agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)

Beğeni Düzeni26Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-10-2016, 07:52   #1
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gürkan Yeniçeri Mesajı Göster
Evet ırımtüzenin organik olması için balık yeminin de organik olması gerekir ve bunu yapmak da zor değil. Hidroponik benim hoşlandığım bir sistem değil. Sürekli kalsiyum, magnezyum, potasyum değerlerini düşünmekten kafayı yedirtebilir.
Irımtüzen hem balık hemde sebze yetiştirdiği için bana daha cazip geliyor, ayrıca metrekare başına en yüksek protein üretimi ırımtüzenle yapılıyor.
Uyguladığınız ırımtüzen (aquaponic) sistem de bir hidroponik uygulamadır. Diğer hidroponik uygulamalarında da kalsiyum, magnezyum, potasyum değerlerini düşünmek yerine organik besleme yöntemleri kullanmak da mümkün.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2016, 03:47   #2
Yeni Üye

Gürkan Yeniçeri's Avatar

Giriş Tarihi: 18-11-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Uyguladığınız ırımtüzen (aquaponic) sistem de bir hidroponik uygulamadır. Diğer hidroponik uygulamalarında da kalsiyum, magnezyum, potasyum değerlerini düşünmek yerine organik besleme yöntemleri kullanmak da mümkün.
Evt haklısınız. Gerçi ırımtüzen yapan kişiler bu hobinin tamamen hidroponikden ayrı olduğunu savunuyorlar. Hidroponiğin derin su kültürü (deep water culture) ve besin akıntı kanalı (nutrition film technique) dazaten ırımtüzen de yerini bulmuş yöntemler.

Dediğiniz gibi sıvı gübreleri daha iyi kavramak ve uygulamak hidroponikde organik üretim yapmak için gerekli. Ben irfan çayı, sıvı balık gübresi, yabani ot çayı ve peynir altı suyu ile hazırladığım gübreleri kullanıyorum. Tabii ırımtüzende sadece yapraklara.

Gürkan Yeniçeri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025