![]() |
|
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2010
|
Merhaba, Turkiyedeki ortalama urun fiyatlari hakkinda bir bilgim yok. 40% kar marjini - isi ile mi ozdeslestirdiniz pek cozemedim. Maliyetler acisindan bakildiginda sabit maliyetler acisindan bizim kanimizca TR den cok daha az yatirim maliyetleri mevcut. Ornek olarak isteyen herkese en az 5 Hektar olmak uzere yaklasik 1300 EURO/Ha tarim arazisi alabiliriz. Bu konuda ilgilenen olursa da seve seve yardimci olabiliriz. Not : Romanyada arazi almaniz icin OTURUM sahibi olmaniz gerekmez / VATANDAS olma zorunlulugunuz da yoktur. Diger Maliyetler acisindan baklidiginda GAZ / ELEKTRIK / SU gibi degisken giderler icin de soyleyebilecegimiz TR den cok daha fazla ucuz oldugudur. Fiyatlar hakkinda size birsey soyleyemeyecegim karsilastirmali olarak ama soyle bir ornek vereyim. 3 kisilik bir aile olarak ben aylik yaklasik (Kasim 2010 icin ) Elektrik 35TL Gaz 30 YTL oduyorum. Pek tasarruflu olmadigimizi da soyleyebilirim. Iscilik maliyeti icin Tarim iscisi olarak her yerde 180 EURO ya isci bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|