![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
|
Yok bence diğer cinslerine nazaran çok kalender. Ben minicik bir dalını dikmiştim, kışın da çok su vermişim, küçücük yaprakları çürüdü. A z daha atıyordum, hadi bir deneyeyim dedim. Şimdi üstü tomurcuk dolu. Açınca resimlerim. Biraz bitki besini takviyesi iyi geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
|
eşimin teyzesinde yaşlı bir bayanla tanıştım.Bana gloxinanın yaprağının suda bekletildiği zaman küçük yumru yaptığını söyledi.Ben izinden gelir gelmez dün 2 yaprak suya koydum.Bakalım doğru çıkacak mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Nerden geliyor.Geçen gün benim kurdeleyi komple yemiş.Resmen tıraş etmiş.Gece yakaladım.Piyasaya gece çıkıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili bengi su, o kadar çok yazıldı ki tecrübeler ve bu tarz sorular. İlk sayfadan itibaren tüm yazıları okursanız eminim size verilecek cevaptan çok daha fazlasını bulacaksınız. Sevgili Arb73, sizin beyaz Gloxinia'nızı getirdim köyden. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
Benim yaprak kurudu sapı sağlam.Ama daha yavru yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-08-2007
|
glaxınya çiceğim
Merhaba arkadaşlar Ben emekli ev hanımıyım Kocaeli Derince'de oturuyorum çiçekleri hayvanları doğayı cok seviyorum 1 ay önce aldığım glaxınya saksı çiçeğimin ciceklerinin açmasıyla boyunlarını bukmesi beni cok üzdü. Nette çiçegimin bakımında bir eksiklik var kesin dedim. Nette arama yaparken burayı buldum cok ta iyi yer bulmuşum diye düşünüyorum. Bana yardımcı olursunuz umarım. Çiçeğimin suyunu alt tabağından veriyorum, balkonda gölgede duruyor. Acaba havalar cok sıcak, o etkiliyor olabilir mi? Şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Merhabalar Elizabet Hn.Sorduğunuz soru ile ilgili başlığımız mevcut http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1368 buraya tıklayarak çiçeğinizin bakımı hakkında bilgiler alabilir soru yöneltebilirsiniz.Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar kendi haline bırakın.Fazla sulamayın.Benimkiler açmaya başladı.İlk aldığımda dağa büyük açıyordu.Şimdi çiçek büyüklüğü yarıya indi.Sanırım bol hormon veriyorlar.Bir de çok fazla ışık istiyor.Gölge yerde bolbol uzuyor.Güneş gören bir yerde tomurcuklanıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Koçtaş, hepinizin malumudur, çiçeklere yeterince özen göstermiyor, bozulanları geri vermek üzere anlaşmışlar. Ya da çöpe atıyorlar. Çoğu kurtulabilecek durumdaki çiçekler atılıyor. Ama bazı arkadaşlarımız o kadar duyarsız değil, atılan Gloxiniaları toplayıp çantasına atıyor. Bana getirdiği oniki kök çiçeğin hepsi tekrar canlandı. Soğanlı olduğu için biraz bakım tekrar dirilmesine yetti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
Bendeki gloxinialardan biri malesef yanlış sulama sonucu öldü. Şuanda resmini eklediğime dikkatli ve az su veriyorum. Teyzemin uyarısı sonucu kuruyan çiçeklerini saplarının en altından kesip uzaklaştırınca durum bu şekilde oluyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Penelophe, yaprağı suya koyalı daha 2 hafta oldu. Yaprak kökünde hiç bir çıkıntı yoktu. Sana biraz daha büyümesi gerektiğini yazmıştım. Ayrıca suya koyduğum hiç bir yaprakta böyle çıkıntı oluşmadı. Direkt köklendi. İleriki günlerde hep beraber görüceğiz yumru mu değil mi? Yumru değilse ne o zaman bende karıştırdım şimdi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
|
Tamam işte, sevgili Çiçeksever benimde köklenmeden çıkıntı oluştu. Yeni yumrular da yolda aynı seninki gibi olacak. Dediğin gibi yaprak avuç içi kadar büyüktü. Canlıydı. Umarım sağlıkla büyütürsün. Beni aydınlattığın teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
|
Evet Penelophe haklı,çok sulamaktan... Az daha bende öldürüyordum b.menekşelerimi. Az suluyorum. Şuan yeni yeni kendilerine geliyorlar. Ayrıca yeni filizleri öldü benimkinin tomurcuklarıda kararıp kurudu. Az su idael bu çiçekğe... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-08-2007
|
Çiçek sever çiçeğinin durumu nasıl şimdi bende cok su veriyormuşum alt tabağında devamlı su bulunduruyordum bu yöntem doğru sanıyordum çiçek istediği kadar su emer gibi artık tabakta su bırakmıyorum üst toprağından kontrol ediyorum hafıf kuru ise su veriyorum şimdi daha iyi şuan yaprak veriyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|