![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-02-2010
|
hepinize merhabalar ben biraz uzaktan Cezayir'den takip ediyorum forumu. bir iki senedir fasılalarla tekrar dönüyorum bu konuya. anladıklarımı kısaca özetlersem katı ya da sıvı kültür ne olursa olsun önemli olan EC Ph ve ısı. birde besin sıvısındaki oksijen ve formülasyon. merak ettiğim ise ec, ph ve ısıyı otomatik olarak kontrol eden destek depolardan eksilen kimyasalı çözeltiye ekleyen bir sistem yok mu ? bu konuda yıllardır araştırma ve denme yapan sizlerin sanırım böyle bir otomasyon sistemi olup olmadığı hakkında bir fikriniz oluşmuştur. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar bülent yücel oran cezayir Düzenleyen bulentyucel : 26-02-2010 saat 11:28 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2009
|
Topraksız tarım için otomatik düzenek hazırlanması
Konuyu baştan aşağı okudum. Bu başlıkta, besin eriğinin otomatik ilavesi konusuna değinilmemiş. Farklı sektörlerde kullanılan otomatik dozaj pompaları var. Besin eriği tükendiğinde her defasında otomatik olarak besin eriği ilave yapacak çözüm küçük işletmeler için mümkün değil midir? Ana depoda azalan suyu şamandırayla dengede tutabiliriz ama besin eriğini nasıl halledebiliriz? Konu hakkında bilgi verebilecek profesyonel tecrübeye ihtiyaç var. |
|
|
|
![]() |
|
|