![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 36
|
Degerli forum sakinleri, Odada bazi degisiklikler yaptik, Ilk olarak beyaz isik veren metal halidi kaldirip , sari isik veren 400w lik ampulu taktik. Cunku butun bitkilerin yapraklari acik yesile donmeye baslamisti. Kendi hatamizi bulduk. Simdi hepsi koyu yesile donmeye basladilar. Oda cok isinmaya basladi bu nedenle vantilator ile havalandirma yapiyoruz. Gelisim hizlandi. Fotograflara bakin , yorumlarinizi bekliyorum. Düzenleyen Hidro : 03-04-2008 saat 19:42 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2008
Şehir: Glasgow
Mesajlar: 54
|
evet dogru yapmissin metal lamba yesermeden ciceklenmeye kadar olan surec icin kullanilir sodyum lamba ciceklenmeden meyvelenme veya tohumlanmaya kadar olan surec icin kullanilir yapraklarin sararmasinin nedeni cesitlidir lambalarla hic alakasi yok eger yaprak uclari ve kenarlari sararip kivriliyorsa evet haklisin lamba yakin ve yapraklari yakiyor yani isi ile ilgili ama yapraklar sararmaya damarlardan basliyorsa sudaki gubre kitlenmistir yani fonksiyon gostermezler bu suyun sicak olmasi ve sudaki oksijen oranin dusuklugune neden olur normal olarak ve yeterli oksijen alamayan kokler besin alimini durdurur veya yavaslatir suyun sertligide cok onemli yani ph 6.2 ve 6.8 rasinda olmali bu gerekli bir kural duzenli olmasi sart damardan baslayan sararmalar icin suda gubre oranini cf metre ile olcun. Bu metre suda mm.kupe dusen gubre, azot, potasyum ,fosfor ,cinko ,magnezyum ,kalsiyum v.b elementleri olcer ve bu elementlerin azligi veya coklugu bitkiyi etkiler kisaca coklugu bitkiyi yakar azligi sarartir yani biraz gubre ekle yapay veya kimyasal suyun sicakligini 21 derecen yukari cikarma suyun sertligini sabit tut yani bu yuzme havuzlarinda ph dusurucu ve yukselticisi olan asit turlerini kullan bunlari bulamassan evdeki kabartma tozu ile ph dusur sirke ile yukselt ama ph olcme kiti olmasi sart elektronic kullanirsan bunlar suyun sicakliginda farkli ph gosteriyorlar ben sivi olcer kullaniyom bence ideal saygilar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2008
Şehir: Glasgow
Mesajlar: 54
|
evet dogru yapmissin metal lamba yesermeden ciceklenmeye kadar olan surec icin kullanilir sodyum lamba ciceklenmeden meyvelenme veya tohumlanmaya kadar olan surec icin kullanilir yapraklarin sararmasinin nedeni cesitlidir lambalarla hic alakasi yok eger yaprak uclari ve kenarlari sararip kivriliyorsa evet haklisin lamba yakin ve yapraklari yakiyor yani isi ile ilgili ama yapraklar sararmaya damarlardan basliyorsa sudaki gubre kitlenmistir yani fonksiyon gostermezler bu suyun sicak olmasi ve sudaki oksijen oranin dusuklugune neden olur normal olarak ve yeterli oksijen alamayan kokler besin alimini durdurur veya yavaslatir suyun sertligide cok onemli yani ph 6.2 ve 6.8 rasinda olmali bu gerekli bir kural duzenli olmasi sart damardan baslayan sararmalar icin suda gubre oranini cf metre ile olcun. Bu metre suda mm.kupe dusen gubre, azot, potasyum ,fosfor ,cinko ,magnezyum ,kalsiyum v.b elementleri olcer ve bu elementlerin azligi veya coklugu bitkiyi etkiler kisaca coklugu bitkiyi yakar azligi sarartir yani biraz gubre ekle yapay veya kimyasal suyun sicakligini 21 derecen yukari cikarma suyun sertligini sabit tut yani bu yuzme havuzlarinda ph dusurucu ve yukselticisi olan asit turlerini kullan bunlari bulamassan evdeki kabartma tozu ile ph dusur sirke ile yukselt ama ph olcme kiti olmasi sart elektronic kullanirsan bunlar suyun sicakliginda farkli ph gosteriyorlar ben sivi olcer kullaniyom bence ideal bide vantilator bitkilerin ustnu gecmiyecek sekilde yerlestir yani saksi seviyesinde olsun yuksek olunca lambadan aldigi sicak havayi direk yapraklara uflemesi hic hos olmaz yaprak uclarinda sararma ve yukari kivrilma yapar saygilar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2008
Şehir: Glasgow
Mesajlar: 54
|
bide yapraklar cok yeile donerse bu fosfor coklugudur yani kulandin gubredeki fosfor orani yuksek ama o kadar bas agritici deil sadece hasat donemine gelince yetistirdin meyvada eksimsi bir tat alirsin yani kisaca gubreyi yersin gubrelemeyi hasattan 2 hafta once kesinlikle kesmelisin sadece su ile. gubrelemeye devam edersen sonunda meyvadan istedigin tadi alamassin ziyan olur.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|