agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)

Beğeni Düzeni71Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-11-2014, 03:44   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-05-2009
TÜM FORUM ÜYELERİ MERHABALAR ,
ÖNCELİKLE YAKLAŞIK 3 YILDIR ÖZELLİKLE KUDRET BEY VE VETMAN996 YI ZAMAN ZAMAN TAKİP EDİYORUM VE BUGÜN İLKDEFA FORUMDA YAZI YAZIYORUM.
Havalar soğuyunca aklıma evde topraksız tarım uygulamalarımızda suyu depolayıp pompaladığımız suyu , mesela camilerde halı altı ısıtıcılar (karbonfilm) ile depomuzu ısıtıp etrafını ısı yalıtım malzemeleriyle sararak vede hatta üretim yaptığımız borularıda ısı yalıtımı yapacak şekilde sararak(izocam yünü , kalın gazete kağıdı vs.) termostad kontrolüyle sıvılara verdiğimiz suyun sıcaklığını 20 derecelerde ayarlarsak ,bitki dış ortamda don olmadıkça strese girmez, altından aldığı sıcaklık bence kışında güzel çalışmasına , büyüme ve gelişmesine katkıda bulunabilir.
Diğer bir düşüncem ise SERALARDA ısıtma için ısı pompası tarzı bir sistem yapıp birkaçyüz metrekare alnı 2 metre civarı eşip spral şeklinde bu eşilen alana borular yerleştirip üzeri kapatıldıktan sonra(toprak sıcaklığı sanıyorum kışında 16 derece civarı) , bitkilerin köklerine yakın olacak şekilde , gerekirse bitkinin 5 -10 cm altına gelecek şekilde ısıyı iyi ileten borularla , 2 metreye gömdüğümüz spral boruları bağlayıp devirdaim yaparak toprağın altındaki ısıyı bitkilere aktarırız , görüş ve önerilerinizi takip edeceğim .
DOĞAYI VE BİTKİLERİ SEVEN HERKEZE SELAM VE SAYGIYLA..
0 536 396 58 82

kiziltan ve gurcanteks beğendi.
ssari07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025