![]() |
Sayın Sarıcan, envor nasıl yolladıysa öyle duruyor marullar. Biraz boyları uzadı o kadar. Yoksa seyreltme falan tapmıyorum:p
Envor'a mesaj attım. Siteye girdiğinde bir bakıp yorum yapsın. Kullandığım agregat arıöz organik adlı firmadan aldığım growmixs adlı yetiştirme ortamı. |
Bende bana linkini gönderdiğiniz firmadan hydroton aldım. Çok güzel malzemeler gerçekten. Bitki hemen farkediyor.
|
Ben de 10 litre almayı düşünüyorum. Alırsam 11 saksılı sistemde domateslere kullanacağım.
|
Alıntı:
Sabırlı olmak lazım! :D:D Kökler direkt suyun içinde olsa daha çabuk büyürdü. Marullar hem su kültüründe, hemde katı ortam kültüründe :D:D e ****** kültür uyuşmazlığı olacak...:D:p |
Alıntı:
Alıntı:
Olaya pozitif bakmak lazım. Genellikle bardağın boş tarafına bakılıyor, dolu tarafını görmeye davet ediyorum. Benim yetiştirdiğim marullarında yaprakları bu şekildeydi. Hele birde malbmanın yetiştirmeye çalıştığı ortamı düşünürsek (Güneş almayan, ama rüzgarı alan, soğuk olan bir yer) bence iyi gözüküyor. Alıntı:
Alıntı:
|
Sn. Malbman,
Bugün onbeşinci gün, fileleri kapıp geleceğimizi sanma, sadece ne durumdalar onu sormak istedim. Birde resim koyarsanız;) Ama nazardan korkuyorsanız ona bir şey diyemem:D Red Robinlerinizi akan suya koydum, bakalım nasıl gelişecekler. Gerçi yapraklanmalarını beklemeden transfer ettim ama direk tohumdan yetiştiriyorlar diye denemek istedim. Cocopeat tablettekinden hala ses seda yok, onuda torfta yetiştireceğim. |
Sn. Malbman,
Bir aksilik yok değil mi? Haber yoksa iyi haberdir diyelim mi? Istanbul' da havalar bir kaç gündür çok kötü. İki aydır boşuna didiniyorum. Keşke mevsiminde başlaydım. Biraz daha bekleyip belki problem yaşayan domatesleri iptal edip tohumdan çimlendirdiklerimle değiştireceğim. Problemin havalandırmadan kaynaklandığını tesbit ettik ama fideler örselendi biraz. İkinci salkımlarda meyve tutumu olmadı herhalde. Soğukta çiçekler kapandı ama görünürde bir şey yok. Red robini torf saksıya ne zaman transfer etmeli? Şişen tabletle olduğu gibi koyacağım. İç mekanda da kalacak, havaların ısınmasını bekleyeyim mi? Akan suya koyduklarımı balkonda hava soğuyunca içeri aldım. Yol gösterirsen sevinirim. Sevgiler. |
Sayın Sarıcan, kusura bakma daha önceki mesajların gözümden kaçmış. Şimdi farkettim. Marulların gelişimi İzmir'de son on gündür havaların soğuması nedeniyle yavaşladı ama sağlıkları yerinde. Bir sorun yok.
Red Robin içeride kalacaksa, hele de şişen tabletteyse torfa istediğin zaman şaşırtabilirsin. |
4 Eklenti(ler)
Soğuklar nedeniyle gelişmeleri yavaşlayan marullarım toparlanmaya başladı. Bu günkü hali pür melalleri aşağıdadır:p:p
Genel görünüm |
2 Eklenti(ler)
Lollo Rosso ve Relic Deer Tongue cinsi marullarım. Hepsi de son derece iştah açıcı bir hale geldi. Sanırım bu hafta sonu renkli bir marul salatası ve rakı var menüde:p:p
Lollo rossoEklenti 65164 Yeşiller Relic Deer TongueEklenti 65163 |
2 Eklenti(ler)
Bunlar da geldiklerinde pek de umudum olmayan Lollo Rosso Falballa'lar. En lezzetlileri de bunlar.
|
Ellerine sağlık sevgili malbman ,afiyetolsun. Şu anki ortam sıcaklığı, su sıcaklığı, pH ,ec gibi önemli değerleri alabilirmiyiz, mümkünmü?.
|
Kudret hocam şu an için tek söyleyebileceğim, 13 C dış sıcaklık. Zira ph, ec gibi değerleri en son bir hafta önce ölçmüştüm. Su sıcaklığına gelince; onu hiç bir zaman ölçmedim:p
Geçen hafta ph 7, ec ise 1.6 idi. |
Teşekkürler sevgili malbman.Sağol. Eğer boruları boydan boya silikonlu kablo veya ışıklı boruyla birazcık ısıtma imkanı olsa hemen fark eder.Büyüme hızlanır.
|
Hocam bu sene böyle geçecek artık. Bizim burada kış uzun sürmüyor. Havalar şimdiden ısınmaya başladı. O nedenle ısıtmaya pek ihtiyaç kalmadı. Seneye inşallah bütün kış balkonda marul yapacağım. Tabii senin dediğin gibi ısıtma tertibatı ekleyeceğim ve balkonun yarısını da kapatacağım.
|
Tü.. tü.. tü.. Maşallah... Bir duble de benim için götür Sn. Malbman. Bende çok az vardı biliyorsun, geçen çilek havuzunu boşaltınca salata yaptım körpecikleri. Bana gelen fidelere de Lolla Rosa dediler ama seninkilerin cinsi daha değişik gibi. Ama gerçekten çok lezzetliler. Afiyet olsun.
|
Teşekkür ederim sayın Sarıcan. Buyurun gelin, kendi kadehinizi kendiniz için denk getirebilirseniz:p
Gördüğüm kadarıyla sizin Lollo Rosso'lar da benimkilerle aynıydı. En azından görünüş olarak. |
Alıntı:
Bu marulların tadı nasıl acaba? Görünüşü gibi güzelmi?:D |
Teşekkür ederim envor bey:cool: Marullar leziz. İsterseniz bir kaç tane göndereyim kendiniz tadıp karar verin:p:p
|
Sayın Malbman, azminize hayran olmamak mümkün değil, ilk günden başlayıp son yüklediğiniz fotoğraflara kadar baktım, gerçekten de büyük bir başarı, tebrik ediyorum sizi.
Ama bir sorun var, siz bu marulları yemeye kıyamıyacaksınız gibi geliyor bana, geçen sonbaharda ben de bahçeme on kadar marul dikmiştim, yanyana diktiğim için biraz büyüdüklerinde öyle güzel görünüyorlardı ki, ben onları koparmaya kıyamadım, yayla dönüşü gittiğimde kopartıp getirmeyi düşünüyordum ama marullarımın yerinde yeller esiyordu. İki gün sürekli yağan dolu benim yemeye kıyamadığım güzelim marullarımı darmadağın etmişti. Siz zamanı geldiğinde gözünün yaşına bakmayın, bir güzel afiyetle yiyin, "küçük kuzu" ya da sizlere de afiyet olsun |
Adalet hanım teşekkür ederim. Sanırım adım adım bir şeyler kazanıyorum bu konuda.
Ama hiç şüpheniz olmasın, marulların tamamı zamanı geldiğinde olmaları gereken yerlere gidecek. Kimisi bir kadeh rakı mezesi, kimisi "küçük kuzu" nun atıştırmalığı, kimisi de bu işe inanmayanların salata tabağına delil olarak:p Topraksız tarım yapıyorum dediğimde gülenlerin yüzlerinin o anki durmunu görmek her şeye değecek eminim:D Sevgiyle kalınız. |
Sayın Malbman, ben TV. de topraksız tarımla yetiştirilen marulları seyretmiştim, onlar çok geniş bir su birikintisi(yapay göl gibi)nde üretim yapıyorlardı, bitki satış erginliğine ulaşıncaya kadar yerlerini dört beş kez değiştiriyorlar.
Gördüğüm kadar, bir çok sal gibi bir tahta zemin vardı, ortalarında bir çok küçük delikler açılmış, fideleri bu deliklere yerleştirip salı suya salıveriyorlardı, bitkinin kök kısmı tamamen suda, marul kısmının suyla teması hiç yok, her salda en az otuz bitki vardı, biraz büyüyünce delikleri daha geniş olan başka sallara aktarılıyordu. Aktarma işi sanırım dört kez tekrarlandı, ama marullar muhteşem görünüyorlardı. Hangi kanalda seyrettiğimi hatırlayamıyorum malesef :( |
Malbman harika görünüyorlar gerçekten. Tebrikler, arkalarındaki boş duvara da 2 saksı red robin assanız tablo tamam olacak :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Videodaki marullar ilk aşamada 276 göz olan tohumluklara tohum ekimiyle başlıyor. Daha sonra yazın 7. kışın 11. günde ilk yapraklar çıktığında 288 gözlü sallara aktarılıyor. Yazın 13. kışın 20. günde buradan alınarak 72 gözlü, yine yazın 26. kışın ise 45. günde son yerlerine, yani 18 gözlü sallara aktarılıyor. Yani toplam olarak 3 kez yer değiştiriyorlar. Çok ansiklopedik bilgi oldu değil mi? |
Sayın Malbman, gerçekten de iyi araştırmışsınız.
Siz söyleyince hatırladım, evet Discovery Channel'de izlemiştim, hem de kısa bir süre önce, ben bile heveslendim, öyle seri çalışıyorlardı ki, hem de aldıkları ürünler süperdi. Dilerim, siz de aynı şekilde başarırsınız, kolay gelsin efendim. |
5 Eklenti(ler)
Marullarımın hasat zamanı geldi.
|
2 Eklenti(ler)
Kökleri nasıl görünüyor envor üstadım? Umarım sağlıklıdırlar.
|
4 Eklenti(ler)
Bunlar da akşam zeytinyağlı enginara marul salatası olarak eşlik edecekler. Üzerine biraz nar ekşisi, biraz balzamik sirke, biraz da limon; allaaaaahhh. Bir şişe rakı içerim ben bunlarla.
|
4 Eklenti(ler)
Bunlar da yancılar:p:p
|
Üstat ellerine sağlık müthiş :eek: görünüyorlar da merak ettiğim bir şey var. Siz bugüne kadar nasıl dayandınız? Ben bunların yarı büyüklüğüne gelmemişti yedim hepsini.:D:D
Renk cümbüşü olmuş mübarek, yerleri boş kalacak:( nasıl yiyeceksiniz onları? Afiyet olsun ama bir duble de benim için sözünüz vardı unutmayın.;) |
Ellerinize sağlık, nazarımız değmesin:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bakalım sevgili envor ne diyecek bu işe. Ne de olsa bu güzelliği ona borçluyum.
|
Oh Oh maşallah maşallah muhteşem gözüküyor sevgili malbman ellerinize sağlık afiyet olsun. Merak ediyorum bakalım benim kulaklarım çınlayacakmı?.
|
Kudret hocam, kulaklarını çınlatmadan bırakır mıyım hiç. İkinci (şimdiki) kadeh senin için. Sonrakilerden bir tanesi daha senin için olacak. Zira senin emeklerin öyle bir kaç kadehle karşılanmaz hocam:p:p
Sevgiyle kal. |
Marullar
Sevgili malbman,marulların görünümü çok ağız sulandıran cinsten bu güzel sebzeleri yerken ve içerken bir defa da Karşıyaka tarafına bakarmısınız?:)Afiyet olsun.
|
Sevgili selçuk abi; 28 Mart'da buluşuyoruz. Marulların her birinden birer tane de sana rezerve edildi. Karşıyaka tarafına bakmaya gerek kalmadan(zira ben Göztepeliyim ve karşıyakaya gıcığım) sen birinci elden(ağızdan):p:ptadına bakacaksın.
|
benim marullarım
Sevgili ismail bey,çok naziksiniz ,teşekkür ederim.sabırsızlıkla 28 martı bekliyeceğim inşaallah görüşmek üzere; Benden de size bir saksı lithop geliyor hatta ortadan yeni yavrularda çıkmış halde.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025