![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Pati(i)lker tabi ki bitkiyi kış soğuğunda dışarıda bırakmadım. Mart-Nisan gibi gece sıcaklığı arttıktan ve don riski kalktıktan sonra çıkardım. Bu işlemden önce çiçeğim açmamıştı. Sayın geceme; Çiçeğiniz fazla sulanıyor gibi. Toprağı nemli olmalı ama çok sulu değil. Çıkan kökler normal, havai kök. Daha sonra bitkiyi çoğaltmak istediğinizde yararı olacaktır. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-08-2010
|
çok teşekkür ederim ama kaç günde 1 ne kadar su vereyim anlayamıyorumki topragın neminden |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-08-2009
|
Artık benimde bir anthuriumum var . Umarım bu siteden öğrendiklerim sayesinde iyi bakarım uzun zaman çicekli kalır. Üstünde şuanda 10 çicek var. Yaprakların bazılarında büyük hasar var acaba sorun yaratırmı ? Saksıda küçük geldi biraz değiştirmeme gerek varmı ? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunun için sık sık toprağı kontrol etmelisiniz. Bu çiçekle ilgili kaynaklar sudan çok nemi sevdiğini, toprağın nemli, ama vıcık vıcık su olmaması gerektiğini söylüyor. Hatta orkidelerde olduğu gibi tabağında su kalmaması gerektiğini özellikle vurguluyorlar. Bu arada düzenli olarak yaprakları da fısfıslarsanız nem ihtiyacını karşılamış olursunuz diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
![]() |
|
|