agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni1627Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-12-2012, 23:32   #1
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cherry Mesajı Göster
canan hanım elinizde çoğaltılmış var mı bilemedim ama soğan bulma şansınız olur mu oralarda? benim yaşadığım yerde yok da..
Sayın Cherry biliyorsunuz bu mevsimde uykuda gibiler, elimdekiler yaşıyor mu bilemiyorum, baharda göreceğiz. Bu arada Bauhaus'a her gittiğimde mutlaka yumru gelmişmi diye bakıyorum ama maalesef henüz görmedim. Eğer satışa çıkarılmış yumru görürsem burada duyurup isteyenlere göndereceğim. En kötü ihtimal benimkiler baharda uyanır, duruma bakar paylaşırız veya yine markete gelince isteyenlere alır gönderirim. Haberleşelim...

Canan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2012, 13:58   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2012
çok teşekkür ederim haber bekleyeceğim sizden

cherry Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2013, 12:50   #3
Ağaç Dostu

çiçeksever's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2006
Galeri: 14
Kışın bu soğuğunda biraz içiniz ısınsın.
5-6 taneden biri çiçek açmak üzere.

Eklenen Resimler

çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2013, 14:19   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-04-2012
Bu çiçeği geçen yıldan beri almak istiyorum fakat bir türlü ulaşamıyorum. Sormadığım çiçekçi kalmadı. Eğer bir markette satışa çıkarsa lütfen bana mesaj atın. Ben Denizli'de bulamıyorum çünkü. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.

goodfriend Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2013, 17:27   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-07-2010
Galeri: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi goodfriend Mesajı Göster
Bu çiçeği geçen yıldan beri almak istiyorum fakat bir türlü ulaşamıyorum. Sormadığım çiçekçi kalmadı. Eğer bir markette satışa çıkarsa lütfen bana mesaj atın. Ben Denizli'de bulamıyorum çünkü. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.
Sayın goodfriend

Bardak menekşe (Gloxinia) yumrulu kök olarak çiçek tohumu ve çiçek soğanı satan büyük marketlerde satılıyor bilginiz olsun

adneser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2013, 10:46   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi goodfriend Mesajı Göster
Semt pazarlarında oluyo. Yaz aylarında takip edin. Ben Aydın'da, Acıpayam'da gördüm.

yeşildente Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2013, 21:15   #7
Yeni Üye

Çiçekçilerde bulamadım ama tavsiyeniz üzerine semt pazarlarına da bakacağım.

Eski 04-02-2013, 09:46   #8
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Arkadaşlar merhaba
Geçen bahardan beri edinemeyen bazı arkadaşlara kendi imkanlarımla üreterek ya da satınalarak gloxinia tedarik etmeye çalıştım ama hala edinemeyenler olduğunu görüyorum.
Sitemize de üye olan çok ilgili bir arkadaşımız bu işleri yapıyor,ben de yeni tanıdım. Kendisine sizler için yumrulardan getirip getiremeyeceğini sordum, ilgileneceğini ve kesinleşince bilgi vereceğini söyledi. Ben Bauhaus'da yumru satışına rastlamadım, arkadaşımız getirince burada duyuracağım. Büyük marketlerin olmadığı illere buradan alıp göndermek sorunlu iş. Bitki çok kırılgan, en iyisi şimdiden yumruları tedarik edip, yetiştirmeniz...Başlığı takip edin..

Düzenleyen Canan : 04-02-2013 saat 21:34
Eski 06-02-2013, 13:29   #9
Ağaç Dostu

MİRBE's Avatar

Giriş Tarihi: 17-12-2009
Galeri: 2
kaiser gloxinia soğanı, kaiser bardak menekşesi yumrusu, kaiser gloxinia yumrusu dikimi | Zengarden Ev ve Bahçe

MİRBE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2013, 20:11   #10
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Stokta olmadığı görülüyor, tükendi mi zaten çoktandır mı yok, biliyor musunuz?

Eski 12-02-2013, 21:29   #11
Ağaç Dostu

MİRBE's Avatar

Giriş Tarihi: 17-12-2009
Galeri: 2
Şu an itibariyle var.

MİRBE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2013, 16:04   #12
Yeni Üye

Sonunda Zengarden dan aldım gloxinia yumrularını. Bu gün saksıya dikimini yapacağım. İnşallah tez zamanda gelişirler.

Eski 14-03-2013, 12:12   #13
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-01-2009
Bardak menekşelerim filizlerini çıkarttı.

Eklenen Resimler

züboli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2013, 13:47   #14
Ağaç Dostu

olcim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi züboli Mesajı Göster
Bardak menekşelerim filizlerini çıkarttı.
Sayın züboli ,

Bu ilk resmin bize göre sol üst köşesinden dalı görünen çiçekli bitkinin adını biliyorsanız yazar mısınız ? Ben de var ancak adını bilmiyorum , latincesi sanırım red ineer gibi bişeydi

olcim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2013, 08:36   #15
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi olcim Mesajı Göster
Sayın züboli ,

Bu ilk resmin bize göre sol üst köşesinden dalı görünen çiçekli bitkinin adını biliyorsanız yazar mısınız ? Ben de var ancak adını bilmiyorum , latincesi sanırım red ineer gibi bişeydi
Japon Küpesi (Kohleria) diye biliyorum ama. Yapraktanda tam anlaşılmıyor. Siz bi aratıp bakın aynı çiçek mi?

Eski 29-05-2013, 08:14   #16
Yeni Üye

Veee bardak menekşemin açılış safhaları ) rengide çok güzelmiş.

Eklenen Resimler

Eski 15-03-2013, 10:04   #17
Yeni Üye

Benimde filizlendi ancak yumrusu çok küçük. Merak ediyorum çiçeklenirmi?

Eski 18-04-2013, 00:57   #18
Ağaç Dostu

ngr33's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2013
Merhaba arkadaşlar..menekşe hayranıyım ama bu menekşe türüne aşık oldum boluda yaşıyorum ve malesef bulamadım burda..bana yardımcı olabilecek bir arkadas olursa cok dua edeceğim

ngr33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2013, 06:26   #19
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ngr33 Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar..menekşe hayranıyım ama bu menekşe türüne aşık oldum boluda yaşıyorum ve malesef bulamadım burda..bana yardımcı olabilecek bir arkadas olursa cok dua edeceğim
Merhaba Zengarden sitesinde yumru satışı var, bazen stok tükenmiş gibi görünebilir ama mail atın geleceği zamanı bildiriler.

Eski 18-04-2013, 07:14   #20
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-07-2010
Galeri: 12
Alıntı:
Arkadaşlar bulunduğnuz yerde metro mağzası varsa bakın orada var ve 4-5 renk gloxinia.

Selamlar

adneser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2013, 17:39   #21
Ağaç Dostu

ngr33's Avatar

maalesef büyük market sıkıntısı var burada.. bir market var ama orada çiçek çeşidi yok gibi zaten imkanım olsa sırf bu çiçek için Ankara ya da İstanbul'a gitmek istiyorum ama imkanım yok ..yinede çok teşekkür ederim arkadaşlar..

Eski 18-04-2013, 19:23   #22
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Alıntı:
maalesef büyük market sıkıntısı var burada.. bir market var ama orada çiçek çeşidi yok gibi zaten imkanım olsa sırf bu çiçek için Ankara ya da İstanbul'a gitmek istiyorum ama imkanım yok ..yinede çok teşekkür ederim arkadaşlar..
Bu kadar üzülmeyin, Bauhaus'da görmedim şimdiye kadar ama gelirse ben size alır gönderirim, tabi sitede yenisiniz, güvenebilecekseniz, sonradan sıkıntı olmasın.

Eski 18-04-2013, 19:51   #23
Ağaç Dostu

ngr33's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı Göster
Bu kadar üzülmeyin, Bauhaus'da görmedim şimdiye kadar ama gelirse ben size alır gönderirim, tabi sitede yenisiniz, güvenebilecekseniz, sonradan sıkıntı olmasın.

çookk teşekkür ederim çok mutlu oldum.. aslında sitede yeni sayılmam uzun süredir sessiz takipteydim daha öncede arkadaşlara yardım etmiştiniz biliyorum..bu yardımlaşma için sizi gerçekten tebrik ediyorum istanbula giden arkadaşlarım olursa onlarada haber vereceğim çok fena taktım bu menekşeye özellikle kırmızı beyaz olana o nasıl bir güzelliktir öyle Rabbim iletişim halinde olursak burdan çoookk çook mutlu olurum..

birde şuan metro marketlerde var mı acaba bu menekşeden bilgisi olan var mı??

Eski 06-06-2013, 11:37   #24
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Alıntı:
canan hanım merhaba;
bardak menekşeyi bende çok sevdim burada hatay'da hiç görmedim istanbul'da halam var nerede satılıyor bana yazarsanız halamı oraya yönlendireceğim. sizden isterdim ama halam daha kolay gönderir.**** alır buraya geldiğinde getirir diye sizden istemedim. sizden yetiştirilmesi ve çoğaltılması konusunda yardım isterim yardım ederseniz tabi. şimdiden teşekkürler....

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 16:08   #25
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster
canan hanım merhaba;
bardak menekşeyi bende çok sevdim burada hatay'da hiç görmedim istanbul'da halam var nerede satılıyor bana yazarsanız halamı oraya yönlendireceğim. sizden isterdim ama halam daha kolay gönderir.**** alır buraya geldiğinde getirir diye sizden istemedim. sizden yetiştirilmesi ve çoğaltılması konusunda yardım isterim yardım ederseniz tabi. şimdiden teşekkürler....
Kusura bakmayın mesajı yeni gördüm. Halanız nerede oturuyor bilmiyorum ama Kozyatağı Bauhausla bugün görüştüm, ellerindekiler bitmiş. Salı günü saat 3-4 gibi yeni parti gelecek dediler.. Halanız civarındaki büyük yapı marketlere telefon edip gitmeden sorsun bence.. Fakat hepinize söylemekte fayda görüyorum ben kaç tane hazır satın aldıysam yaşatamadım, martta yumru alıp ektim sorunsuz gelişiyorlar..hele bir de bu sıcakta uzun yol görecekler, yaşatamazsanız üzülmeyin...

Eski 01-07-2013, 07:58   #26
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Alıntı:
Kusura bakmayın mesajı yeni gördüm. Halanız nerede oturuyor bilmiyorum ama Kozyatağı Bauhausla bugün görüştüm, ellerindekiler bitmiş. Salı günü saat 3-4 gibi yeni parti gelecek dediler.. Halanız civarındaki büyük yapı marketlere telefon edip gitmeden sorsun bence.. Fakat hepinize söylemekte fayda görüyorum ben kaç tane hazır satın aldıysam yaşatamadım, martta yumru alıp ektim sorunsuz gelişiyorlar..hele bir de bu sıcakta uzun yol görecekler, yaşatamazsanız üzülmeyin...
sorun değil cevap için teşekkürler. halam içerenköy de **** o civarlarda istanbulu pek bilmem Kozyatağına yakınmı bilmiyorum artık marta kadar bekleyeceğim çünkü hatayda bulma umudum hiç kalmadı tekrar teşekkür ederim iyi günler...

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2013, 20:43   #27
Ağaçsever

ezafma's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2013
Merhaba. 2 gün önce Metro marketten aldığım menekşelerimi diktim, birinin üstünde filizleri vardı bile çok seviyordum bir akrabada görmüştüm bir kaç sene evvel onlardan yapraktan bir türlü tutturamadık. Neyse ki en sonunda buldum darısı olmayanlara

ezafma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2013, 18:37   #28
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2011
Tomurcuklar biraz geç gelişiyor sabredin açacaktır.

dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2013, 08:45   #29
Ağaç Dostu

SUDEM's Avatar

Giriş Tarihi: 14-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği Mesajı Göster
Tomurcuklar biraz geç gelişiyor sabredin açacaktır.

bende yaprak aşıladım..bir haftayı geçti.çürüme ya da kuruma yok ama bir hareketlenme de yok..ne zaman çıkacak minik yapraklar...merakla heyecanla hergün sohbet ediyorum....Allahım bi gözükselerdi...

SUDEM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2013, 13:14   #30
abk
Ağaç Dostu

abk's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2007
Galeri: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SUDEM Mesajı Göster
bende yaprak aşıladım..bir haftayı geçti.çürüme ya da kuruma yok ama bir hareketlenme de yok..ne zaman çıkacak minik yapraklar...merakla heyecanla hergün sohbet ediyorum....Allahım bi gözükselerdi...
Üç hafta kadar önce suya koyduğum iki yaprak minik minik kökler oluşturmuş. Biraz daha sabredin, az kalmış.

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025