View Single Post
Eski 13-08-2013, 12:35   #1224
redbullah
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster
Belki okumuşsunuzdur ama burada kaderine terk edilmiş gloxinia buldum ve şimdi iyi görünüyorlar yalnız yeni yaprak yapmıyorlar ama tomurcukları var onlar büyüyor. Bu arada birkaç tomurcuk kurudu akşam güneşini az gören bir yerde duruyorlar hafta da 1 suluyorum. çok büyük saksıların içindeler daha da gelişip güzelleşmeleri için ne yapabilirim...
Sayın Eceyıldız,Çiçekleriniz sağlıklı görülüyor.Bazı tomurcukların kuruması normal.Bitki gücüne göre çiçekleri ayarlıyor.Bu durum su azlığı veya besin yetersizliğinden olabilir.Benim menekşelerimin tabaklarından genelde su eksik olmaz.Tam suyun bittiği anda yeni su koyarım.Bu menekşeler gübreyi çok seviyor.AVM lerde satılan Coşturan v.s sıvı gübrelerden alın.Tabaklarındaki suya ayda bir ,bir tatlı kaşığı ilave edin.Bulundukları yerin ışık durumu iyi.Zaten yaprak sapları uzamaya başlarsa anlarsınız ışığın yetersiz olduğunu,yer değiştirirsiniz.Saksılarınız gerçekten büyük.Ama şimdi değiştirmeye kalkmayın.Bahara yeni 12-15 cm.lik saksılara alırsınız.Tabi ki yeni toprak koyarak.
Esenlikler dilerim..

Düzenleyen redbullah : 13-08-2013 saat 12:38 Neden: imla
redbullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön