![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2009
|
Alıntı:
![]() Esenlikler diliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Sayın Redbullah hocam, okuyup üflemeniz olumlu sonuç verdi çok şükür... Bebişlerim beni mutlu etti ama daha ne kadar üstü kapalı olacaklar ve ne zamana kadar fısfısla sulamaya devam edeceğim. Daha çok minikler fotolarını çekemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın eceyıldız,yukarıda verdiğim linki tıklarsanız her konuda çok güzel bilgilere ulaşabilirsiniz.Ben bile bilmediğim,ya da yanlış bildiğim pek çok şeyi buradan öğrendim.. Esenlikler diliyorum.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2011
|
Benimki de harika ..Bayılıyorum bayılıyorum çok güzel maşallah ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2011
|
Bu da bir başka türüm maşallah çok canlı bir renk ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Gloxsinya Bebişleri
Bu bebişler 45 gün önce ekildi ama daha 3 haftalıklar... ![]() Bu miniklerde 15 günlük... ![]() Bebişlere gözüm gibi bakıyorum büyümelerini beklemek çok zevkli.... Redbullah hocam. bundan sonrası için önerilerinizi bekliyorum.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Eceyıldız,bebişlerin yeteri kadar büyümüşler.Önce artık üzerlerine kapadığın streç veya kapak herneyse onu kaldır.Kabın bir kenarına toprağa bir delik aç,suyu mümkünse bir huni ile yavaşça orada kabın altına yolla.Artık fısfıs yok.Çiçek coşturan ya da gübre gibi şeyleri sakın verme.Suyu fazla koyma,çürütürsün.Toprağin yüzeyi az bişey nemli olacak kadar koy.Tabana koyduğun su zaten hemen yukarıya doğru emilecektir.Kabı aydınlık ama güneş görmeyen bir yere koy.Büyümüş olanlar için en fazla bir saat güneş olabilir.küçükleri güneşe daha koyma.Bu şekilde şu andaki yapraklarından başka esas yaprakları iki üç tane olana kadar beklet.İki-üç yaprak olunca ya viyollere ya da plastik bardaklara iyisinden çiçek toprağı koy.Viyollerin zaten altı delik.Ama bardak olacaksa toprak koymadan önce,bir sigara yak.Onunla taban kenarlarına üç yerinden delik aç.Çiçeklerden en gelişmiş olanları çay kaşığı ile dikkatli bir şekilde kökünü zedelemeden,toprağı ile alarak hazırladığın kaplara her birine bir tane olmak üzere dik.Fidelerin sık dikildiği için bu söküm esnasında bir kısmının telef olması kaçınılmaz.Sen sökeceğin fidenin sağlıklı olarak diğer kaba aktarılmasına odaklan.Sonra içerisinde su bulunan tepsi gibi bir şeyin içine koy.Susuz kalmasın,ama çokta su olmasın.Yine aydınlık bir yere koy.Bir ay sonra,ayda bir sulama suyu ile çiçek coşturan ya da yanmış,organik gübre bulursan toprağının üstüne bir kereye mahsus koy.Çiçek büyüdükçe,saksısını büyülterek değiştir.Bu şekilde kaç tane fide şaşırtırsın sana kalmış.Ama sen şimdi hiç birine kıyamazsın,evi bardakla doldurursun.Olsun komşularına verirsin.Güle güle büyüt.. Esenlikler diliyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür dederim Sevgili Redbullah, bir sürü gloxsinyam olacak dediğin gibi ben hiç birine kıyamayacağım ev dolup taşacak kimseye de vermeye kıyamayacağım eşim benide gloxsinyalarımı dışarı atacak ![]() Tekrar çok teşekkür ediyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Esenlikler diliyorum.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Tekrar teşekkürler mutluluklar sizin olsun iyi günler.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-08-2012
|
![]() Bunlar benim 3 yıldır birbirinden üreterek devam ettirdiğim gloksinyalarım. Bu sene biraz fazla uzadılar ama ![]() ![]() ![]() Bu da diğeri... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-08-2012
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2012
|
Sayın rukiyeözgür maaşallah 41 kere çiçekler harika gözüküyor. Benekli olandan sizin için de mümkünse yaprak gönderme ihtimaliniz olabilir mi? Bende şu an köklenmek üzere çok sayıda yaprak var. Kendi çiçeklerimden çoğaltıyorum. Ancak benekli yok. Gönderirseniz çok makbule geçer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Değerli Gloxinia yetiştiricileri.Artık yazmaz oldunuz.Tohumlar büyüdümü?Yumrular çiçek açtılarmı.Çok merak ediyorum.Hele resimde olursa daha bir hoş olacak. Lütfen yazın,resimleyin,bilgiler verin... Esenlikler diliyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2008
|
Merhaba sayın Redbullah, Tohumlarınız sera ortamı gibi şeffaf kapalı kapta ilk filizlerini verdiler.Sayenizde onlarca fide büyümeye çalışıyor.En kısa zamanda fotoğraf çekip yüklerim.Bu arada yurt dışından aldığım 2 çeşit yumru da nazlı nazlı filiz veriyor.Bakalım nezaman açarlar?İngiltereden aldığım tohumların fidelerinin şaşırtma zamanı geldiği kanaatindeyim.Onların da fotoğrafını çekip yükleyeceğim 3-5 gün sonra.Bardak menekşe yetiştirenler arasında yaprak ,yavru ,fide alışverişi (takası) neden olmasın?Herkese sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Esenlikler diliyorum.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
|
Redbullah bey selam, Daha önceleri de söylemiştim,ben de çok çok ağırlık menekşede.menekşe sevgim uzun yıllar önceye dayanır ,ama kapsamlı ve bilinçli olarak uğraşımın 6 aylık mazisi var.Çiçekçiler ve market çeşitlerinin dışında hybrid çeşitlere yöneldim.Henüz açmayan yavrularım,yavrulasın diye dikilmiş yapraklarım ve çimlenen tohumlarım var.Zamanla açtıkça facebook ta yayınlıyacağım.Size arzu ederseniz önümüzdeki aylarda yavru ve yaprak göndermek isterim.Son menekşem Chimera sharon (Humako)Fotoğrafını yüklemeye çalıştım ama beceremedim galiba.Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
|
Redbullah bey,bahsettiğiniz mantar çökerten mantarı olabilir.ben ilacı almıştım ama uygulama durumum olmadı.Gloksinyaların en çok bu mantardanetkilendiğini biryerlerde okumuştum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
merhaba..
Sayın Üstüner,bahsettiğiniz ilacın markası,ya da muadilini alabilmem için etken maddesi nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2014
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Esenlikler diliyorum.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
Sayın redbullah..bardak menekşem buraya yüklediğim onca tomurcuktan sadece 2 tanesini tamamen açmayı başarabildi..şu anda toprağa yakın yerde bir sürü yeni tomurcuk oluşumu ve minik yapraklanma var.ancak gözlemimce benim bardak menekşem çiçeklenmeyi sonuna kadar başarıyla bitiremiyor.bakımı konusunda nerde hata yapıyorum acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın SUDEM,söylediğiniz durum öncelikle aşırı sulamadan olabilir.Suyu azaltın.Bir diğer ihtimal sert-kireçli-alkali sudan olabilir.Bununda en kolay yolu vereceğiniz suya az bir parça aspirin veya çok az limon tuzu ya da az bir şey sirke,limon damlatın.Bu çiçek gübreyi seviyor.Toprağı besinsiz kalmış olabilir.Birde toprağı sert,killi toprak olabilir.Nice çiçek toprağı diye aldığım toprak daha sonra tuğla gibi oldu.Toprağı terbiye etmenin en güzel yolu,bulabilirseniz yanmış hayvan gübresi ile karıştırın.Bir yapsanız,çiçekleriniz bayılır.Çiçekte önce yaprak çıkması lazım.Daha sonra bu yaprakların besliyeceği çiçekler ile yumru oluşur.Siz çiçek tomurcuklarının birazını koparın.Az yaprağa versin.Yapraklar küçükse,gelişemiyorsa toprakta besin yok demektir.Bazen bir sürü gübre v.s verdiğimiz halde faydası olmadığını görürüz.Eğer sulama suyunuz kireçli ise,bu kireç kökleri sarar,diğer besinlerin girmesine,çiçeğin gelişmesine engel olur.Birde bir mercek ile yaprak saplarının köklerine,yaprak altlarına,az eşelediğiniz toprağına dikkatlice bakın.Gözün göremiyeceği börtü böcek varmı. Diyeceklerim bu kadar.Uzaktan doktorluk ancak bu kadar olur. Esenlikler diliyorum.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
teşekkür ederim..uygulayacağım..inşallah düzelir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-05-2013
|
benim yaprağım su içinde yaprak vermiş. yaprağım iki yerden kırıktı. üç ayrı yerden kök vermiş durumda. biride dediğim gibi yapraklanmış. ben bunu nasıl dikmeliyim. bana bir akıl verirseniz sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Esenlikler diliyorum.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-05-2013
|
Alıntı:
çok teşekkür ederim yapraklara dokunmadım henüz. size birazdan diğer yapraklarıda fotoğraflar gönderirim. onlarda gerçekten çok tuhaf oldular. önerinizi dinleyeceğim. bugün deneme yaparım mutlaka |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-10-2011
|
bardak menekse
Yy[ATT ACH]500214[/ATTACH]bu menekşeyi hasta olarak almiştim ve yerini sevdi.cicek acti şimdi yeni bir cicek daha geliyor.o mutlu bende mutlu:. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|