agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni1627Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-04-2014, 23:37   #1
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SUDEM Mesajı Göster
zamansız olsa da başardım sanırım..sizin destek ve önerileriniz kıymetli.ya kurursa diye gerçekten fazla sulamış olabilirim bu çiçeklenme döneminde..dikkat ederim..çiçek coşturan gübrem var onuda kullanırım.çiçekler bu boyuttayken sulamayı alttan mı yoksa üstten mi yapmamaı önerirsiniz?
Sayın SUDEM,ben her zaman sulamayı saksı tabağından yaptım.Tabaklardan suyu eksik etmedim.Ancak sizinki gibi tomurcuklarda kararma olduğunda o saksının suyunu azalttım.Suyunu azaltınca sorun kalmıyor.Toprakta çok önemli.Bazı topraklar killi olduğundan suyu içerilerine hapsediyorlar.Siz sulamayı azaltsanız bile yinede saksı toprağı çamur gibi ve çok sulu oluyor.Toprağınızı güzelleştirmek istiyorsanız,içerisine marangoz hızarı tozu,odun satanların testere altına biriken tozlarını karıştırabilirsiniz.Eski olursa daha iyi olur.Birde çam ağacı kepeği olmasın.Yine ormanlık veya kırlık yerlerden,çam ağacının olmadığı kısımlardan,toprağın yüzeyinden alınmış içerisinde ağaç kırıntıları,yaprak çürükleri olan toprak da olabilir.Eski yıpranmış ağaçların bir yanları yırtık veya yanmış olur.Bu oyuklarda zamanla ağaç kurtlarının ağaçtan döktükleri çürük odun parçaları olur.Özellikle zeytin,dut veya söğüt ağaçları.Bu kurt döküntüleride toprağı iyileştirir.Yine çam olmıyacak.Tüm bunları temin edemiyorsanız,dere mili denilen çok ince kum vardır.Bununlada toprağınızı zenginleştirebilirsiniz.Hiç bir şey bulamadınız,günde saksı başına yarım kilo TUZSUZ ayçekirdeğini yiyin,kabuklarını toprakla harmanlayın.Kilo da alsanız önemli değil,Diyetisyene gidersiniz
Esenlikler diliyorum.

redbullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2014, 07:42   #2
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Sayın Redbullah hocam, okuyup üflemeniz olumlu sonuç verdi çok şükür... Bebişlerim beni mutlu etti ama daha ne kadar üstü kapalı olacaklar ve ne zamana kadar fısfısla sulamaya devam edeceğim. Daha çok minikler fotolarını çekemiyorum.

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2014, 00:25   #3
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster
Sayın Redbullah hocam, okuyup üflemeniz olumlu sonuç verdi çok şükür... Bebişlerim beni mutlu etti ama daha ne kadar üstü kapalı olacaklar ve ne zamana kadar fısfısla sulamaya devam edeceğim. Daha çok minikler fotolarını çekemiyorum.
Gloksinya (bardak menekşesi) – Florist’s Gloxinia | Adan Zye Bitkiler Dünyası

Sayın eceyıldız,yukarıda verdiğim linki tıklarsanız her konuda çok güzel bilgilere ulaşabilirsiniz.Ben bile bilmediğim,ya da yanlış bildiğim pek çok şeyi buradan öğrendim..
Esenlikler diliyorum..

Eski 17-04-2014, 21:45   #4
Ağaç Dostu

rukiyeözgür's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2011
Benimki de harika ..Bayılıyorum bayılıyorum çok güzel maşallah İlk gloksinyam..

Eklenen Resimler

rukiyeözgür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2014, 21:47   #5
Ağaç Dostu

rukiyeözgür's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2011
Bu da bir başka türüm maşallah çok canlı bir renk

Eklenen Resimler

rukiyeözgür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2014, 09:43   #6
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Gloxsinya Bebişleri

Bu bebişler 45 gün önce ekildi ama daha 3 haftalıklar...

Name:  DSC03140.jpg
Views: 843
Size:  59.4 KB

Bu miniklerde 15 günlük...

Name:  DSC03142.jpg
Views: 847
Size:  67.1 KB

Bebişlere gözüm gibi bakıyorum büyümelerini beklemek çok zevkli....

Redbullah hocam. bundan sonrası için önerilerinizi bekliyorum....

Eski 21-04-2014, 01:07   #7
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Sayın Eceyıldız,bebişlerin yeteri kadar büyümüşler.Önce artık üzerlerine kapadığın streç veya kapak herneyse onu kaldır.Kabın bir kenarına toprağa bir delik aç,suyu mümkünse bir huni ile yavaşça orada kabın altına yolla.Artık fısfıs yok.Çiçek coşturan ya da gübre gibi şeyleri sakın verme.Suyu fazla koyma,çürütürsün.Toprağin yüzeyi az bişey nemli olacak kadar koy.Tabana koyduğun su zaten hemen yukarıya doğru emilecektir.Kabı aydınlık ama güneş görmeyen bir yere koy.Büyümüş olanlar için en fazla bir saat güneş olabilir.küçükleri güneşe daha koyma.Bu şekilde şu andaki yapraklarından başka esas yaprakları iki üç tane olana kadar beklet.İki-üç yaprak olunca ya viyollere ya da plastik bardaklara iyisinden çiçek toprağı koy.Viyollerin zaten altı delik.Ama bardak olacaksa toprak koymadan önce,bir sigara yak.Onunla taban kenarlarına üç yerinden delik aç.Çiçeklerden en gelişmiş olanları çay kaşığı ile dikkatli bir şekilde kökünü zedelemeden,toprağı ile alarak hazırladığın kaplara her birine bir tane olmak üzere dik.Fidelerin sık dikildiği için bu söküm esnasında bir kısmının telef olması kaçınılmaz.Sen sökeceğin fidenin sağlıklı olarak diğer kaba aktarılmasına odaklan.Sonra içerisinde su bulunan tepsi gibi bir şeyin içine koy.Susuz kalmasın,ama çokta su olmasın.Yine aydınlık bir yere koy.Bir ay sonra,ayda bir sulama suyu ile çiçek coşturan ya da yanmış,organik gübre bulursan toprağının üstüne bir kereye mahsus koy.Çiçek büyüdükçe,saksısını büyülterek değiştir.Bu şekilde kaç tane fide şaşırtırsın sana kalmış.Ama sen şimdi hiç birine kıyamazsın,evi bardakla doldurursun.Olsun komşularına verirsin.Güle güle büyüt..
Esenlikler diliyorum..

Eski 21-04-2014, 07:39   #8
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Çok teşekkür dederim Sevgili Redbullah, bir sürü gloxsinyam olacak dediğin gibi ben hiç birine kıyamayacağım ev dolup taşacak kimseye de vermeye kıyamayacağım eşim benide gloxsinyalarımı dışarı atacak .... Organik gübre dedidiniz bende yanmış koyun gübresi var o olurmu acaba, bir de güvercin gübresini sulanırıp bitkilerine veriyor bir arkadaşım bana da yollayacak acaba güvercin gübresi ile ilgili fikriniz nedir.
Tekrar çok teşekkür ediyorum...

Eski 21-04-2014, 11:44   #9
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster
Çok teşekkür dederim Sevgili Redbullah, bir sürü gloxsinyam olacak dediğin gibi ben hiç birine kıyamayacağım ev dolup taşacak kimseye de vermeye kıyamayacağım eşim benide gloxsinyalarımı dışarı atacak .... Organik gübre dedidiniz bende yanmış koyun gübresi var o olurmu acaba, bir de güvercin gübresini sulanırıp bitkilerine veriyor bir arkadaşım bana da yollayacak acaba güvercin gübresi ile ilgili fikriniz nedir.
Tekrar çok teşekkür ediyorum...
En az bir yıllık koyun gübresi olabilir.Ama bardağa diktikten sonra bir ay kadar bekle,ondan sonra koy,büyüdüklerinde azda olsa zaman zaman gübrele.Organik gübre iyide,bazen hastalık,mantar da taşıyor.Çiçek coşturanın iyi tarafı,sert değil,hastalık v.s riskide yok.Fakat Güvercin,tavuk v.s kanatlı gübresi ağaçlar için iyi,çiçeklere ağır gelir.Hele ki seninkiler gibi daha henüz narin olan bitkileri yakar.Şimdilik gübre yok.Bir ay bekle,kanatlı gübresi hiç yok.Güle güle büyüt..
Esenlikler diliyorum..

Eski 22-04-2014, 06:29   #10
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi redbullah Mesajı Göster
En az bir yıllık koyun gübresi olabilir.Ama bardağa diktikten sonra bir ay kadar bekle,ondan sonra koy,büyüdüklerinde azda olsa zaman zaman gübrele.Organik gübre iyide,bazen hastalık,mantar da taşıyor.Çiçek coşturanın iyi tarafı,sert değil,hastalık v.s riskide yok.Fakat Güvercin,tavuk v.s kanatlı gübresi ağaçlar için iyi,çiçeklere ağır gelir.Hele ki seninkiler gibi daha henüz narin olan bitkileri yakar.Şimdilik gübre yok.Bir ay bekle,kanatlı gübresi hiç yok.Güle güle büyüt..
Esenlikler diliyorum..
Çok teşekkür ederim hocam iyiki üflemişsiniz şu minik seramı yoksa çıkmayacaktı tohumlar tavsiyelerinize harfiyyen uyacağım koyun gübresi bayağı yanmış eski yani bebişleri asıl saksılarına alınca kullanırım. Şaşırtma bardaklarına aldığımda çiçek çoşturan takviyesi yaparım uygundur değil mi...
Tekrar teşekkürler mutluluklar sizin olsun iyi günler....

Eski 07-05-2014, 09:19   #11
Yeni Üye

ALODA's Avatar

Giriş Tarihi: 08-08-2012
Exclamation Gloksinyalarım

Bunlar benim 3 yıldır birbirinden üreterek devam ettirdiğim gloksinyalarım. Bu sene biraz fazla uzadılar ama
Name:  IMG_3181.jpg
Views: 860
Size:  66.3 KB
Name:  IMG_3184.jpg
Views: 942
Size:  54.5 KB
Bu da diğeri...
Name:  IMG_3183.jpg
Views: 788
Size:  39.5 KB

ALODA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2014, 09:47   #12
Yeni Üye

ALODA's Avatar

Giriş Tarihi: 08-08-2012
Lightbulb

Name:  IMG_3226.jpg
Views: 910
Size:  60.0 KB
Name:  IMG_3225.jpg
Views: 815
Size:  68.9 KB

ALODA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2014, 14:58   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2012
Sayın rukiyeözgür maaşallah 41 kere çiçekler harika gözüküyor. Benekli olandan sizin için de mümkünse yaprak gönderme ihtimaliniz olabilir mi? Bende şu an köklenmek üzere çok sayıda yaprak var. Kendi çiçeklerimden çoğaltıyorum. Ancak benekli yok. Gönderirseniz çok makbule geçer.

cherry Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2014, 02:26   #14
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Değerli Gloxinia yetiştiricileri.Artık yazmaz oldunuz.Tohumlar büyüdümü?Yumrular çiçek açtılarmı.Çok merak ediyorum.Hele resimde olursa daha bir hoş olacak.
Lütfen yazın,resimleyin,bilgiler verin...
Esenlikler diliyorum..

Eski 30-05-2014, 10:09   #15
Yeni Üye

aliustuner's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2008
Merhaba sayın Redbullah,
Tohumlarınız sera ortamı gibi şeffaf kapalı kapta ilk filizlerini verdiler.Sayenizde onlarca fide büyümeye çalışıyor.En kısa zamanda fotoğraf çekip yüklerim.Bu arada yurt dışından aldığım 2 çeşit yumru da nazlı nazlı filiz veriyor.Bakalım nezaman açarlar?İngiltereden aldığım tohumların fidelerinin şaşırtma zamanı geldiği kanaatindeyim.Onların da fotoğrafını çekip yükleyeceğim 3-5 gün sonra.Bardak menekşe yetiştirenler arasında yaprak ,yavru ,fide alışverişi (takası) neden olmasın?Herkese sevgiler

aliustuner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2014, 14:27   #16
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aliustuner Mesajı Göster
Merhaba sayın Redbullah,
Tohumlarınız sera ortamı gibi şeffaf kapalı kapta ilk filizlerini verdiler.Sayenizde onlarca fide büyümeye çalışıyor.En kısa zamanda fotoğraf çekip yüklerim.Bu arada yurt dışından aldığım 2 çeşit yumru da nazlı nazlı filiz veriyor.Bakalım nezaman açarlar?İngiltereden aldığım tohumların fidelerinin şaşırtma zamanı geldiği kanaatindeyim.Onların da fotoğrafını çekip yükleyeceğim 3-5 gün sonra.Bardak menekşe yetiştirenler arasında yaprak ,yavru ,fide alışverişi (takası) neden olmasın?Herkese sevgiler
Sevgili Ali bey,tohumların çimlenmesine çok sevindim.Başarılarınızın devamını diliyorum.Ben ilgi alanımı Gloxinia dan Af.Menekşesine çevirdim.İyimi yaptım bilmiyorum.Beni usandırdılar.Her hafta bir ikisi önce yumuşuyor,sonrada bay-bay.Çok nazlılar.Halbuki Gloxinialarımın yanına bazen on gün uğramadığım olurdu.Asmalara kullandığım bir kaç çeşit Fungisit ilacı tatbik ettiğim halde bu yumuşatan mantara çare bulamadım.
Esenlikler diliyorum..

Eski 30-05-2014, 16:15   #17
Yeni Üye

aliustuner's Avatar

Redbullah bey selam,
Daha önceleri de söylemiştim,ben de çok çok ağırlık menekşede.menekşe sevgim uzun yıllar önceye dayanır ,ama kapsamlı ve bilinçli olarak uğraşımın 6 aylık mazisi var.Çiçekçiler ve market çeşitlerinin dışında hybrid çeşitlere yöneldim.Henüz açmayan yavrularım,yavrulasın diye dikilmiş yapraklarım ve çimlenen tohumlarım var.Zamanla açtıkça facebook ta yayınlıyacağım.Size arzu ederseniz önümüzdeki aylarda yavru ve yaprak göndermek isterim.Son menekşem Chimera sharon (Humako)Fotoğrafını yüklemeye çalıştım ama beceremedim galiba.Selamlar

Eklenen Resimler

Eski 30-05-2014, 16:19   #18
Yeni Üye

aliustuner's Avatar

Redbullah bey,bahsettiğiniz mantar çökerten mantarı olabilir.ben ilacı almıştım ama uygulama durumum olmadı.Gloksinyaların en çok bu mantardanetkilendiğini biryerlerde okumuştum

Eski 02-06-2014, 01:36   #19
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

merhaba..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aliustuner Mesajı Göster
Redbullah bey,bahsettiğiniz mantar çökerten mantarı olabilir.ben ilacı almıştım ama uygulama durumum olmadı.Gloksinyaların en çok bu mantardanetkilendiğini biryerlerde okumuştum
Sayın Üstüner,bahsettiğiniz ilacın markası,ya da muadilini alabilmem için etken maddesi nedir?

Eski 09-06-2014, 16:39   #20
Ağaçsever

özlemsoylu's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2014
Alıntı:
Değerli Gloxinia yetiştiricileri.Artık yazmaz oldunuz.Tohumlar büyüdümü?Yumrular çiçek açtılarmı.Çok merak ediyorum.Hele resimde olursa daha bir hoş olacak.
Lütfen yazın,resimleyin,bilgiler verin...
Esenlikler diliyorum..
sayın rebdullah 1,5 ay sonra benim yumrudan bi yaprak belirtisi göründü lakin hala yavaş ilerliyor azimliyim inşalah büyüyecek yaprakalr ozman fotoğraf yüklerim şuan yüklesem kuru toprak gibi görünür

özlemsoylu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2014, 17:36   #21
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi özlemsoylu Mesajı Göster
sayın rebdullah 1,5 ay sonra benim yumrudan bi yaprak belirtisi göründü lakin hala yavaş ilerliyor azimliyim inşalah büyüyecek yaprakalr ozman fotoğraf yüklerim şuan yüklesem kuru toprak gibi görünür
Sayın Özlemsoylu,Gloxinia nın çok nazik olduğu bir dönem.İlk çıkan o sürgünler ya kısa zamanda kendisini toparlıyor,normale dönüyor,ya da bir türlü gelişmeyip,ya kuruyor,ya da çürüyor.Bu olay aslında yumrunun hastalanmasıyla başlıyor.Yumruyu hasta eden şeyler ise,aşırı su,aşırı nem sonucu oluşan mantar,küf v.s.Sakın fazla su vermeyin.Saksınızı aydınlık,azda güneş gören havadar bir yere koyunToprak az nemli olsun yeter.Gübre,Ç.coşturan falan da vermeyin.Sürgünlere su değdirmeyin.Suyu ya kenardan,ya da alt tabaktan verin.
Esenlikler diliyorum..

Eski 10-06-2014, 13:08   #22
Ağaçsever

özlemsoylu's Avatar

Alıntı:
Sayın Özlemsoylu,Gloxinia nın çok nazik olduğu bir dönem.İlk çıkan o sürgünler ya kısa zamanda kendisini toparlıyor,normale dönüyor,ya da bir türlü gelişmeyip,ya kuruyor,ya da çürüyor.Bu olay aslında yumrunun hastalanmasıyla başlıyor.Yumruyu hasta eden şeyler ise,aşırı su,aşırı nem sonucu oluşan mantar,küf v.s.Sakın fazla su vermeyin.Saksınızı aydınlık,azda güneş gören havadar bir yere koyunToprak az nemli olsun yeter.Gübre,Ç.coşturan falan da vermeyin.Sürgünlere su değdirmeyin.Suyu ya kenardan,ya da alt tabaktan verin.
Esenlikler diliyorum..
çokkk teşekkür ederim tam tersi bende üzerinden döküyordum suyu o gözüken minik sürgünlere direk su değiyordu toprak kurudukca döküyordum iyiki yazmışım size bundan sonra kenardan sürgünlere değdirmeden sularım tabi hastalanmadıysa

Eski 12-06-2014, 22:37   #23
Ağaçsever

özlemsoylu's Avatar

Alıntı:
Esenlikler diliyorum..
Sayın Redbullah bey,benim yumruya çok su dökmüşüm yumuşamış çıkan filizlerde çürümüş sormakda geç kalmışım ben gene bir umut yumrunun sağlam yerlerini kesip tekrar gömdüm saçma gibi ama umutsuzca olsada şansımı denemek istedim...hayırlı akşamlar...

Eski 30-05-2014, 09:25   #24
Ağaç Dostu

SUDEM's Avatar

Giriş Tarihi: 14-05-2013
Sayın redbullah..bardak menekşem buraya yüklediğim onca tomurcuktan sadece 2 tanesini tamamen açmayı başarabildi..şu anda toprağa yakın yerde bir sürü yeni tomurcuk oluşumu ve minik yapraklanma var.ancak gözlemimce benim bardak menekşem çiçeklenmeyi sonuna kadar başarıyla bitiremiyor.bakımı konusunda nerde hata yapıyorum acaba?

SUDEM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2014, 14:14   #25
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SUDEM Mesajı Göster
Sayın redbullah..bardak menekşem buraya yüklediğim onca tomurcuktan sadece 2 tanesini tamamen açmayı başarabildi..şu anda toprağa yakın yerde bir sürü yeni tomurcuk oluşumu ve minik yapraklanma var.ancak gözlemimce benim bardak menekşem çiçeklenmeyi sonuna kadar başarıyla bitiremiyor.bakımı konusunda nerde hata yapıyorum acaba?

Sayın SUDEM,söylediğiniz durum öncelikle aşırı sulamadan olabilir.Suyu azaltın.Bir diğer ihtimal sert-kireçli-alkali sudan olabilir.Bununda en kolay yolu vereceğiniz suya az bir parça aspirin veya çok az limon tuzu ya da az bir şey sirke,limon damlatın.Bu çiçek gübreyi seviyor.Toprağı besinsiz kalmış olabilir.Birde toprağı sert,killi toprak olabilir.Nice çiçek toprağı diye aldığım toprak daha sonra tuğla gibi oldu.Toprağı terbiye etmenin en güzel yolu,bulabilirseniz yanmış hayvan gübresi ile karıştırın.Bir yapsanız,çiçekleriniz bayılır.Çiçekte önce yaprak çıkması lazım.Daha sonra bu yaprakların besliyeceği çiçekler ile yumru oluşur.Siz çiçek tomurcuklarının birazını koparın.Az yaprağa versin.Yapraklar küçükse,gelişemiyorsa toprakta besin yok demektir.Bazen bir sürü gübre v.s verdiğimiz halde faydası olmadığını görürüz.Eğer sulama suyunuz kireçli ise,bu kireç kökleri sarar,diğer besinlerin girmesine,çiçeğin gelişmesine engel olur.Birde bir mercek ile yaprak saplarının köklerine,yaprak altlarına,az eşelediğiniz toprağına dikkatlice bakın.Gözün göremiyeceği börtü böcek varmı.
Diyeceklerim bu kadar.Uzaktan doktorluk ancak bu kadar olur.
Esenlikler diliyorum..

Eski 30-05-2014, 14:48   #26
Ağaç Dostu

SUDEM's Avatar

Giriş Tarihi: 14-05-2013
teşekkür ederim..uygulayacağım..inşallah düzelir.

SUDEM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2014, 14:26   #27
Ağaçsever

masallale's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2013
benim yaprağım su içinde yaprak vermiş. yaprağım iki yerden kırıktı. üç ayrı yerden kök vermiş durumda. biride dediğim gibi yapraklanmış. ben bunu nasıl dikmeliyim. bana bir akıl verirseniz sevinirim

Eklenen Resimler

masallale Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2014, 17:24   #28
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi masallale Mesajı Göster
benim yaprağım su içinde yaprak vermiş. yaprağım iki yerden kırıktı. üç ayrı yerden kök vermiş durumda. biride dediğim gibi yapraklanmış. ben bunu nasıl dikmeliyim. bana bir akıl verirseniz sevinirim
Sayın Masallale,görüntü gerçekten tuhaf.Geç oldu ama,yinede akıl vereyim.Halen bir şey yapmadıysanız,o yaprakları saksıdaki toprağın üzerine koyun.Kök veya sürgün görülen yerlerin üzerine yarım santim kalınlığında toprak dökün.Sulamayı yaprakları ıslatmadan toprak az nemli kalacak şekilde kenardan yapın.Bir ay kadar böyle devam edin.Az güneş,bol aydınlık.Kökler ve sürgünler kuvvetlenince umarım durum normale döner.
Esenlikler diliyorum..

Eski 11-06-2014, 08:44   #29
Ağaçsever

masallale's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2013
Alıntı:
Sayın Masallale,görüntü gerçekten tuhaf.Geç oldu ama,yinede akıl vereyim.Halen bir şey yapmadıysanız,o yaprakları saksıdaki toprağın üzerine koyun.Kök veya sürgün görülen yerlerin üzerine yarım santim kalınlığında toprak dökün.Sulamayı yaprakları ıslatmadan toprak az nemli kalacak şekilde kenardan yapın.Bir ay kadar böyle devam edin.Az güneş,bol aydınlık.Kökler ve sürgünler kuvvetlenince umarım durum normale döner.
Esenlikler diliyorum..

çok teşekkür ederim yapraklara dokunmadım henüz. size birazdan diğer yapraklarıda fotoğraflar gönderirim. onlarda gerçekten çok tuhaf oldular.
önerinizi dinleyeceğim. bugün deneme yaparım mutlaka

masallale Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2014, 23:09   #30
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-10-2011
bardak menekse

Yy[ATT
ACH]500214[/ATTACH]bu menekşeyi hasta olarak almiştim ve yerini sevdi.cicek acti şimdi yeni bir cicek daha geliyor.o mutlu bende mutlu:.

Eklenen Resimler

yesilgiresun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025