![]() |
Alıntı:
Sayın mustak, sizin verdiğiniz yukarıdaki url ye giremedim. |
Dün bende indirirken problem yaşamıştım bu yüzden Sayın mustak'ın eklemiş olduğu dosyayı hotfile.com a upload ettim.
Turkey_Tomato_Presentation.pdf |
5 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,
Patlıcanları alttan başlayarak ilk çatala kadar olan yaprakları budadım. İlk meyvelere kadar olan bölümde bulunan yaprakların budanması gerektiğini öğrendim. Aynı domateste olduğu gibi... Ayrıca şuna da dikkat etmek gerektiğini farkettim. Aşırı sıcak havalarda besin depolarında bulunan besinli su eriyiğini her iki günde bir EC ve pH değerlerini ölçmek gerekiyor. Bu gün akşam patlıcanın besin eriyiğini ölçtüğümde EC 6.00 pH 7.50 olduğunu gördüm. Hemen suyunu değiştirerek EC 2.50 pH 6.50 seviyelerine çektim. Bugün bahçeden görüntüler.... |
emeğinize sağlık acaba domateslerle patlıcanların tadı nasıl oluyor merak etim saygılar
|
Sayın Macuroğlu,
Henüz domatesler kızarmadı, dün itibariyle 4 adet patlıcanı hasat ettim. Henüz yemek yapmadık ama görüntü itibarıyle süperler... Bu arada hıyarlardan yemek mutluluğuna ulaştık. Çok lezzetli, sulu ve kütür kütür yedik. Ayıptır söylemesi... |
afiyet olsun bana çok ilginç geldi ben bildiğim bileli toprağa ekiyoruz siz heralde farklı fide kulanıyosunuz
|
toprağa dikilebilen her türlü fide topraksız tarımda da yetiştirilebilir...
|
5 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,
Bugün bahçeden çekilen görüntüler... Bu arada 5 günde 2.5 kg salatalık hasat ettim... Çok lezzetli idiler... |
4 Eklenti(ler)
Bugünden görüntüler...
|
Hasat Zamanı
5 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,
Bugün hasat zamanı... Domatesi ilk kez hasat ediyorum 3,5 kg... Patlıcan toplamı 1.5 kg... Hıyar toplamı 4,5 kg... Şu ana kadar sadece sırık domates hasat ettim... (ilk önce onları dikmiştim). Sırada Beef, Alcapone ve Alsancak çeşitleri var. Onlar henüz kızarmadı. Sevgi ve saygılarımla. |
afiyet olsun ellerinize saglık sistemlerinizi gördükçe bayılıyoruz yazdıklarınız okuyarak dahada gelişiyoruz teşekkür ederiz paylaşımlarınız için
|
öneri
Merhaba Arkadaşlar, Bu site, web ortamında en çok izlenen ve en paylaşımcı sitelerden biri. Buraya üye olan herkes bağımlı hale geliyor. Özellikle topraksız tarımla ilgilenmek çok kişinin ilgisini çekmiş durumda. Bir çok kişinin kendi yaratıcı güçlerini de ortaya koyarak, farklı üretim ortamları geliştirerek, üretim aşamaları ve izlenimlerini üyelerle paylaşıyor. Bu konuda benim bir önerim var; Her üretim sezonunda ilginç yetiştirme ortamı, kaliteli ürün, fidan başına üretim miktarı ve benzeri konularda değerli üyelerimizin oylarıyla, manevi de olsa ödüle layık çalışmaları seçelim. Umarım ki bu seçim, herkes için teşvik edici ve ödüle layık görülenler için onurlandırıcı sonuçlar doğuracaktır. Bu sadece bir öneridir. (Özellikle yönetici arkadaşların dikkatine.) Sevgi ve Saygılarımla. |
Degerli Aydın Demirkaya ; öncelikle emeginiz katkılarınız ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Önerinize gelince güzel fakat her bir gerekliligin bire bir optimize edilemedigi ortamlarda olası degil . Çoşkunuzu anlıyorum fakat tarımın , bitkinin gereksindigi ısı,nem, co2, ec, ph, rüzgar,sterilizasyon,....gibi ortamlara sizin sistemin ne katkısı oldu sorgulamanız ve degerlendirmeniz yönünde istegim. ...Ayrıca ''üretim sezonu!! hangi bitki için nerde nasıl çokça tartışılabilen bir topraklı tarım degimi bence Saygı,Sevgi ile kalın..
|
Aydın bey saksının içi tamamen o beyaz strafor parçaçıklarıylamı dolu yoksa üst kısmımı ve birde onların adını soracaktım. Teşekkürler
|
Alıntı:
Su haznesinin üzerinde 1 lt.lik küçük saksılar bulunmakta. Bu küçük saksıları çok yerden delerek köklerin rahatça gelişmesini sağlıyoruz. Daha sonra bu küçük saksıların içine perlit dolduruyoruz. (Sizin strofora benzettiğiniz). Ya da kahverengi görünen hidroton dolduruyoruz. Bunlar toprak gibi bitkinin tutunmasını sağlayan yetiştirme ortamları. Bu forumda bütün bunlarla ilgili daha detaylı bilgileri bulabilirsiniz. Aramıza hoşgeldiniz. Sevgi ve saygılarımla.... |
Alıntı:
Aydın bey cevabınıza teşekkürler. Pekala o perlit saksıların deliklerinden suya karışmıyormu |
Tabii ki delikler perlitten büyükse karışır... o nedenle ben daha iri taneli olan hidroton tercih ettim.
|
5 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,
Bugün itibariyle bahçeden manzaralar.... Domateslerin 2. salkımları kızardı... Salatalıklar tam kapasite ile ürün vermeye devam ediyor. Patlıcanlarda biraz duraklama oldu. Onlar kırmızı örümcek saldırısına uğradılar. Neemazal ile püskürttüm ancak bir hafta sonra yine saldırıya geçtiler. Yine ilaçladım. Şu an ben kazanmış gibi görünüyorum... Ama bu arada patlıcanlar biraz yoruldu sanırım. İlginç olan 6 patlıcan fidanından sadece ikisi kırmızı örümcek saldırısına uğradı.... Hasat sonucu ürün ağırlıklarını not etmeye devam ediyorum. Sonuçta fidan başına üretim miktarını tespit etmeye çalışıyorum. Tekrar görüşmek üzere... Sevgi ve Saygılarımla. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar...
Domateslerin bazılarında olgunlaşma aşamasında fotoğrafta görüldüğü gibi kabuğunda çatlamalar oluşuyor. Bunun sebebi ne olabilir? İlk salkımlardan topladığım domateslerde yoktu, ancak ikinci salkımlarda bazı domateslerde bu çatlamalar oluştu. Sevgi ve saygılarımla. |
Mevsimden midir bilmiyorum. Dün aynı olayı tumbling tom domateslerimde de gördüm. :(
Aydın Bey; sayfanızı yakından takip ediyorum. sizin bu çalışmalarınız galiba beni de seneye topraksız tarıma itecek gibi görünüyor. :o Kolay gelsin... |
şimdiden başarılar dilerim...
|
Bildiğim kadarıyla meyvelerdeki bu çatlamalar gün içindeki ısı farklılıklarından kaynaklanıyor.Benim gözlemlerime göre bazı türler(pembe) bu olaya çok hassas , daha dayanıklı türler tercih edilmeli.
|
Olmamış biraz daha gayret gösterilmeli ... ( *Kıskanır )
http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=8767 |
Alıntı:
|
Alıntı:
bu döküman harika... upload eden arkadaşa bol teşekkür... |
Merhaba arkadaşlar,
benim domateslerin kökleri sürekli olarak suyun içerisinde olduğundan dolayı gece sulama olayından kaynaklanmadığını düşünüyorum. Zaten gece sulama yapmıyorum. |
Merhaba Arkadaşlar,
Domateslerin üzerinde meydana gelen çatlamaların sebebi şu olabilir mi acaba? Kullandığım su 250 m. derinliğinde artezyenden gelen su. Domatesleri arada bir yaptığım temiz su ile kökleri yıkama olayında gelen suyun sıcaklığı 18 dereceye kadar düşüyor. Besin deposu içerisinde bulunan su yaklaşık 30 dereceye kadar yükseliyor. Bu suyu boşaltıp, 18 derece su ile yıkandığında sanırım bitkiler şoka giriyor. Aklıma gelen sebeplerden biri bu... Acaba bu durum çatlamaya sebep olabilir mi? Sevgi ve Saygılarımla |
Merhaba,
Öncelik ile topraksız tarım konusunda ki çalışmalarınızı uzun süredir takip ediyorum ve fazlasıyla imreniyorum... :) Çok ilgili ve istekli görünüyorsunuz tebrik ederim..Üye olup yorumlamak bu güne kısmetmiş... Domateslerinizde ki çatlakların en önemli nedeni ısı farkı...Gece ve gündüz arasında ki ısı değerleri farkları şu aylarda çok fazla etki eder...Öyle ki şu dönemde pazarlar da satılan normal tarım mahsullerinde bile çatlaklar görünür... Ayrıca sıcaklık farkları haricinde,fazla azot ve eksik kalsiyum ve potasyumda sebep olabilir...Domatesleriniz olgunlaşma aşamasına geldiğinde azotu kesip potasyum ve kalsiyumu biraz arttırmak faydalı olacaktır diye düşünüyorum...Ancak sanırım hazır besin eriyiği kullanıyorsunuz... Bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır eminim ki.. Domatesleriniz böylede çok iştah kabartıcı..En kısa zamanda sebep ve ya sebeplerini bulmanız ümidiyle...İyi çalışmalar... |
5 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,
Bugün, hasat günü... Bu kez cocopeat'lerde yatişen Alcapone ve Alsancak cinsi domatesleri topladım... 3,5 kg...Bu arada patlıcanlar duraklama döneminde... yeniden çiçeklenme yoğunlaştı. Yakında meyve tutmaya başlar... Hıyarlar düzenli olarak meyve vermeye devam ediyor... Sevgi ve saygılarımla. |
sevgili arkadaşlar,
şeker bayramınızı kutlar, sevdiklerinizle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler dilerim... Aydın demirkaya. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025