![]() |
5 litrelik su şişesinde marul
3 Eklenti(ler)
5 litrelik su şişesinde yetiştirdiğim marul.
Tohum ekim tarihi 17 Şubat. Başlangıçta şişe tamamen besin ile dolduruldu. Daha sonra herhangi bir ekleme yapılmadı. |
Merhaba,
Herhangi bir ekleme yapılmadı derken şaka yapıyorsunuz heralde :) 5 litre su ile tohumdan bu evreye nasıl geldi? |
şişedeki besini kullanarak
|
Su eklediniz sanırım ben onu kastettim.
Baştan besin eriyiği eklediniz sonra tüketilen su yerine su eklediniz onu anlıyorum dediklerinizden. |
hayır eklemedim
|
Çok ilginçmiş. Buharlaşmayı nasıl engellediniz? Birde yurt dışında kratky denilen metodu uyguladınız galiba. Detayları paylaşırsanız bende denemek isterim.
|
Anlattıklarımın ve resimde görünenlerin dışında herhangi bir detay yok.
Boş şişeye besin doldurup, şişenin ağzına küçük fideyi(10 günlük) yerleştiriyorsunuz. Şişenin etrafını ışık girmeyecek şekilde kaplıyorsunuz. |
Teşekkürler . Kullandığınız besin eriyiği özel bir formül mü yoksa klasik marul için kullanılanlar mı?
|
klasik her bitki için kullandığım formül
|
Oksijenlemeye ihtiyaç duyulmuyor mu?
|
su azaldıkça köklerin bir kısmı havada kalıyor.
havada kalan kökler oksijen alıyor. |
Alıntı:
|
Bu sistemi sera disinda, " acikhavada hidroponik " diye yapanlar var. Bu siseler hazirlanip tarlaya gomuluyor okadar. Ekstra besin istemiyor, icerisine yagmur sizmasin yeter, sera istemediginden yatirim ucuz oluyor. Denemeniz icin tesekkurler.
|
Bu sistem sadece bahar aylarında uygulanabilir. Yazın 5 litrenin buharlaşması 1 hafta sürmez :)
|
;)hücreler uyuyor gibi duruyor ama hepsi aktif::rolleyes:
sayın TARTES marul uygulaması dışında.BAŞKA ÜRÜNLERE durgun su kültürü uygulanırmı hatırladığım kadarı ile geçmiş yıllarda bir fıçının içersine besin eklenip dometes fidesi dikilmişti sanırım sonuç iyi deyildi |
Okuduklarima gore bu sistem yapraklari yenen bitkilerde iyi sonuc veriyor.
|
1 Eklenti(ler)
Ben de geçtiğimiz pazar biber fidelerinden iki tanesini Kratky metoduyla camın önüne aldım. Gelişmelerini takipteyim.
Eklenti 605157 |
Sn Kuntay gelismeleri izlemek enteresan olacak.
Sn tartes tohumdan baslamislardi, siz fideyle basladiniz. Bunlari yazdim ki bu mevsimde urunun yetisme suresini hesplayabilelim. Buharlasmayi azaltmak icin ust kismin kapatilmasi gerekir mi ? |
2 Eklenti(ler)
Haziran 2015'de aynı yöntemle fakat daha büyük bir tank içinde salatalık yetiştirmiştim. Ancak ne yazık ki tüm aramalarıma rağmen yalnızca aşağıdaki iki fotoğrafı bulabildim. 2012 yazında Marmaris'de aynı denemeyi yapmış ve yaklaşık bir ay boyunca epey de ürün almıştım.
|
besin eriyi hakkında bilgi verebilir misiniz?nereden temin edebilirim
|
Kudret Tezel'e özel mesaj atın. Yardımcı olacaktır.
|
Alıntı:
|
kapatmayın
|
Bence de tam kapatmayin, buharlasma yuzeyi daralsa yeter saniyorum. Bu resimdeki kadar genis olursa buharlasmayla basa cikamazsiniz.
|
gerekli şartlar sağlanırsa başka ürünlere de uygulanabilir.
|
1 Eklenti(ler)
Hafta başında çimlenmeye bıraktığım kıvırcık tohumları yeşermeye başladı. Ben de iki tanesini Tartes'in yaptığı şekilde 5'er litrelik su bidonlarına alacağım. Ama bidonların ağzı dar olduğundan kıvırcığı tutacak bir malzeme ayarlamaya çalışıyorum.
Sizce bu şekilde marul yetiştirmek için ağzı daha geniş bir kaba mı ihtiyacımız olmalı? Eklenti 605579 |
1 Eklenti(ler)
|
Besin olarak ne kullanıyorsunuz Selim Bey.
|
Kudret Tezel beyden aldığım biber besini kullanıyorum. PH 7.7 olan içme suyuyla hazırladım.
|
1 Eklenti(ler)
Sadece suda biber yetiştiriyorsanız 5,8-6,3 arası pH tavsiye ederim. Resimde solda toprak, sağda hidroponik ortamda değişik pH ölçümlerinde elementlerin bitki tarafından emilebilirliği gösterilmiş. pH 7,7'de su ortamında durum nasıl görebilirsiniz.
Eklenti 605632 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025