agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni185Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-08-2010, 00:53   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Arkadaşlar bu bitkiyi çok beğendim almaya karar verdim tabii buralarda bulabilirsem Forumu baştan sona okudum umarım işe yarar öğrendiklerim. Ama bazıları orkide besini kullanıyor bazıları çiçekli salon bitkileri için olanı demiş hangisini kullanmam lazım ?

Pat(i)ilker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2010, 13:06   #2
Ağaç Dostu

merakli's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2009
Galeri: 3
Sayın Pat(i)ilker;

Anthurium bu ara Adana'daki yapı markette indirimdeydi, çok fazla da renk vardı, beyaz, pembe, kırmızı. Düşünürseniz.

Ben besin olarak orkide besini veriyorum, anthurium da asitli ortamdan hoşlandığı için uygun buldum. İki yılı geçti çiçeğim şu an gayet sağlıklı bir sorunu yok. Gerçi iki yıldan sonra ilk defa bu yıl açtı. Şu an üzerinde 8 tane çiçeği var.

Kişisel tespitlerim şöyle; nemden ve yarı güneşli ortamlardan hoşlanıyor. Geçen yıl saksı değişimi yapmıştım ve torf ağırlıklı toprağa bir miktar bahçe toprağı ve birkaç gün suda bekletilerek acı suyu çıkarılmış ceviz kabuğu eklemiştim. Ceviz kabuğunun zararı olmadı, ayrıca ceviz kabuğunun toprak içindeki kurtçukları önleyeceğini duymuştum. Çiçek açması için de mutlaka uygun koşullarda soğuklamaya ihtiyacı var. Ben ilkbahardan itibaren bitkiyi balkonda bıraktım ve uzun süredir açmayan çiçeğim bu yaz bolca açtı.

merakli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025