View Single Post
Eski 31-08-2012, 14:05   #1028
Canan
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ Mesajı Göster
arkadaşlar uzun zamandır bardak menekşesi sayfasını ziyeret edemedimsevgili canan ve ayşecim yazışmalarınızı gülerek okudum öncelikle kusuruma bakma arkadaşım ayşecim sorduğun soruyu şimdi gördüm ama çok geç kalmıştımgloxinia lar çok hassaslar kim ne derse desin ben 5 saksı getirdim izmirden şuanda biri çürüdü bi kere su kesinlikle yapraklara değmiycek hemen çürüyor, bir arkadaşımız suda köklendirmiş bayıldımama ben ne zaman suya koysam ertesi gün çürüdü yapraklar bir yerde hatamı yapıyoruz anlamadım ama, burdaki gloxinia resimlerimi kendi sayfama taşıyorum
Yaşasın başlığa biri geldi, tut Ayşe, bırakma Gülsen merhaba, bakma güldüğümüze, şu bardak menekşe konusu Ayşe'yi de beni de gerdi, kimsede bizimle ilgilenmedi . Benim toprakta ve suda yaklaşık 25 yaprak denemem oldu bir tanesini tutturdum ama onu tutturduktan sonra hepsini tutturmaya başladım. Başlıkta çeşit çeşit yöntem var ama ben uzun saplı yapraklarda başarılı oldum, yaprak ayası kesinlikle suya değmeyecek, yaprak çok iri veya çok küçük olmayacak, steril birşeyle kesilecek, temiz suya koyulup birkaç günde bir değişecek, kesinlikle sağlıklı bir bitkinin yaprağı olacak, perde arkasından güneş alan havadar bir yerde duruyor, sap ucu kararsada aldırma kökleniyor. Bence hemen tekrar dene ama sabırlı ol. Bakalım Ayşe ne diyecek? Hadi kolay gelsin.

Canan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön