agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni1627Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-08-2012, 11:46   #1
Ağaç Dostu

musbet's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2011
Sayın glcn06
Büyük ihtimalle yumru çürüdüğü için yumruyu görememişsinizdir. o minik mimik şeylerde yumru değildir, yumru yaklaşık ceviz büyüklüğümde patatesimsi bir oluşumdur.

Düzenleyen musbet : 03-08-2012 saat 11:47 Neden: eksik yazım
musbet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2012, 12:40   #2
Ağaç Dostu

smiy's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2008
Sevgili Canan bende uzun zamandır aramama ve tüm çabalarıma rağmen bu güzelliklere bir türlü kavuşamadım.Mümkünse banada yavrulardan gönderebilirseniz sevinirim, hatta alıp gönderme şansınız varsa ücretinide gönderebilirim.
Bol çiçekli günler.
Sevgilerle...

smiy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2012, 15:56   #3
Ağaç Dostu

çiçeksever's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2006
Galeri: 14
Yumru ve çiçek

Yumrular bunun gibi oluyor.

Eklenen Resimler

çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2012, 11:48   #4
Ağaçsever

şehzade's Avatar

Giriş Tarihi: 02-07-2012
Merhaba,

Suda köklendirdiğim gloxiniamın resmini ekliyorum sizce bu sıcakta diksem tutarmı evim 33-34 derece.

Eklenen Resimler

şehzade Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2012, 16:05   #5
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smiy Mesajı Göster
Sevgili Canan bende uzun zamandır aramama ve tüm çabalarıma rağmen bu güzelliklere bir türlü kavuşamadım.Mümkünse banada yavrulardan gönderebilirseniz sevinirim, hatta alıp gönderme şansınız varsa ücretinide gönderebilirim.
Bol çiçekli günler.
Sevgilerle...
Sevgili Smiy
mesajı geç gördüm kusura bakmayın, daha önce böyle bir şey yapmamıştım ama madem ulaşamamışsınız Bauhaus bana çok yakın, orada yatıp kalkıyorum desem yeridir. Fakat sadece mesajımdaki türler var, tanesi 4.90 dan. Pakette yumru var mıydı bakmadım, siz yumru mu fide mi istiyorsunuz? Bitki çıtır çıtır bir şey, poşette eve bile zor getirdim ama zorlarsak pamuklara sarar gönderirim Haber bekliyorum. Bayramı çiçekle karşılayın...

Canan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2012, 15:03   #6
Ağaç Dostu

glcn06's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2012
benim aldığım menekşelerin ikisinde de böyle yumru yoktu. zaten ikiside malesef çürüdü. ben balkon içinde yumrulu diye bazı çiçkler aldım onlarda da yumru yoktu onlarda hemen çürüdü. kafam çok karıştı

glcn06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2012, 14:00   #7
Ağaç Dostu

çiçeksever's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2006
Galeri: 14
Biraz nazlı bir çiçek.Ben 1 saksıyı eve aldım.Diğerleri bahçede elme ağacının gölgesinde saksıda duruyor.Şu anda hepsini durumu iyi.Fakat çiçekleri geçti.Evdekinde bir tomurcuk var.Üzerleri tomurcuk doluydu.Hepsini açamadı.

çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2012, 11:44   #8
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Ayşe benim ilk aldığım grupta aynen senin tarif ettiğin gibi oldu, en sonunda toprak üstünde aksam kalmadı, çıkardım soğanlara baktım, bir şey de anlamadım ya. Yeniden ektim ve bakımlarını yapmadım çünkü umutsuzdum. 4 saksıdan biri kendiliğinden yapraklar dallar çıkardı, o kadar dayanıklı ki güneşi, suyu umursamıyor gelişiyor. Seninkilerde sadece tomurcuklarında sorun varmış, kesin toparlarlar. Belki de sezon boyu açmaya zorlandıkları için erken uyumak istiyorlardır. Keşke Mine Hanım okusada bize doğrusunu söylese.
Ben de de köklü tek yaprak kaldı; bir de Smiy'nin pembesinden bir yaprak aşırdım Duymasın

Eski 18-08-2012, 11:56   #9
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Bu arada başlıkta bulunan Urfa'dan bir arkadaşımız yapraklardan istemişti, köklü yaprağı değil uyanan soğanımı ona göndereceğim, ben yaprağa kaldım
Sevgili Suz-i Dilara kalan yaprağı da sana göndereyim kurtulayım şu beni sevmeyen çiçekten ama rengini bilmiyorum. Sen daha iyi bakarsın.
Ayşe bence sende bir tırtıl taraması yap.
Aşağıdaki menekşemde 38 tomurcuk vardı, günlerce uğraştım toparlanamadı. Bu sabah üzerinde tırtıl gördüm, tırtıl bu kadar zarar verir mi? Etrafa toprağı böyle saçmış.
Yumurtlamış mıdır? Çiçeğimi kurtarmak için neler yapmalıyım?

Eklenen Resimler

Düzenleyen Canan : 19-08-2012 saat 23:43 Neden: resim ekleme
Eski 20-08-2012, 15:28   #10
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı Göster
Bu arada başlıkta bulunan Urfa'dan bir arkadaşımız yapraklardan istemişti, köklü yaprağı değil uyanan soğanımı ona göndereceğim, ben yaprağa kaldım
Sevgili Suz-i Dilara kalan yaprağı da sana göndereyim kurtulayım şu beni sevmeyen çiçekten ama rengini bilmiyorum. Sen daha iyi bakarsın.
Aşağıdaki menekşemde 38 tomurcuk vardı, günlerce uğraştım toparlanamadı. Bu sabah üzerinde tırtıl gördüm, tırtıl bu kadar zarar verir mi? Etrafa toprağı böyle saçmış.
Yumurtlamış mıdır? Çiçeğimi kurtarmak için neler yapmalıyım?
Bir şey önereceğim sevgili Canan hanım, tırtıl varsa toprağını değiştirin. Bir süre sulayın sonra da suyunu kesip dinlenmeye alın. Balkonun gölge bir yerine bırakın dursun kışa kadar. Kışın tekrar sulamaya başlayın (şubat ayı) bakalım filizlenecek mi?
Bana kalırsa çiçeğinizden vazgeçmeyin derim.

Sevgili Başbahçıvan bana bir ay kadar önce saksılı bardak menekşe gönderdi ancak PTT kargo sayesinde zavallıcık çürümüş, vıcık vıcık halde elime ulaştı. Ben de budadım, toprağını değiştirdim, filizlendi. Eylül başına kadar sulayıp sonra suyunu keseceğim, dinlenmeye alacağım. Kışa kadar taciz etmek yok saksıyı.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2012, 22:39   #11
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Bir şey önereceğim sevgili Canan hanım, tırtıl varsa toprağını değiştirin. Bir süre sulayın sonra da suyunu kesip dinlenmeye alın. Balkonun gölge bir yerine bırakın dursun kışa kadar. Kışın tekrar sulamaya başlayın (şubat ayı) bakalım filizlenecek mi?
Bana kalırsa çiçeğinizden vazgeçmeyin derim.

Sevgili Başbahçıvan bana bir ay kadar önce saksılı bardak menekşe gönderdi ancak PTT kargo sayesinde zavallıcık çürümüş, vıcık vıcık halde elime ulaştı. Ben de budadım, toprağını değiştirdim, filizlendi. Eylül başına kadar sulayıp sonra suyunu keseceğim, dinlenmeye alacağım. Kışa kadar taciz etmek yok saksıyı.
Çok teşekkür ederim, 38 tomurcuk açabilseydi rekor bir çiçek olacaktı. Neyse hayatta kalsın yeter. Buradan anladığım budama da yapmayacağım. Şimdi başlıktan bir arkadaşa saksılı olarak iki menekşe göndereceğim. Sizce nasıl paketleyeyim, yeni suladım biraz kurutup mu göndereyim Sevgili Suz-i Dilara?

Eski 22-08-2012, 22:26   #12
Ağaç Dostu

Ayşe Derin's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2012
[QUOTE=Canan;1010192]Bu arada başlıkta bulunan Urfa'dan bir arkadaşımız yapraklardan istemişti, köklü yaprağı değil uyanan soğanımı ona göndereceğim, ben yaprağa kaldım
Yumurtlamış mıdır? Çiçeğimi kurtarmak için neler yapmalıyım?[/QUOTE

Tarama sonucu tırtıl yok ama 2 yaprakta şeffaf çizgilenmeler var.Hiç istemiyorum var mıdır hain kurt?? Genel olarak çok sağlıklı görünüyor, sadece çiçeksiz...

Ayşe Derin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2012, 09:23   #13
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

[QUOTE=Ayşe Derin;1011016]
Alıntı:
Yumurtlamış mıdır? Çiçeğimi kurtarmak için neler yapmalıyım?[/QUOTE

Tarama sonucu tırtıl yok ama 2 yaprakta şeffaf çizgilenmeler var.Hiç istemiyorum var mıdır hain kurt?? Genel olarak çok sağlıklı görünüyor, sadece çiçeksiz...
Smiy'nin çiçeklerinin fotolarını gördün, çok sağlıklı görünüyorlar ama tam kargo için paketlerken goncanın içinde yakaladım, kendisi bahçeye transfer oldu. Suz_i Dilara tırtıl için toprak değiştirmemi önermiş. Sen çiçekleri aldığında değiştirdiysen herhalde korkmana gerek yok ama çiçeklerin ortasını alırken de bakarken de kontrol etmek gerek, ben yumurtalar buldum. Ya seni korkutmak istemem ama o şeffaf çizgiler sümüklü böcek geçen yerlerde olur ya, onlar gibi mi? Çünkü tırtılın iz bıraktığını görmedim. Döktüğü topraktan anladım ama tanecikler aynı boy, toprak mı başka birşeyi mi bilmem artık
Bu arada gerekirse -ki öyle oldu- başlığı soru yağmuruna tutarım, cevap alamazsam çirkinleşirim bilesiniz.
-Köklendirdiğim yapraklardan biri kökten sonra yumru vereceğine 4-5 tane yaprak çıkardı köklerin arasından, başlıkta böyle birşey görmedim ben.
Eylül'den itibaren yetişkin bitkiyi uyutacağız ama ben bu köklü yaprağı ne yapacağım? Eksem uyutamam, yaşamaz. Ekmesem suyun içinde ne kadar dayanır? Acil bilen biri aranıyor.......

Düzenleyen Canan : 23-08-2012 saat 12:27 Neden: ekleme
Eski 20-08-2012, 20:23   #14
Yeni Üye

tunyi01's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2012
Çok güzel uğraşı annem de yapıyor

tunyi01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2012, 20:25   #15
Yeni Üye

tunyi01's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2012
çiçeğin şeker laledir halk dilinde.

tunyi01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2012, 06:32   #16
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Bence bu sıcaklarda değil de havalar biraz serinleyince gönderin. Kargoda mahvoluyorlar. O zaman sular bir gün bekletir gönderirsiniz. Paket konusunda bir şey söyleyemeyeceğim saksıların boyutları ne kadar? Eğer küçüklerse pet şişeleri orta yerinden kesip saksıyı içine yerleştirin, kenar boşlukları da gazete kağıtlarıyla doldurun, saksıyı yerleştirdikten sonra kestiğiniz kısmı yeniden şişeye geçirin ve bantla yapıştırın. Saksının toprağı dağılmasın diye bir koli bandıyla saksıyı bantlayabilirsiniz.

Bir de şunu söyleyeyim kargoyu Yurtiçi'nden başkasına vermeyin, çünkü o kadar dikkatsiz ve beceriksizler ki şimdiye kadar sağlam gelen tek paketim olmadı. Hele de PTT kargo! En kötüsü.

Paketin üzerine "kırılacak" notunu düşürtün mutlaka, o zaman daha itinalı oluyorlar.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2012, 23:07   #17
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Bence bu sıcaklarda değil de havalar biraz serinleyince gönderin. Kargoda mahvoluyorlar. O zaman sular bir gün bekletir gönderirsiniz. Paket konusunda bir şey söyleyemeyeceğim saksıların boyutları ne kadar? Eğer küçüklerse pet şişeleri orta yerinden kesip saksıyı içine yerleştirin, kenar boşlukları da gazete kağıtlarıyla doldurun, saksıyı yerleştirdikten sonra kestiğiniz kısmı yeniden şişeye geçirin ve bantla yapıştırın. Saksının toprağı dağılmasın diye bir koli bandıyla saksıyı bantlayabilirsiniz.

Bir de şunu söyleyeyim kargoyu Yurtiçi'nden başkasına vermeyin, çünkü o kadar dikkatsiz ve beceriksizler ki şimdiye kadar sağlam gelen tek paketim olmadı. Hele de PTT kargo! En kötüsü.

Paketin üzerine "kırılacak" notunu düşürtün mutlaka, o zaman daha itinalı oluyorlar.
Evet saksılar büyük biraz, evde fazla şeffaf ayakkabı kutusu vardı. Onlara koydum, Yurtiçi kargoya kırılacak notuyla verdim; sıcakların geçmesini bekleyemedim, zaten Mersin gibi sıcak yere gidiyorlardı, kızcağız çiçeklerini görsün bari uyumadan. Her soruya yetiştiniz teşekkür ederim.
Bu arada Van'ın o felaketten sonra kalbimizde ayrı bir yeri var. Ulaşamadığınız çiçek, tohum veya ne varsa rahatlıkla isteyin lütfen. Ben seve seve bulur gönderirim.

Düzenleyen Canan : 23-08-2012 saat 09:30
Eski 25-08-2012, 13:03   #18
Ağaç Dostu

smiy's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2008
Sevgili Canan, verdiğin emekler için tekrar teşekkürler.Çiçekler büyük ve kırılgan olmalarına rağmen o kadar güzel paketlemişsin ki sadece pembenin çiçekleri ve bazı yaprakları kırılmış.Ama benim için bu bile büyük mutluluk.O hain tırtıllara gereken muamele yapılacaktır şüphen olmasın. Bu kadar zor kavuştuktan sonra çiçeklerimi onlara kaptırmam. )

smiy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2012, 13:41   #19
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smiy Mesajı Göster
Sevgili Canan, verdiğin emekler için tekrar teşekkürler.Çiçekler büyük ve kırılgan olmalarına rağmen o kadar güzel paketlemişsin ki sadece pembenin çiçekleri ve bazı yaprakları kırılmış.Ama benim için bu bile büyük mutluluk.O hain tırtıllara gereken muamele yapılacaktır şüphen olmasın. Bu kadar zor kavuştuktan sonra çiçeklerimi onlara kaptırmam. )
Rica ederim, benim için zevkti. Pembenin çiçekleri geçmek üzereydi, kırıldıklarına üzülme. Tırtılcığı yakalarsan hatırım için bahçe dışında bir yere bırakır mısın? Deli miyim neyim? Bakalım özellikle Ayşe Derin ve benim gibi maceraların olacak mı, umarım olmaz. Kızlarının fotolarını arada bir paylaşırsan sevinirim.

Eski 26-08-2012, 10:16   #20
Ağaç Dostu

Ayşe Derin's Avatar

Alıntı:
Rica ederim, benim için zevkti. Pembenin çiçekleri geçmek üzereydi, kırıldıklarına üzülme. Tırtılcığı yakalarsan hatırım için bahçe dışında bir yere bırakır mısın? Deli miyim neyim? Bakalım özellikle Ayşe Derin ve benim gibi maceraların olacak mı, umarım olmaz. Kızlarının fotolarını arada bir paylaşırsan sevinirim.

Sevgili Canan;
Hem de ne macera !! Benim yapraklarım kök ve yumru yapmaya başladı, ama eylülde uykuya bırakma konusunda bu yenilere nasıl davranacağız?
Biliyorsun gloxiniamı 1 ay önce alıp toprak ve saksı yeniledim, onun uykusunı nasıl ayarlayım ? Yine Eylülde suyu kesmeli miyim?
Sevgiyle kal...

Eski 26-08-2012, 13:50   #21
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Kader ortağım Ayşe, herkes tatilde galiba, kaderimizle başbaşayız Birşey bildiğimden değil ama anaç bitkileri Suz_i Dilara'yı dinleyip hiç değilse iki ay uyutacağım (Bir kaynakta en az iki, en çok dört ay uyutun denmişti.) Yani Aralık ve Şubat arası düşünüyorum. Suz-i Dilara Eylül'de sulamayı kesip, karanlık ve serin bir yere alın, budamayın, Şubat'a kadar saksıyı taciz etmeyin demişti. Fakat yaprakları ve yavru yumruları tam gelişirken ekip, uyutmak bence makul değil, hem gelişimlerini ortalık yerde durdurmak istemiyorum hem de yorulacakları bir sezon yaşamadılar. Yalnız başlığı tararsan bulursun; yumruyu gördükten sonra eken bir arkadaş ektikten sonra kaybetmişti. Sebebini anlayamadım, ekim koşullarına ve zamanına dikkat etmek gerekecek. Maalesef bu bitkiye ilişkin yeterli deneyim ve bilgi hiçbirimizde yok, deneme-yanılma öğreneceğiz. Fakat küpe çiçeğinde olduğu gibi inat ettim, ben bu bitkiyi hakedeceğim. Seninkiler ne alemde ?

Eski 26-08-2012, 16:57   #22
Ağaç Dostu

Ayşe Derin's Avatar

Alıntı:
Kader ortağım Ayşe, herkes tatilde galiba, kaderimizle başbaşayız Birşey bildiğimden değil ama anaç bitkileri Suz_i Dilara'yı dinleyip hiç değilse iki ay uyutacağım (Bir kaynakta en az iki, en çok dört ay uyutun denmişti.) Yani Aralık ve Şubat arası düşünüyorum. Suz-i Dilara Eylül'de sulamayı kesip, karanlık ve serin bir yere alın, budamayın, Şubat'a kadar saksıyı taciz etmeyin demişti. Fakat yaprakları ve yavru yumruları tam gelişirken ekip, uyutmak bence makul değil, hem gelişimlerini ortalık yerde durdurmak istemiyorum hem de yorulacakları bir sezon yaşamadılar. Yalnız başlığı tararsan bulursun; yumruyu gördükten sonra eken bir arkadaş ektikten sonra kaybetmişti. Sebebini anlayamadım, ekim koşullarına ve zamanına dikkat etmek gerekecek. Maalesef bu bitkiye ilişkin yeterli deneyim ve bilgi hiçbirimizde yok, deneme-yanılma öğreneceğiz. Fakat küpe çiçeğinde olduğu gibi inat ettim, ben bu bitkiyi hakedeceğim. Seninkiler ne alemde ?
Allahım deştikçe dibe batıyorum, şimdi de küpe çiçeği çıktı, ben o sera turumda küpe çiçeği de almıştım, aydınlık güneşsiz balkonda duruyor, sürgünler başladı, ama ayrıntı isterim senden madem onca inat var, başarıyı paylaşalım.
Bu arada ev toprak-kum-çamur ağırlıklı halde.Enzimim oldu, kompost bahara hazır olacak şekilde istiflendi, humik asit- leonardit vs...
Gloxiniam sağlıklı ama çiçeksiz, şeffaf izlerin devamı gelmedi.Benim fikrim şu günlerde yaprakları seyreltip suya koymak ( bir tanesini hakettim sanki seri üretime niyetlendim ), kalanı uyuturuz, ama Eylül erken gibi belki Van daha serin, biz şunu Aralık yapalım senin dediğin olsun.Suda bekleyenler bozulma eğilimi göstermediğine göre ekme işlemini uzatabiliriz, ama ne kadar erteleyeceğiz önerileri bekleyelim.SEN VE BEN nöbetçi çiçekçiler....

Eski 25-10-2012, 11:34   #23
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-04-2012
iyi bayramlar

herkese iyi bayramlar arkadaşlar geçen sene siteyi keşfetmiş olsaydım keşke bende vandaydım.suzi dilara hanımla tanışmayı isterdim.

sbl80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2012, 14:04   #24
Ağaç Dostu

Ayşe Derin's Avatar

Sevgili Gülsen;
Sen de olmasa şaşardım zaten, bizim çiçekleri çabuk geçti Canan'la paslaşıp duruyoruz.Gloxinia yapraklarım içme suyunda ışıklı ortamda çok güzel köklenip yumru oluşumu başladı, sadece biz 2 nöbetçi çiçekçiler onları ne zaman saksıya alalım karar veremiyoruz.Seninkiler süper görünüyor, aldıktan sonra böyle ama ya sonrası????
Resimler hangi aşamaya ait, senin özel gayretin varsa paylaşalım.

Eski 31-08-2012, 18:29   #25
Ağaç Dostu

Ayşe Derin's Avatar

Bak nasıl hareketlendi başlık ?
Ama halâ yumruları ne zaman ekeceğiz söyleyen yok.Azimle bekleyelim Canan.
Anladım Mersin karışıklığını, sen yaman kadınsın merak etme çok yanılmadın.30 yıldır yazlıktan dolayı bir ayağım Mersin'de.Yalnız bitkiler Konya'da
Öte yandan anladım ki; bu işin sonu yok, onu da oku bunu da derken zavallı gözlerim perişan, ev dersen çöp ev olmaya aday, yolda yürürken düşen yaprakları toplayasım geliyor.....''gören ne der !!!'' diyerek vazgeçiyorum. Cahit Sıtkı bir şiirinde ''kabirde böceklere ezberletirim güzelliğini '' diyordu.Ben de uğraşır sonuna kadar, sonra kabirde böceklere ezberletirim buradan öğrenip, gördüklerimi....

Eski 31-08-2012, 21:59   #26
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Sen çok yaşa Ayşe, hiç gülesim yoktu, güldüm sayende... Hani dalga geçtikleri çöp evler veya yüzlerce kedili saçıbaşı dağınık, garip kadınlar var ya, sonumuz onlara benzemesin, geçenlerde bende çok işlek bir caddede abuk subuk hareketler yaptım çiçek aşkıyla, tinerciler kaçtı benden
Şimdi bir şekilde buradan bir arkadaşa kargo ile çiçek göndermem gerekti,
yanına da bardak menekşe yaprağı koydum Tabi kızcağız neye bulaştığını bilmiyor, böyle böyle kendimizi çoğaltıp, başlığı hareketlendiririz. Yakında o da düşer buraya

Eski 31-08-2012, 22:16   #27
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2006
Galeri: 49
Bunlarda benim menekşelerim. Bende çoğaltmayı yapraktan , aynı Afrika menekşesi gibi yaptım. Kurudu diye sakın atmayın menekşenizi, sabırla bekleyin size sürpriz yapabiliyor.

Eklenen Resimler

füsunANK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2012, 22:30   #28
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi füsunANK Mesajı Göster
Bunlarda benim menekşelerim. Bende çoğaltmayı yapraktan , aynı Afrika menekşesi gibi yaptım. Kurudu diye sakın atmayın menekşenizi, sabırla bekleyin size sürpriz yapabiliyor.
Çok çok güzeller bunlar, elinize sağlık gerçekten Ayşe'de sormuş yaprakların dikimiyle ilgili neler yapmak gerek detaylıca anlatır mısınız?

Eski 31-08-2012, 22:27   #29
Ağaç Dostu

Ayşe Derin's Avatar

Hoşgeldin Füsun;

Sen de bize ne güzel sürpriz yaptın.Oysa Canan'la ben başlıkta nüfus artırımı için türlü manevralar yapıyorduk.Evlerdeki nüfus zaten aldı başını gidiyor, yeşil ağırlıklı...
Sahi şu bizim yumrulu köklü suda gelişen yapraklarımızı ne zaman saksıya alsak dersin??

Eski 31-08-2012, 22:30   #30
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2006
Galeri: 49
Hoşbuldum . Okuyunca, destek olayım istedim. Pek fazla anlamıyorum o konulardan ne yazık ki. Ben yaprağı, yetiştireceğim saksıya dikiyorum, orada da büyüyor. Hiç bir değişiklik yapmıyorum. O yüzden cevaplayamayacağım bu soruyu sevgili Ayşe

füsunANK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025