agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)

Beğeni Düzeni48Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 30-04-2010, 22:25   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2010
30 Nisan 2010

Herkeze merhaba,

Domatesleri suya ekeli 2 gün sonra tam 3 hafta olacak. Genel durumları iyi gibi. Dün ilk defa 19 gün önce hazırladığım durgun su sisteminde Su seviyesi , EC ve PH düzenlemesi yaptım. Kovadaki sistemde nedense eksilttiği su miktarını tam fark edememişim. Dün 25 lt sistemime yaklaşık 5 Lt su ilave ettim. Su ilave etmeden önce EC yaklaşık 2.4 PH da 6 - 6.5 civarında idi. 5 Lt su ettikten sonra EC 2.2 lere geriledi. Sistemime 40 cc A eriyiğinden 40 cc B Eriyiğinden ekledim. Sonunda EC 2.4 PH 6.5 civarında. Aslında kökler yıkansın diye bütün suyu döküp 2-3 saat köklerini tuz temizliği için yıkamayı düşünüyordum fakat EC ve PH seviyesi iyi ve bitkilerin gelişimi fena olmadığı için 1 hafta daha öteledim. Bu konuda değerli yorumlarınızı yazarsanız sevinirim. Eğer sistemim için zararlı olucak ise suyu komple değiştirebilirim.

Başka bir konuda is yerimde yaptığım 5 Lt su bidonu içerisinde 1 kök Salatalık fidesi ile ilgili. Sistemi kurduktan 10 gün sonra dün ilk defa tüm suyu boşaltım. Kökler yıkansın diye 2-3 saat suda boş çalıştırıdım. Sonra o suyuda döküp tekrar besin eriyiği + 5Lt su karşımı hazırladım (1 şişe A + 1 Şişe B). Ölçüm sonunda EC 2.5 gibi Ph ise 6 hatta biraz daha düşük çıktı. Sanırım iş yerindeki kullandığımız suyun Ph ve EC si evdekinden farklı. Sanırım bir sorun oluşturmaz. Resimlerim ekte yanlış giden bieşyler görür iseniz lütfen beni uyarınız .

İyi günler dilerim.

Eklenen Resimler

Hakan Öncü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025