![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili thomasina, Bu bitkiden bir arkadaşım da yetiştiriyor. Çok ilginç görünümlü bir bitki. O, akşam üzeri güneş alan bir camın önüne koymuş, gayet sağlıklı büyüyor. İnternette Türkçe fazla bilgi yok. İngilizce bir kaynakta, Avustralya kökenli olduğu, ''siyah fasulye'' ya da ''fasulye ağacı'' olarak da bilindiği bilgisi var. Kaliteli toprak severmiş, direk, yakıcı güneş ışığını sevmez ama bol ışık severmiş, toprağı nemli olsun istermiş. Mart-Mayıs arası çiçek açarmış. Çiçekler daha sonra fasulye görünümlü tohumlara dönüşürmüş. Tohumlar zehirliymiş! Tamamı için http://www.iflorist.co.uk/p-1360-castanospermum.aspx Düzenleyen DefneD. : 11-06-2009 saat 21:50 Neden: yıldız problemi:) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
teşekkürler
DefneD. Yardımıma koştunuz, nasıl sevindim anlatamam. Yabancı sitelerden yararlanamadım, haklısınız. Türk siteleri de bakımı ile ilgili değil de, Avustralya kökenli olduğundan ve AİDS' le mücadelede yararlanıldığından bahsediyorlar. Sizden öğrendiklerim çok işime yarayacak. En azından evimin uygun olduğundan eminim artık. Gerçekten ilginiz için Teşekkürler. Bu arada neden sitede bu bitki ile ilgili bilgi yok anlayamadım. Yeni olduğumdan soruyorum, bunu önermek mi gerekiyor site kurallarınca... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkinin isminin bu olduğunu siz bu başlığı ilk sayfaya taşıyana kadar bilmiyordum. Benim için de yararlı oldu. Yarın arkadaşımı test etmeyi düşünüyorum![]() Bitki sanırım henüz pek tanınmıyor. Sitede yetiştiricisi olmayabilir ya da yetiştirenler bilimsel ismini bilmiyor olabilirler. Umudunuzu yitirmeyin. Siz bitkinizi ve gelişimini buraya taşıdıkça eminim ilgilenenler, yetiştiriciler çoğalacaktır. Güle güle büyütün! |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| costanaspermum, siyah fasulye |
|
|