![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2009
|
merhaba süpernova bende bahaustan aldım.ama böyle bişeyle karşılaşmadım.ilk önce üzerinde böcek **** tırtıl varmı kontrol et.çünkü önceki sayfalarda böyle bir mesaj vardı seninkine benzer onda tırtıl çıkmıştı.çürüyen yerleri al.yapragın birini direk topraga birinide suya koyarak dene bence ben suya koyarak 20 günde yumru oluşmasını sagladım.toprakta başarılı olamamıştım.umarım anlatabilmişimdir naçizane kendi bilgilerim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim sudaki yapraklar da seninkiler gibi oldular defned. Ben her ihtimale karşı suda 3 adet bırakıp gerisini toprağa diktim dün. Bakalım tutacaklar mı. Vakti midir yoksa daha erken midir ben de bilmiyorum.Deneyip görücez. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, işlerimden dolayı uzun süredir uğrayamadım. Havalar ısınmaya başladıkça buralar hareketlenmeye başlamış, ne kadar güzel. Size bir tavsiyede bulunmak istiyorum, çünkü ben düştüm o hataya. Suda köklendirip toprağa diktiğiniz bardak menekşe yapraklarınızı toprağa diktikten sonra kurudu ya da çürüdü diye söküp atmayın. Yaprak toprağa diktikten sonra kuruyup ölüyor ama bir süre sonra toprakta kalan o minicik yumrulaşmış kökten yavru veriyor. Bilginize... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benimki bugün çiçek açtı. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben çok arayıp istediğimden hemen bulduğum yerde aldım ![]() Çok kibar bir rengi var sizinkinin, çok güzel maşallah ![]() Düzenleyen Dudi : 17-03-2010 saat 08:58 Neden: ekleme |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
yaaaaaa ama bende istiyorum bu menekşelerden daha doğrusu gloksinyalardan antepte yok bunlardan **** varsa bana söyeyin bende alayım arkadaşlar |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-02-2007
|
Yaprakların niye didiklendiği hakkında bir fikrim yok. Hatta didiklendiğini de siz sorunca fark ettim. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2011
|
Alıntı:
Valla sevgili Dilara, evde ne kadar varsa hepsinden diktim ![]() 1-3-5-7 deneme deneme... ama hangileri tuttu hangiler bıraktı inanın bilmiyorum... ![]() Çünküüüüüüü... o vakitler tam acemi olan beeennn... öyle etiketleme falan bilmiyordum. Bakacağız artık kadere ne çıkarsa ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bir an önce çıksın yeter sabrsızlıkla beklemedeyim emilycim ve sevgili suzi_Dilaradan hepinize sevgiler![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Dün Bauhaus'da 5 TL'ye Gloxinia'lar vardı. İyi görünüyorlardı ama benimki büyüyor diye almadım. Son durumunu da göstereyim. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
güle güle büyütün güzellikleri bile yetiyor![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Yumrusu herhalde çürüdü diye düşündüğümden artık ilgilenmiyordum. Bugün farkettim. Beyaz Gloxinia da büyümeye karar vermiş. ![]() Kırmızının hatırı kalmasın.(Beyaz da üstten kareye girmiş. Minicik) ![]() Aynı büyüklükteki yumrular, aynı zamanda toprakla buluştu. Saksıları yanyana duruyor. Toprakları ve sulamaları aynı. Nasıl bu kadar farklı oldular,anlayamadım. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Kılıçh gloxinia çiçekçilerde pek bulunmaz çok nadir belki getirebilirler ama büyük yapı marketlerde ya da çiçek fuarlarında oluyor bazen. İmkanın varsa büyük yapı marketlere bak. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
uyar
ekim ayına kadar olur 1-2 günde suyunu değiştirmek sartıyla 1-2 damlada azotu fazla olanından bitkibesini eklersen suya kökler daha güçlü oluyor.en büyük yapragını veya bir küçüğünü alacaksın yan kesilecek 45 dercelik acıyla 7-10 sonrası köklenir 5 cm gectikten sonra köklerin dikebilirsin(diktikten sonrada 10 direk güneş göstermezsen iyi olur |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-05-2011
|
Alıntı:
sn esmus dediginiz gibi deniyecegim. koklenme saglanirsa bu donem bitene kadar yumru olusmus olucakmi acaba? degerli bilgileriniz icin tesekkurler. selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2013
|
biri bizi durdursun☺
Merhaba arkadaşlar, bendede kırmızı beyazlı gloksinya dan var.Gecen yil yapraklarını suya koyup koklendirerek iki yavru daha ürettim .Kuzucuklarim şimdi üç tane .Anne henüz açmadı ama bol tomurcuklu .Bu güzellikleri sizinle paylaşmak istedim ![]() |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende de iki tane var geçen sene kışın çiçeksiz ucuz diye aldım üstü kurudu bu baharda her yerinden yavru verdi yumuruyu ikiye böldüm iki saksı yaptım şuan büyüyorlar ama açmalarına daha çok zaman var bakım bilgilerini paylaşırsanız ben de gloksinyalarıma uygularım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2013
|
Bol su
Merhabalar,gloksinya larım için hiçbir vitamin kullanmıyorum.Mutfak penceresinin önünde bol güneş alıyorlar.Hergün saksıları elime alıp bakarım hafiflemişse doyana kadar direk musluk suyuyla sularım.Hatta bazen musluğun altına tutuyorum .Yapraklarını ıslatmamaya çalışıyorum.Saksı iyice ağırlaşmışsa doymuştur ,hepsi bu gerisini kendileri hallediyor![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |