agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)




Beğeni Düzeni11Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-10-2024, 17:36   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-08-2024
Şehir: Bursa
Mesajlar: 18
Bitki beslemek ile ilgili tecrübelerim kendimce şu şekildedir. Malesef sistem ilk kurulma aşamasında olduğu için otomasyon sistemi sorunları yahut diğer sorunlardan kaynaklı olarak ph ve ec değerini stabil tutmakla zorlandım, şuan bir sıkıntım yok ancak sistemi tam kurana kadar marul yaklaşık 3 saat 2000 ec besin içinde kaldığı, ph'ın 3.5 4'leri gördüğü dönemler oldu, şuan yaklaşık 10 gündür değerleri çok stabil bir şekilde tutabilirim, ani ph ec düşüş/artışlarına karşı sorunumu çözdüm. Fazla besin yahut pha maruz kaldıkları dönemde kökleri direk hazır suda bekletip yıkayarak köklerin çürümesini engelledim, bu konuda amartör/profesyonel arkadaşlar dahil yardımınızı bekliyorum, bu marulu hangi dönemlerde hangi ec ve ph değerlerinde tutmalıyız, eminim amatörlerin en çok zorlandığı konu bu şekildedir, forumda youtubede izlenmedik bakmadım konu bırakmadım, ec 1.2 veriyoruz vs diyorlar lakin 1.2 verdiğim zaman köklerin yanacağını düşünüyorum, hangi dönemlerde hangi besleme yapılmalı tahminimce yanlış bir besleme uyguladım.



ab188977 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025