View Single Post
Eski 13-11-2013, 20:00   #1248
redbullah
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SUDEM Mesajı Göster
Nasıl kıyıpta suyunu keseyim? Ya tamamen kaybedersem? Bu bahsettikleriniz sıklamene yapılan muameleyi hatırlattı bana. Bu arada tohumları da ektim..Yanlış mı ettim acaba?
Not:Söylediklerinize bakılırsa siz ciddisiniz..Uygulamaya geçeyim mi? Tamamen kaybedersem alırım bir bardak menekşe ama haberiniz olsun..
Ben senelerdir anlattığım gibi yapıyorum.Hiç bir aksama olmadı.Bu işin yöntemi bu.Ama emin değilseniz net'te bu konudaki diğer bilgileride okuyun.Takdir sizin.Tohumları ekerek yanlış yapmışsınız.Bilmiyorsanızda,sitemizde bu konuda anlatımlar var.Olay Mart'ta havalar ısınmaya başladığında olacaktı.Keşke sorup ta ekseydiniz.Tohumların çimlenmesi için;Yassı bir kaba,ince torf veya elenmiş çiçek toprağı ile kumu karıştırıp serecek,fısfıslama ile ıslatacaksınız..Bu kap aynı zamanda ağzına streç film gerilecek gibi olmalı.Daha sonra tohumları toprağın üzerine eşit bir şekilde yayacaksınız.Üzerlerine asla kum,toprak v.s konulmayacak.Tohumların çimlenmesi ışık almasına bağlı.Tohumları serpiştirdikten sonra bir kez daha fısfıslayın.Ve kabın ağzını bir streç ile kapatın.En az bir hafta bu yoğun nemli ve aydnlık ortamda kalacak.Sakın açmayın.Birde en az 20 derece sıcaklık.Yani bir bakıma mini bir sera yapıcaksınız.10-15 gün arası çimlenme başlıyor ve yüzlerce mini Gloxinia nız oluyor.Sulama yine fısfıs ile.Büyüdükçe hassas bir şekilde alıp başka kaplara aktarın.Tabi küçüklüğüyle orantılı saksılara dikin.Büyüdükçe saksı ebadını değiştirirsiniz.Fakat siz ektiğinize göre,şayet ortam kaloriferli ise aydınlık da varsa,tohumların üzerinede toprak,kum v.s atmadıysanız,gerekli nem ve sera ortamını sağlıyarak çimlendirebilirsiniz.Varsa kalorifer üzerine bir köpük levha konulduktan sonra kap bunun üzerine konulabilir.Kaloriferlerde bazen mermer oluyor,mermere rağmen yinede köpük levha koyun.Artık ısının aşırı olup olmamasını siz ayarlıyacaksınız.20 derece civarında olsun.Hemde bahara daha yetişmiş çiçekleriniz olur.Çimlenmesi,büyümesi ilk hafta biraz zor,daha sonra çok kolay,bir sıkıntısı yok.
(Bu notum aynı zamanda kılıch'a)
Hoşçakalın,esenlikler diliyorum..

redbullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön