![]() |
Değerli üyeler,
Sn Aydın, Sn Sans, Sn Kudret Tezel ve diğerleri; Yaptığınız çalışmaları büyük bir ilgi ve heyecanla okudum.Kesinlikle tesadüfen gelişen bir süreçle benim gibi makine bölümü mezunu birini bu heyecan verici alana adeta bir mıknatıs gibi çektiğinizi hatta bu işi yapabilmek için sebze yetiştiriciliği ve topraksız tarım alanında yazılmış iki kitap alarak önce onları okuyup anlayıp devamında bu işbaşlayacağımı bilmenizi isterim. Şimdilik kitabi bilgileri anlamaya çalışıyorum. Çünkü bazı şeyler astrofizik kadar anlaşılması zor geliyor bana. Bu mecrayı bu kadar çekici kılan çalışmalar yaptığınız için canı gönülden tebrik ediyorum sizleri...Hayırlı bayramlar... |
5 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,
Sezonun sonuna yaklaştığımız şu günlerde bahçenin durumu aşağıdaki gibi... Muhtemelen ekim ayının ilk haftasında bahçeyi toplayacağım. Benim için çok güzel bir deneyim oldu. Hasat tamamlandığında sizlerle paylaşmak istediğim üretim miktarı ve diğer yaşanan sorunlar hakkında bilgi vereceğim. Sevgi ve saygılarımla. |
Merhaba Arkadaşlar,
Uzun süredir siteye giremedim. Sezon yaklaştıkça yeniden bir heyecan başladı... Bir an önce harekete geçmek için sabırsızlanıyorum doğrusu. Sevgi ve Saygılarımla. Aydın Demirkaya. |
sayın aydın bey, bize her yer sezon:))
|
merhaba Aydın bey, çalışmalarınızı büyük bir zevkle takip ediyorum. ve açıkçası birazda imrenerek izliyorum :) size sormak istediğim birkaç sorum olacak..
1. yeşil saksılarda kullandığınız sistem damlama sitemimi? durgun su kültürü mü? yoksa akan su sistemimi? kullandığınız bu sistemin basit bir şemasını çizebilir misiniz? 2. sizin kullandığınız gibi 2x6 lı bir sistem için ne kadar su ve besin eriyiği kullandınız? 3. su değişim nasıl oluyor. suyu tamamen mi değiştiriyorsunuz? ve ne kadar sıklıkta? sizin kurduğunuz sistemin aynısını evmide denemek istiyorum.. yardımcı olursanız çok sevinirim. iyi çalışmalar. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
aşağıda sanırım sorularınıza cevap bulabilirsiniz. 1-) Sistem akan su sistemi. Kafa motoru, her saat başı 15 dk.lık bir süre ile çalışarak besinli su tankındaki suyu bitkilerin köklerine veriyor. 2-) Besinli su tankının her biri 30 lt su alıyor. Resimdeki su seviyesi yeterlidir. ve Bu miktardaki su için 300 ml A, 300 ml B besin eriyiğinden kullanılması gerekiyor. 3-) Suyun EC ve PH değerlerini kontrol etmek şartıyla (özellikle yaz sıcaklarında daha sık kontrol etmek gerekiyor) 2 haftada bir suyu yenilemek gerekiyor. Bu yenileme sırasında temiz su ile bitki köklerini yıkayarak biriken tuzları atmak gerekiyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Aslında bu forumda konu ile ilgili çok daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Sevgi ve Saygılarımla. Aydın Demirkaya. |
sisteminiz çok güzel imrendirdiniz bizi:)
|
Antalya'dan Sevgiler...
3 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,
Hayırlısı ile sezonu açmış bulunuyorum. 24 fide Cherry Domates (Hydroponic) pH 6,40 EC 2,30 20 fide Salkım Domates (Cocopeat) 12 fide Beef Domates (Cocopeat) 12 fide Sivri Biber (Cocopeat) 12 fide Salatalık (Cocopeat) 12 fide Patlıcan (Toprak) Gelişmeleri hepbirlikte izleyeceğiz. Sevgi ve Saygılarımla. Aydın Demirkaya |
Merhabalar Aydın Hocam,
Size, Kudret Hocama, Envor, sarıcan, idris bey ve diğer yazamadıklarım sizler sayesinde var olun bu hastalıkta bize bulaştı, bugün yurtseri aradım, sağolsun mesut bey kardeşim cocopeet için ilgilendi. Sizin oraya gittiğinizi ve ağaçlar.net dostlarına verdikleri için önem için hemsize hemde yurtsert çalışanlarına saygılar. Sevgili aydın hocam, cocopeet'lerin drenajları için nasıl bir sistem yaptınız, merak ettim, açıklarmısınız. Birde bu agrico paketlerini ilk önce suyla yıkayıpmı fideleri dikiyorsunuz? Saygılar, |
çalışmalarında başarılar dilerim bana besin eriyiği hazırlanmasında yardımcı olurmusun.
|
Alıntı:
Biraz geç cevap verdiğim için kusura bakma... Drenaj için herhangi bir düzenek yapmadım. Cocopeatleri kullanmadan önce iyice suya doyurmak lazım. sevgi ve saygılarımla |
4 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,
Bu sezon başladığım çalışmalarda gelmiş olduğum son duruma ait resimleri yüklüyorum... Sevgi ve Saygılarımla. Aydın Demirkaya |
Hobiden profesyonelliğe doğru yatay geçiş işte budur..
Düzenli ve sistematik olmuş. Tebrikler Aydın Bey. Kolay gelsin |
5 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar.
Bahçeden son görüntüler aşağıdaki gibidir. Ancak son 10 gündür aşırı yağışlar ve benim yoğunluğum nedeniyle bahçeye ilgi gösteremedim. Bu süre zarfında besin eriyiği veremedim. Sadece su...... Bu arada bu hafta sonu incelediğimde, salatalık ve biber yapraklarında böceklenme olduğunu farkettim. Önce mantar hastalığına karşı ilaç ve ardından neemazal uyguladım. Bu uygulamayı bir hafta sonra tekrarlayacağım. Umarım hasarsız atlatırım. Sevgi ve Saygılarımla. Aydın Demirkaya. |
5 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,
Bu sezon çok yakından ilgilenemediğim bahçemden son manzaralar. |
Çerilerinizin maşallahı var.Güle güle büyütün.Sizin domateslerinizi gördükçe iklimin ne kadar etkili bir kriter olduğunu daha da iyi anlıyorum.Bol hasatlı günler dilerim.
|
4 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,
Bu haftadan bahçe görüntüleri... |
süpersiniz Aydın bey tebrikler. Bu dönem besin eriyiklerini kendinizmi yaptınız acaba ?
|
Teşekkürler Hobidünyam...
Besin Kitlerimi bu sene de Sayın Kudret Tezel Beyden temin ettim. Sağolsun... |
Maşallah sayın Demirkaya;
Çalışmalarınızı başından itibaren okudum ve sayfanızdaki fotoğraflara baktım.Emekleriniz boşa gitmemiş.Topraksız tarım benimde ilgimi çekti ve biranönce girişimlerde bulunma hevesi var.Bende akan su kültüründe çilek denemeleri yapıyorum.Bakalım neler olacak. Sadece geçici bir heves değil.Toprağa ve bitkiye olan bir tutku aslında.Geçte olsa açığa çıkıyor bir şekilde :) Tabi imkanlar kısıtlı.Özellikle bahçe,mekan konusunda. İmkanları değerlendirerek bu işin tadını çıkarmak gerekiyor. Çalışmalarınızda başarılar. Saygılarımla. |
5 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,
Bu hafta bahçeden manzaralar.... |
sayın aydın demirkaya,çalışmalarınız çok güzel saatlerdir inceliyorum,elinize sağlık.Bende sizin tavsiyeniz üzerine neemazal ilacını satın alarak 1 lt suya 2 ml.karıştırıp yapraklara ve gövdeye atıyorum.Sizden ricam siz nasıl ilaçlamayı (neemazal) yapıyorsunuz tarif edebilirmisiniz. Teşekkür ederim.
|
Merhaba Sayın Süleymanizmir,
2 lt.lik ilaç pompasına 2.lt suya 5 ml. neemazal koyarak spreyleme şeklinde ilaçlama yapabilirsiniz. önemli olan yaprakların alt yüzüne de ilaçların ulaşabilmesidir. özellikle kırmızı örümcek için çok etkili. Ama özellikle domatesin her türlü zararlısına karşı etkili bir ilaç... |
Ellerinize sağlık sayın Aydın Demirkaya,afiyetle yiyiniz, bol bereketli hasatlar dilerim. Kolaygelsin.
|
Aydın Hocam Merhabalar,
Sizin sayenizde aldığım cocopeatlerde salatalık ve domatesten sonra, çileklerinde çok güzel yetiştiğini açıkça belirtebilirim, tam çileklik materyal. Pot fidelerim 15 günde meyve verdi dersem inanırmısın, inanın. yarın fotolarını çekip atayım fırsat bulabilirsem.... Bu arada domatesler, patlıcanlar bir harika görünüyor, afiyet şeker olsun... Saygılar.... |
Alıntı:
hadi hemşerim bizede vakit ayırıp son çalışmalarını resimlede düşman çatlatalım:) |
Aydın Bey çalışmalarınızı bol bol gülümsemeyle okudum, sanki ben yapıyormuşum gibi heyecanlandım. İnşallah bu yıl da umduğunuza nail olursunuz.
Ben de ev de ufak tefek başlamak istiyorum ama hangi yöntemle başlayayım karar vermekte zorlanıyorum, herhalde cocopeat veya kaya yünü kullanacağım, yani agregatta üretim yapacağım (üretim dediysem 15-20 m2 alanda üreteceğim :)) benim size sormak istediğim birkaç sorum olacak; - Farklı ortamlarda aynı ürünleri yetiştirdiniz, hangi ortam azami verimi sağladı, cocopeat mi, su ortamı mı? veya kolaylık basitlik açısından karşılaştırabilir misiniz? - Fide başına ort. verimler nedir, paylaşır mısınız? - cocopeatten domatesleri kaldırdıktan sonra o poşetler ne oldu, kökleri falan? kaldırıp attınız mı? yoksa yıkayıp tekrar kullanma yoluna gittiniz mi? - 8-10 tane salkım salkım aşağıya inen domateslerin cinsi nedir? Görüntüsü çok güzel :) Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Kolaylıklar dilerim... |
7 ayda neler oldu acaba?
|
Ben de ilgiyle okumuştum ve de hikayenin sonunu çok merak ediyorum,çünkü bu bahar ben de benzer ortamda - benzer şekilde domates üretmeyi planlıyorum.
|
Alıntı:
Topraksız Tarım - agaclar.net İncelerseniz hem nasıl yapıldığını öğrenirsiniz , hemde bir çok denemeyi izlersiniz. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025