![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Herbil, sebzeleriniz bakteriyel benek hastalığına yakalanmış. Tam olarak olgunlaşmamış dokularda başlayan bu hastalık, pişkin olmayan fidelerde daha kolay etkisini gösteriyor. Yapılması gereken fidelerin derhal ortamdan uzaklaştırılması. Kökleyip atın, dayanıklı çeşitleri yetiştirmeye çalışın. Hastalığın ortaya çıkması aşırı sulamadan da meydana gelmiş olabilir. 15 dakikada kaç cc su verdiğiniz önemli burada, ölçtünüz mü? Fidenin ihtiyacından fazlasını vermek, faydadan çok zarar vermektedir. Fideleri kendiniz yetiştirdiniz galiba, fideliklerde rutin olarak fideler hastalıklar için ilaçlanıyor, bu yüzden hastalık önlenebiliyor. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2009
|
Alıntı:
Fideleri kendim yetiştirdim. ilk mesajda markası, türü yazmakta. Bu hastalık için ilaç önerisi varmıdır? Yoksa hastalıkla yaprakları ortamdan uzaklaştırmak çözüm olur mu? Teşekkürler |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
Sistemin son durumunu merak edebilecek olan arkadaşlara göstermek isterim. Domatesler çiçek açtı, marullar 1 karış kadar oldular. Önceki mesajımda yazdığım hastalık olduğu söylenen yaprakları koparttım. O günden sonra henüz tekrar hastalık belirtisi ile karşılaşmadım. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
Envor hocam şu kaç cc olayının mantığını ben anlamıyorum durgun suda hattinden fazla su konuluyor ? Fark ne ? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
Aynı şekilde bende tam anlamadım, çünkü topraksız tarımda, hep suyun içerisinde olan köklerden, nft sistemlere, katı ortamlara kadar çok farklı su kullamımlarında bitkiler yetiştirilmekte. Katı ortamda hep su aksa bile bunun ne sakıncası olabilir acaba ? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2007
|
Alıntı:
Suyu havalandırırsanız bir sorun olmaz , ama yeterince havalandırmazsanız sorun olur bu yazdığım kökler için.Ortamda suyun fazla olması demek ortamda istemediğiniz canlıların da fazla olma ihtimalini gündeme getirir bunlar istenmeyen bakteriler, mantarlar olabilir diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
01/06/2010 tarihi itibariyle balkonumdaki domateslerin durumu aşağıdaki resimlerdeki gibi. Marulları daha fazla büyümeden yedik, taze taze. Sıra domateslerde... Oturak cinsi olan domateslerim büyüdükçe çok dilimli ve nispeten daha şekilsiz bir hale geliyorlar, bunun beslenme, ışık, besin, ec, ph gibi koşullarla ilişkisi varmıdır acaba.? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
|
Bu domateslerdeki şekil bozukluğu domateslerin cinsi ile mi alakalı, yoksa kullanılan besin çözeltisi ile mi. Bu konu hakkında fikir verebilecek var ise sevinirim. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-01-2009
|
Alıntı:
Bu domatesinizin cinsiyle alakalı. |