![]() |
sayın kudret tezel. ben bu işe balkonumda hobi olarak yapmak istiyorum. Gerçekten çok detaylı bilgiler vermişşsiniz ama bu benim için oldukça karmaşık ve zaman alıcı gözükmekte. Bu EC hazır temin etme şansım yokmu? Bunun yanında bahsi geçen elemntleri bulmam da zor. Bu konuda beni yönlendiriseniz sevinirim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
fosfor=%23 oksijen %47 değilmi kudret kocam hocam? |
Evet, 0, 2hane yani %1 hata kabul edilebilir bir hatadır. Neticeyi fazlaca değiştirmez.
|
Alıntı:
bir formülü açarak besin hazırlarmısınız formülde bu 1.0 +0.33 +1.48 +1.0+0.30+0.40 N- 120 P- 40 K -178 CA- 120 MG- 37 S- 48 |
Sn. Sabri Zeki,
Yazdığınız formül uygulanmış bir formül mü? rastgele mi yazdınız? |
Bu benim marullara uyguladığım formül
|
Evet Sn. Tabiat daha önce çözmüşüz. Ben de S 49 çıkmış.
|
formül
Alıntı:
|
Sn. Sabri Zeki,
Bu formülü daha önce Sn. Tabiat' ın sayfasında çözmüşüz. |
çok güzel çalışma
emeği geçen başta sayın kudret tezel beye ve deyerli çalışanlara teşkkür ediyorum fotometre çalışmalarınızı ısrarla bekliyoruz ,hertürlü yardıma hazırım.. |
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba diyorum.
Formdaki bilgi paylaşımlarınız için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir süredir yazılanları takip ediyorum. Topraksız tarım yapmak isteyen birsinin bu kadar bilgi arasından adım adım ne yapacağını belirlemesi ihtiyaç listesi çıkarması bir yol haritası hazırlaması gerçekten de zor gözüküyor **** bana öyle geldi. Topraksız tarım ile ilgili bir veri tabanı oluşturmak gerekiyor bence. Bilgi ve tecrübe de bir sistematik çerçevesinde paylaşılır ise daha anlaşılır, kullanılabilir ve faydalı olur düşüncesindeyim. Zira Kudret bey birşeyler anlatırken sorulan sorular verilen cevaplar nedeniyle bazen konu dağılabiliyor. Haddim olmayarak hoşgörünüze sığınarak ifade etmek istedim. Paylaşımlarınızın devamını diliyorum. Formda emeği geçen Kudret Tezel beye ve diğer form katılımcılarına teşekkür ederim. |
Öncelikle herkese selam saygılarımı sunmak istiyorum ben bu siteyi tesadüfen fotosentezle ilgili araştırma yaparken buldum ve tam 3 saat başından kalkamadım degerli arkadaşlar ben ledlerle fotosentez ve yeşillik dedigimiz bitkiler yani Maydanoz dereotu roka tere ve yeşil sogan için altlık malzeme olarak ne kullana bilirim.
Bana net bilgiler lazım izmir fuarında bir kompost satıcısı olur dedi aldım uyguladım hiçbir verim alamadım suni ortamda yani kapalı ortamda topraklı veya topraksız uygulama yapmak istiyorum bana bu konularda ve sıvı gübreler hakkında bilgiler verirseniz çok memnun olacağım verceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımla |
ben aranıza yeni katıldım ama sanki uzun zamandan beri aranızdayım sanki kendimi çok sıcak bir ortamda buldum sanıyorum hele kudret bey gibi bir sınıf öğretmeni olması her konuya değerli bilği lerle katkı sağlaması çok ama çok güzel
Ben yeşillik üzerine çalışmak istiyorum ve ben kısa zamanda amatörlükten kutula bilirsem en kısa zamanda profosyenel olarak bu işi yapmak istiyorum |
ama benim amacım bu sistemi makinalaştırmak ve yurt dışına iklimi müsait olmayan ülkelere satmak hedefim bu inşallah başara bilirim
|
Bu gün yeni bir deneye başladım 4 karışımlı bir toprak aldım ve ilk ekimimi yaptım roka tere maydanoz ve dereotu 19.11.2011 saat 1.15
|
gelişmeleri sizlerle paylaşacağım sizlerinde değerli katkılarını bekliyorum herkese başarı ve mutluluk dileklerimle internet adresimden ulaşmak isteyenler bayzaka@hotmail.com dan ulaşabilirler hocamız kudret beylede bizzat tanışıp görüşmek istiyorum yeni kayıt olduğum için ulaşım adreslerini göremiyorum saylarımla herkese kolay gelsin
|
bu işe yeni merak sarmış biri olarak, konuya katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.
Ama bir iki tam anlayamadığım hususlar oluştu kafamda. (konuda yazılmışsa atladıysam kusura bakmayın.) 1- 1000 lt lik bir depo oluşturduk, besin eriyimizi hazırlayıp 1000 lt ye göre döktük hazır. bir daha besin eriyimizden ne zaman dökeceğiz. 200 bitkimiz (domates) var. nasıl anlıyoruz ihtiyacı olduğunu bir hesabı var mı ? 2- bu 1000 lt suyumuz bir hafta sonra 900 lt düştü, sadece su takviyesi mi yapacaz yoksa 100 lt lik besin eriyiği de ilave edecekmiyiz. teşekkürler... |
Alıntı:
|
yani 1000 lt suyumuzu hazırladığımız zaman ec değerini ölçüyoruz. bu değer bizim suyumuzun olması gereken değeri oluyor. eksilirse azalırsa ona göre hareket ediyoruz.
|
Alıntı:
|
Ankarada Kışın bu iş yapılır mı?
Merhabalar.
Aranıza yeni katıldım arkadaşlar. Adım Nurullah Yazılım uzmanıyım. Öncelikle farklı bir iş dalı olması açısından ve bitkileri sevdiğim için böyle bir işe girişmek istiyorum. Bitkileri seviyorum derken sadece seviyorum bakımından dikiminden pek anlamam. 2 Senedir balkonumda 3-5 domates biber salatalık gibi sebzeleri saksıda beslemeye çalıştım fakat her defasından 1 tane bile hasat alamadım. Fakat bu sistem gerçekten çok daha kolay ve zevkli gibi geldi bana. Ben bu işi önce hobi sonrada öğrendikten sonra ticaretini yapmak istiyorum. Bu konuda hem hobi amaçlı yapan hemde ticari olarak yapan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Ankara da ikamet ettiğim için bu işten anlayan arkadaşlar ile yüz yüzede tanışmak isterim. Forumda baya gezdim 3-4 gündür sürekli eski yeni konuları inceliyor arkadaşların tecrübelerini bazen tebessümle bazende hayretle ve heyecan ile okuyorum. Fakat o kadar çok sorum var ki hepsini tek bir başlık ta açıp da karışmasını istemiyorum. O Yüzden her sorumu ayrı ayrı konularda açıp bilgi karmaşıklığını önlemek istiyorum. Ankara da dikmende ikamet ediyorum bu işi kışın evde yapmak istiyorum. Bu mümkünmüdür? Yani 3-4 fidelik bir sistem için evde nasıl bir ortam oluşturmalıyım. Evde bu iş için ayırabileceğim bir odam yok. Diyelim ki domates ve salatalık ekmek istiyorum. Bunun için ortam sıcaklığı veya benzeri bir sistem için gerekli malzemeler nelerdir? yani ısıtıcı sıcak su v.s gibi. Bu havada bu iş fantezinin ötesine geçmez mi dersiniz? Teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
arkadaşlar sadece kokopitte domates yetişir mi. ben tohumları dun kokopite ektim. perlit de şipariş verdim. şaşırtmada da kokopit kullanıp son dikimde ikisinin karışımı yapsam nasıl olur.
Bu arada Kudret Aime teşekkürler. 3lü set geldi. şişe bulup hazırlayıp keratalar baş verince damla damla başlayacağım. teşekkürler |
Alıntı:
|
Sevgili diabolos bu şişeler stok eriyiklerdir. litresinde gram cinsinden olan element, 1 ml de yani litrenin 1/1000 inde mg olarak bulunur. Burada şişeden alacağımız miktarı hesaplarken kolaylık olsun diye 1 ml sindeki element ağırlıklarını yazmışız.Yani ayni sizin dediğiniz gibi mg/ml cinsinden.
|
Alıntı:
100 gram Magnezyum Nitratın içinde 9 gram magnezyum 10 gram azot var 100 litre Magnezyum Nitratın içinde 9 litre magnezyum 10 litre azot var aynı şekilde 100 miligram/mililitre magnezyum nitratın içinde 9 miligram/mililitre magnezyum 10 miligram/mililitre azot var. Hoagland Besin Eriyiği Reçetesi mg/Litre •Azot 210 •Fosfor 31 •Potasyum 234 •Magnezyum 48 •Kalsiyum 200 •Kükürt 64 •Demir 2,5 •Mangan 0,5 •Bor 0,5 •Bakır 0,02 •Çinko 0,05 •Molibden 0,01 bu besin eriyiği reçetesinin açılımını yaparsak 1 litre karışımın içinde 210 miligram azot 31 miligram fosfor 234 miligram potasyum...vs şeklindedir.Doğru anlamışmıyım? |
100 gram/litre magnezyum nitrat ne demek?Bilen biri varsa beni aydınlatabilirmi?Sanırım Kudret Hocam çok soru sorduğum için bunaldı ve kaçtı:)
1 mililitre çözeltide 9 miligram magnezyum bulunması gerekir,aynı şekilde 1 mililitre çözeltide 10 miligram Azot ,bunları anladım ama üstteki 100 gram/litre ne manaya geliyor çözemedim bilen arkadaşımız varsa yanıt vermesini rica ediyorum? 5 ml lik pipetle 1 ölçek aldığımızda 5*9=45 mg ve 5*10=50 mg sonucuna ulaşıyoruz |
Herşey tamam anlamışsınız, ancak 100 gr/ litre yide çözersek olacak bu iş diyorsunuz anlaşılan.
100 gr / litre örneğin Magnezyun nitrat demek demek, 100 gr Magnezyum nitratı 1 litre suda eritmek demektir. Tabii ki hemen hatırlatalım bu karışımın tamamı 1 litredir. Yani önce birmiktar suda eritilecek sonra 1 litreye tamamlanacaktır. burası çok önemlidir. Şimdi buradan doğru orantı ile , aldığımız miktarın içindeki Mg ve No3 ı hesaplıyabiliriz. Örnek: 50 ml eriyik aldığımızda , bu 50 ml içinde 100/1000*50 = 5 gr Magnezyum nitrat var demektir. Mg nitratın %10 azot % 9 u Mg olduğuna göre kabaca, bu numunenin içinde 5*0,1 = 0,5 gr azot, 5* 0,09 =0,45 gr Mg , veya mg cinsinden 500 mg azot, 450 mg Mg var demektir. Ancak şurayı düzeltelim, yukarıda yazdığınız 100 litrenin içinde 10 litre azot, 9 litre Mg deyimi yanlıştır. 100 gr mg nitratı 100 litrede eritir isel 100 litrede 10 gr azor 9 gr Mg var demektir. Bu karışımın 10 litresinde 1 gr azot, 0,9 gr Mg var demektir. |
Sayın Kudret Hocam Merhaba.
Formda yazılarınızı göremeyince meraklanmıştım. Biz öğrencilerinizi unuttunuz diye hayıflanıyor ve sizin eski yazılarınızı okuyarak derslerimizi tekrarlıyordum. Sera ısı-nem otomasyon düzeneği hangi aşamada merak ediyorum. Hocam paylaşımlarınızın devamını diliyorum. Selamlar... Saygılar... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025