agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)




Beğeni Düzeni36Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-10-2012, 17:17   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2012
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 309
Sevgili Halilbalaban, idris şenol.

Dilek ve temenniler için sağolun bir mukabele.

Neler yaptım: Sırasıyla yazayım.

1- Arazimin daha önce yazmıştım hatta fotolarını koymuştum, 2 dönüm olan büyük olan parçaya tesisi kurmaya karar verdim, ilk önemli olanda bu zaten karar vermek, planlamak ve uygulamak.(küçük olan parça 400 m2'ye şimdilik bişey düşünmedim orası asfalta çok yakın bakarsın ileriye doğru bir kır lokantası yaparım)

2- Harita ve kadastro mühendisi ile arazimin sınırlarını belirledik, kazıkları çaktık.(artık uydudan bağlantı kurup çalışıyorlar, teknolojiyi severim,beğendim açıkçası)

3- Yerin beton direk ve kafes telle çevrilmesi işlemini yaptırdım T.dağda bu konuda çok iyi ve iddialı bir firma yaptı.

4- Sondajcı geldi, suyu bulduk inanın altın bulmuş gibi sevindim, arazim taban arazi olduğu için su çok yüzeyde çıktı.7 metrede saatte 2,5-3 ton debisi olan bir su buldum. Günlerce çekmeme rağmen damar çok kuvvetli ve sağlam. suyun analiz ve kalitesine gelince şişeye koy sat, okadar yani. 3 tonluk bir su deposu aldım, suyu dinlendirip seralara oradan veriyorum şuan. ileriye doğru çilekler için 2 tonluk daha depo gelecek toplam stoğum ise anlık 5 ton olacak, bunu 10 ile çarparsanız günlük 50 ton su basabileceğim bir sistemim olacak.

5- 0,5 hp 2 adet pompa aldım. 2 kw/saatlik jeneratör aldım. (yedek enerji için)

6- Enerjimin üretiminde 'yenilenebilir enerji sistemleri' kullanılacak.
1000 watt/saat'lik rüzgar türbini direği betonu ve türbin şuan hazır. (Gelecek olanlar; 6 Adet 135 Amper/saat Jel Akü (6,5 KVA otonomi) olacak.
8 Adet Güneş Paneli. 800 Watt/saat üretecek. Ayrıca 5 Kw tam sinüs inverter gelecek. DC 24 Volt-AC 220 Volta çevrilecek.
(Ancak güneş panellerini mevsim sonbahar olduğu için NİSAN/2013'te kurmayı ugyun bulduk, kışın rüzgar türbinimiz fazlasıyla yetecek)

7--- Ve ****** seralarım geldi 2 adet kuruldu şuan Kasım/2012 de 2 adet daha gelecek. toplam sayımız 4 olacak. Klasik 40 x 8 seralardan. İnanın bu seracılar işini çok iyi biliyor, Salih bey bu işin uzmanı,tam adamı denk geldi bana.

8--- Eriş'in fermante edilmiş tavuk gübresi geldi, seralara yayıldı, ardından aktif burası çok önemli 'AKTİF' leonardit geldi,seralara yayıldı. Arkadaşlar burası çok önemli piyasada gördüğünüz her leonardit leonardit değil,bunu bilin. Bu konuda herkese yardımcı olabilirim, gerçek lenonarditin toprağa neler yaptığını size yakında ispatlayacağım. Seneyede zeolit kullanacağım. Zeolit leonardittende iddialı, toprak gitse kendi asla gitmez asla kaybolmaz.
Bukadar niye yazıyorsun diyeceksiniz, şunun için 'Vermeden almak Allaha mahsustur'. Siz ne verirseniz onu misliyle alırsınız, bundan hiç ama hiç şüphem yok arkadaşlar.

Topraksız tarım konusuna gelince; ****** böyle bir yatırım yapıp 'topraksız tarım' yapıp risk alacak halim yok, okadarda değil yani. Ancak benim için ****** bu iş bitmiş değil, bu daha başlangıç. Sera bekçisi nasılsa elimde Kudret hocam sağolsun, onada bir yer buluruz arazide hemde hiç merak etmesin.

Şimdilik bu kadar.(yarın fotoğraf makinasını unutmazsam fotoları çekeceğim, yarım akşamada yayınlarız burada)

Tarıma gönül veren tüm dostlara saygılarımı sunuyorum.

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2012, 08:43   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-05-2010
Şehir: manisa-akhisar
Mesajlar: 235
sayın yalandünya bu kadar uğraşıp,herşeyi planladıktan sonra topraksız değilde,topraklı tarım yapmak istemeniz.topraksız tarım yapıp risk alacak halim yok demeniz biraz garip geldi bana.demekki kendinize güvenemiyorsunuz hala.sözlerimi sakın yanlış anlamayın. içimden geçeni söylüyorum.burası topraksız tarıma hobi olarak başlayıp, ticariye götürebileceklerin.hobi olarak devam etsede topraksız olarak devam edeceklerin yeri diye düşünüyorum. birde eğer risk alamassanız bu işi başaramassınız.

akçay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2012, 10:58   #3
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yalandünya59 Mesajı Göster



Topraksız tarım konusuna gelince; ****** böyle bir yatırım yapıp 'topraksız tarım' yapıp risk alacak halim yok, okadarda değil yani.


.

Merhaba Arkadaşlar.
Topraksız tarımı ticari olarak yapmayı düşünüyorum. Bitki konusunda yeterli bilgi-donanım olmadığı için 300 metrekarelik deneme serası yapıp sonra ticari seraya dönüştürme düşüncesindeyim. ticari serada ısıtma sistemini biyogazla yapma planım var (27.000 lik etlik kümes ve 120 büyükbaş hayvanın gübreleriyle). Şuan 300 metrekarelik deneme serası için malzemeler alındı, saygın plastikten saykaplar sipariş edildi, Sayın Kudret Hocamdan sera bekçisi temini için konuşuldu, çukurlar kazıldı vs. ama şunu görüyorum ki topraksız tarım diye yola çıkanlar ya yol değiştiriyor ya da formdan kayboluyor. sayın envor beyi gören bileniniz var mı? yalandünya59 niçin topraklı tarım yapıp yukarıdaki ifadeyi yazdı acaba? yanlış yoldamıyım? ticari topraksız tarım yapanlar niçin ortadan kayboluyor? sorular, sorular, sorular. 2-5 dönüm topraksız tarım yapılamaz mı? ne dersiniz arkadaşlar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025