Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman
Sayın herbil, aramıza hoş geldiniz. Gördüğüm kadarıyla sisteme bayağı bir emek vermişsiniz, emeğinize sağlık.
Öncelikle domateslerinizin bulunduğu 3 kg. yoğurt kaseleri bana küçük gibi geldi. Katı ortamda bir kök domates için 7-8 litrelik saksı gerekiyor diye hatırlıyorum. Hele bir de domateslerinizin oturak cinsi olduğunu düşünürsek (netten gördüğüm kadarıyla oturak cinsi) yeterli olmayacakmış gibi görünüyor.
Yukarıda da belirttiğim gibi, Anadolu marmande H2274 oturak cinsi domates olduğu için koltuk budaması yapmanıza ve ipe almanıza gerek yok.
Domates fideleriniz güzel gelişmiş ama marullarınız yeterli ışık görmüyor sanırım. Çünkü boyları çok uzayıp, yaprakları cılız kalmış. Onları da kendi yerlerine alırsanız toparlanma ihtimalleri artar. Bir de, marula sıcaklarda dikkat edin. Sıcak havada yirmi-yirmi beş gün içinde tohuma kalkıyor.
Bir de sayın hakan Öncü'nün dediği gibi bir ec-metre edinmenizde yarar var.
Hep olumsuz şeyler yazdım gibi görünüyor ama olumsuzlukları baştan görüp önlem alırsanız, sonraki aşamalar daha keyifli olur.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
|
Sayın Malbman, cevabınız için teşekkürler,
Marulları hafta sonu yoğurt kaplarına taşıyacağım, mümkün olduğunca güneşe yaklaştıracağım.
Domatesleri de biraz daha boy attıktan sonra 10 lt lik pet su şişelerine taşımayı düşünüyorum. Sanırım bu 10 lt lik pet şişeler yeterli olur.