![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2014
|
balkondaki bitkilerin son durumu (05.05.2014) resimlerde görülmekte siz sayın ustalarıma sorularım şunlar 1)çileklerin hemen hepsinde üçer beşer meyve var ama çiçeklenme çok yavaşladı ilk zamankinin 4/1 diyebilirim belki daha az bu normal mi? 2)çileklerin ilk dikim deki yaprakları koyu yeşil küçük kaldı kimisi o kadar zayıfladı ki budamak zorunda kaldım sonradan gelişen yapraklar sa uzun boylu büyük tabiri caiz ise şemsiye gibi korkmam gereken bir durum var mı ? 3)mayonez kovalarında gördüğünüz 4 kök domatesin 2 si durgun su kültüründe ki bu gerçekten bakımı zor biz amatörlerin işi değilmiş gibi gelmeye başladı diğer 2 si perlit torf karışımında dikili resimlerden hangisi daha sağlıklı görünüyor değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2013
|
Topraksız tarım çalışmalarım.
Merhaba sayın hemşerim Ali Tezel ,hemşerim diyorum çünkü bende aslen Edirne Uzunköprü lüyüm. Sorularınızı yanıtlamaya çalışayım. 1)Fotoğraflardan anladığım kadarı ile çilekleriniz Osmanlı Yediveren türü bu tür yılın belli dönemlerinde çiçek ve meyve verir, belli dönemlerinde dinlenmeye yatar henüz daha mayıs ayının başındayız.Bölgemizde gece ve gündüz sıcaklık farkı oldukça fazla havalar biraz daha iyileşsin verim artacaktır. 2)Çilekleriniz gayet sağlıklı görünüyor.Çilekler çok yıllık bitkilerdir,çıkarttıkları yapraklar zaman içerisinde kurur kuruyanlar makas ile budanmalı ve saksıların etrafından uzaklaştırılmalıdır.Korkmanızı gerektirecek bir durum yok. 3)Yedi yıllık topraksız tarım maceram boyunca hiç durgun su kültürü denemedim bu kültüre ilgi duymadım.Sizin yaptığınız çalışmada bana göre sağ taraftaki mayonez kovasındaki domatesler daha sağlıklı görünüyor. Bence çalışmalarınız gayet başarılı gidiyor.Başarılarınızın devamını diliyor, Saygılar sunuyorum. Görüşmek üzere... |
|
|
|
![]() |
|
|