![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2011
|
Alıntı:
İşte gloksiniyalar: |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
Tohumlarınız tutarsa bana bir filiz verir misiniz acaba? |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Milla yavrular bayağı bir büyümeden en azından yumru yapmadan ayırmayı düşünmüyorum..Ama şöyle yazdan sonra hatırlatırsanız tekrar inşallah göndermek isterim..Saygılarımla.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
Güle güle büyütün sevgili Rukiyeözgür hemencecik büyüsün ve bol çiçekli olsunlar inşallah ( büyüsünlerde bende sizi rahatsız edeyim paylaşımda bulunur musunuz diye )sevgiler.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2009
|
Değerli arkadaşlarım,maalesef elimde Gloxinia olarak ne yumru,nede tohum kaldı.Son tohumlarıda Ali Üstüner beye yolladım. Ali bey,KİPA ya,ya da METRO ya ne zaman gitsem reyonlarda yumrularını görüyorum.Bu mağazalar herhalde sizin o taraflarda yok. Esenlikler diliyorum.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da açan Çok mutluyum..Değerli arkadaşıma teşekkür ediyorum.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Rukiyeözgür,çok sevindim.Artık yüzlerce Gloxinia nız var.Bu tohumları tozlarken bir sürü rengi alt üst ettim.Onlardan kimbilir ne değişik,ne muhteşem çiçekler olacak.Özellikle aralarında katmerli mor ve pembe de var.Güle güle büyütün. Esenlikler diliyorum. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnşallah büyürler de açtıklarını görürüz hep beraber..Bir şeylerin büyüyüp güzelleşmelerine tanıklık etmek bütün bunlarda emeğimizin olduğunu bilmek harika ve gurur verici bir duygu..Sağlıklı günler ![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Sayın Redbullah, bende uzun zamandır foruma girmiyordum teknik aksaklıklar yüzünden. Tohumları dediğiniz gibi ektim ama havalar çok güzelken birden soğudu, tohumlar çıkmadı yaklaşık bir ay oldu hala umutla bekliyorum havaların birden soğuması filizlenmelerine engel mi. Ben filizlenmemelerine karşılık hepsini ekmedim şimdi havalar yine güzel ekeyim mi tekrar... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu gün bir deneme daha yaptım afrika menekşesi toprak karışımına biraz tohum ektim bakalım çıkacaklar mı... Az bir tohumum daha kaldı onuda Sayın Redbullah Bey'in talimatları doğrusunda ekeceğim ama bir hafta sonra bekleyeceğim bakalım önce ektiklerim ve bu gün ektimlerimde bir hareket olacak mı.... |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Esenlikler diliyorum.. ![]() Düzenleyen redbullah : 12-04-2014 saat 01:02 |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Siz bir hafta dokunmayın diye yazmıştınız ama günlük fısfısla kısmını kaçırmışım.. bu günden sonra hergün fısfıslarım... |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
tohumdan yetiştiren arkadaşlar bizimle paylasirlarsa ne güzel olur.. ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-09-2012
|
Sayın rukiyeözgür gloksinialarınız büyürse bana da bir tane paylaşır mısınız ?Nasıl bütün çiçekler elinizde güzelleşiyor siz bu işi çok iyi biliyorsunuz |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar tohumlar karışık tür olduğu için alında açana kadar beklemek istiyorum..Aynı türleri paylaşabilirim tabi ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2012
|
Bugun kipaya gittim ancak bu cicek tohumundan bulamadim..nerden bulabilirim acaba?? |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
(Rukiyeözgür hanım,desenize sizin o plastik saksıda tanesi 5.95 ten servet yatıyor. )Esenlikler diliyorum.. Düzenleyen redbullah : 06-04-2014 saat 11:24 |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet afrika menekşelerimi de sayarsak yabana atılamayacak bir servetim var ![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2012
|
Alıntı:
Dun migtosa gittim ordada yok saksida ve tohum olarakda hepsini inceledim fakat yoktu ![]() Diger kipada umudum insallah vardir.. Burada metro yok maalesef.. Esenlikler benden.. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
İşte nazlı bardak menekşemle geldiğim son durum. Rengini gösterdi şükürler olsun.Ancak tam sefasını sürme vaktindeyken açılmak üzere olan bazı tomurcukların tepesinin büzüştüğünü,kuruyacak gibi olduğunu gördüm.. suyuna, ışığına o kadar da dikkat ediyorum oysa..sağlıkla çiçeklenme sürecini tamamlamaları için neler yapabilirim?Şimdiden teşekkürler. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sürprizz,,, geçen günkü yeni denememde bir önceki ektiğim tohumları fısfıslamış tekrar kapatmıştım bilin bakalım şimdi fısfıslama gittiğimde ne gördüm minik minik yeşillikler gloksinya bebişlerim çıkmış galiba ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
maşallah sevgili eceyıldız gözün aydin ![]() büyüsünler hayirlisiyla inşallah.. forumda gloxinia patlaması olacak gibi görünüyor.. umarım bir tanede benim kismetime düşer denen edemeyeceğim ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili SUDEM gözün aydin..rengi çok tatli tam menekşe rengi..inşallah birsey olmadan açar tüm tomurcuklar.. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2012
|
Herkese merhaba..Benimde bir bardak menekşem var.Annem vermişti ama kışın bütün yapraklarını döktü annem bahara doğru tekrar çıkarır yumrusu var demişti ama hala hiçbir kıpırtı yok yerinide değiştirdim. Acaba ölmüş olabilirmi?Nasıl anlayabilirim.. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Esenlikler dilerim.. |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Redbullah, Bana bir öneri sunmamışsınız Bende "çiftçi sabrı yok" diye mahrum mu ettiniz bilgi ve tecrübelerinizden.. ![]() |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Esenlikler diliyorum.. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
zamansız olsa da başardım sanırım..sizin destek ve önerileriniz kıymetli.ya kurursa diye gerçekten fazla sulamış olabilirim bu çiçeklenme döneminde..dikkat ederim..çiçek coşturan gübrem var onuda kullanırım.çiçekler bu boyuttayken sulamayı alttan mı yoksa üstten mi yapmamaı önerirsiniz? |
|
|
|
![]() |
|
|