Bu bilgileride verirseniz çok sevinirim.

Ilk defa küpeli yetiştirdim ve ilk defa küpeli tohumuyla karşılaşıyorum.

Eski 12-12-2012, 14:37   #19
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-04-2011
Alıntı:
Ay çok sevindim. Çok teşekkür ederim. Peki bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğiz. Tohum ne zaman olgunlaşır? ne zaman tohumu almam gerekir? Bu bilgileride verirseniz çok sevinirim.

Ilk defa küpeli yetiştirdim ve ilk defa küpeli tohumuyla karşılaşıyorum.
Sayın Sevgi ;

Maalesef bende küpeli konusunda çok bilgili değilim. Ancak ya kendi düşerse ya da kuruduğunda alın. Siz koparmayın.

Bir bilen muhakkak yardımcı olacaktır. Bu Ağaçlar.net'in doğasında var.

bozo.0606 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2012, 20:51   #20
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Alıntı:
Bugün küpelimde bunu gördüm. Önce tomucuk mu diye sevindim ama tomurcuk olmadığını farkettim.

Sevgili küpe sever arkadaşlar bilgi verebilir misiniz? Bu tohum mu olacak acaba?
Eklenti 353564

Eklenti 353565
Gözünüz aydın, nur topu gibi küpe çiçeği tohumunuz olmuş
İyice olgunlaşıp kurumadan almayın, Şubatta ekebilirsiniz.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2012, 21:53   #21
Ağaç Dostu

Sevgi's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Gözünüz aydın, nur topu gibi küpe çiçeği tohumunuz olmuş
İyice olgunlaşıp kurumadan almayın, Şubatta ekebilirsiniz.
Adalet hn. Çok teşekkür ederim. Nihayet benimde torun adaylarım var artık.
Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.

Eski 12-12-2012, 11:34   #22
Ağaç Dostu

Alıntı:
Merhaba gokselcetin,
Tohumları internet üzerinden "e-fidancim.com" dan sipariş verip aldım. Aşağıdaki tohumları tedarik ettim.
KÜPE ÇİÇEĞİ Cuphea ignea(30adet/pk) (bundan mevcut)
KÜPE ÇİÇEĞİ Karışık F2 Hibrid Fuchsia Fuseedia F2 Hyrbid Tohumu(20 adet/pk) (bu kalmadı sitede son paketi ben aldım)
Ben Cuphea ignea tohumunu ektim bugün 11.gün. Bu çimlenmeden diğer tohumu heba etmek istemedim. Tohumlar çimlenirse sizleri bilgilendiririm.
Saygılarımla,
İlginize teşekkürler. Hemen araştırıyorum. Gelişmelerinizi merakla izleyeceğim. Bol şanş.

Eski 13-12-2012, 00:29   #23
Ağaç Dostu

Alıntı:
Bu mevsimde küpe çiçeği fidesi bulabilir miyim?
Sanırım bulabilirsiniz september82. Geçen yıl, tanıdığımın getirdiği bir çelikle ürettiğim fakat çiçeğini hiç açmadığı için rengini bile bilmediğim bir küpem var İki hafta kadar önce ondan bir kaç çelik almıştım. Bugün baktım ki köklenmişler. Biraz önce şaşırtma yaptım ve sert plastik bardaklara aldım. Bir iki hafta uygun sıcaklıklarda kök çalışmasını beklemek gerek.

Geçen yıl çelikten üretim küpe;

Bunlarda bu biraz önce şaşırttığım fideler; Küpelerin yanlarında Lavandula Angustifolia ve Jasminum Primulinum fideleri

Eski 23-01-2013, 11:40   #24
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-01-2013
Alıntı:
Sayın turhal,
Bilgileri toparlayıp tek konu olarak sunduğunuz için teşekkürler.
Ben de küpe fidesi alıyorum, diktikten 2-3 gün sonra yapraklarını dökmeye başlıyor ve onları kaybediyorum. Bu durum beni oldukça üzüyor. Küpe sever birkaç kişinin önerisini aldım, şu an onları uygulamaya başladım. Umarım hayatta kalır fideler..
Saygılar.
Zaman ayırt etmeksizin kendi üç küpe çiçeğimden budadığım dalları ve yanlışlıkla kırılanları neredeyse boyutuna bakmaksızın toprakla buluşturdum. Boylu kestiklerimi tek yahut iki göz bırakarak diktim. Doğrudan saksıya diktiklerimde de tutma oranı çok yüksekti ama ama pet şişe içinde, sanırım seralama denen yolla(kusura bakmayın, literatüre çok hakim değilim, bir de amatör kalmak adına terim kullanmayı pek tercih etmiyorum) diktiklerimde 12'de 11 başarı sağladım. Muhtemelen yolu bildiğiniz için uzun anlatmayayım. Bir ufak pet şişeyi boğazına yakın yerden kesip içine gübreli toprak ve kuru ağaç kabukları koyuyor, çeliği saplıyor, daha sonra kesilen yeri bantla geri yapıştırıyor, sulayıp ağzını hava almayacak şekilde kapatıyor ve ılık hatta sıcak denebilecek güneş görmeyen bir yere koyuyorsunuz.

turhal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2013, 11:29   #25
Ağaç Dostu

Sevgi's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turhal Mesajı Göster
Zaman ayırt etmeksizin kendi üç küpe çiçeğimden budadığım dalları ve yanlışlıkla kırılanları neredeyse boyutuna bakmaksızın toprakla buluşturdum. Boylu kestiklerimi tek yahut iki göz bırakarak diktim. Doğrudan saksıya diktiklerimde de tutma oranı çok yüksekti ama ama pet şişe içinde, sanırım seralama denen yolla(kusura bakmayın, literatüre çok hakim değilim, bir de amatör kalmak adına terim kullanmayı pek tercih etmiyorum) diktiklerimde 12'de 11 başarı sağladım. Muhtemelen yolu bildiğiniz için uzun anlatmayayım. Bir ufak pet şişeyi boğazına yakın yerden kesip içine gübreli toprak ve kuru ağaç kabukları koyuyor, çeliği saplıyor, daha sonra kesilen yeri bantla geri yapıştırıyor, sulayıp ağzını hava almayacak şekilde kapatıyor ve ılık hatta sıcak denebilecek güneş görmeyen bir yere koyuyorsunuz.
Sayın turhal; seralama yöntemini hangi ayda uyguluyorsunuz ve çelikler ne kadar zaman da kökleniyor?

Şimdiden teşekkürler.

Eski 25-01-2013, 22:55   #26
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-01-2013
Alıntı:
Sayın turhal; seralama yöntemini hangi ayda uyguluyorsunuz ve çelikler ne kadar zaman da kökleniyor?

Şimdiden teşekkürler.
Mesajınızı geç gördüğüm için kusura bakmayın. Ben martta dikmiştim, nisandan itibaren çıkan dallardan dikmeye başladım. İlk başlarda yaptıklarımın tamamı tutarken en son aralık başında yaptıklarımda yarı yarıya bir oran yakaladım. Buradan hareketle en uygun mevsimin mart nisan olduğu sonucu çıkarabilirim. Ama her mevsimde tutma imkanı olduğuna da şahit oldum

turhal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026