agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)

Beğeni Düzeni48Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-04-2010, 11:38   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-01-2009
Hakan bey sisteminiz hayırlı olsun.
Sistemle ilgili şunu söyleyebilirim.
1. Fideler gerçekten çok sık, onların büyüdüğünü hayal edin )
2.Fideleri sisteme tuttururken straforu delip araya sıkıştırmışsınız ana fideler büyüdüğünde bence aşağı düşecekler. Bir pet bardak ya da kauçuk bir malzeme ile tutturursanız iyi olur bence.
3. Havanın sürekli verilmesinin fidelere zararı olmaz, ne kadar oksijen o kadar iyi. Ama elektrik faturası hafif artabilir.
4. Balkon ilerleyen aylarda fazla ısınmazsa güneş konusunda sanırım sıkıntı yaşamazsın.
5. Aslında EC ve PH metre olmadan olmaz ama şimdilik böyle derseniz yaklaşık haftada bir sıvıyı değiştirmenizi öneririm.

Aslında ben de pek tecrübeli değilim ama forumdan öğrendiklerimi yazdım. Umarım faydalı olur )

Düzenleyen katsu : 12-04-2010 saat 11:39 Neden: hatalı kelime düzeltme
katsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2010, 11:50   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2010
İlginize teşekkür ederim.

Muhtemelen önümüzdeki haftalarda fide sayılarında duruma göre bir seyrelmede olucak zaten.

Açıkcası endişem aşşağı düşmek değilde ben ileride fideler büyüdüğü zaman köpük üzerinde gövdesi için genişleme yapamayacaklarından bir sünger ya da benzeri bir şekilde mi sıkıştırsam diye düşündüm.

EC ölçümü içinde hala devam ediyormu bilmiyorum ama Kudret beyin kendi geliştirdiği bir sistem vardı. Belki ondan temini konusunda yardım isteyebilirim.

İyi günler dilerim.

Düzenleyen Hakan Öncü : 19-04-2010 saat 14:34 Neden: Yanlış Yazım
Hakan Öncü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2010, 23:37   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi HAKANONCU Mesajı Göster
İlginize teşekkür ederim.

Muhtemelen önümüzdeki haftalarda fide sayılarında duruma göre bir seyrelmede olucak zaten.

Açıkcası endişem aşşağı düşmek değilde ben ileride fideler büyüdüğü zaman köpük üzerinde gövdesi için genişleme yapamayacaklarından bir sünger **** benzeri bir şekilde mi sıkıştırsam diye düşündüm.

EC ölçümü içinde hala devam ediyormu bilmiyorum ama Kudret beyin kendi geliştirdiği bir sistem vardı. Belki ondan temini konusunda yardım isteyebilirim.

İyi günler dilerim.
Sayın HAKANONCU,
Öncelikle yeni hobiniz hayırlı olsun. Allah bol mahsül nasip eder inşallah.
Bende birkaç şey yazmak istedim haddim olmadan. Çünkü bende çok yeniyim. Henüz bende sistemleri tanıma aşamasındayım. O yüzden yazdıklarımı da yanlış anlamayın lütfen. Bu hobinin en güzel tarafı, kendi deneyimlerinizi yaşamak. Yaşadıklarıma istinaden bende birşeyler söylemek istiyorum.
1. Fide sıklığı konusunda Sayın Katsu'ya katılıyorum. Benim durgun su tankım 20 lt. ve 3 fide deniyorum. Dediğiniz gibi seyrelme olunca rayına oturur.
2. Fideleri ayakta tutmak için pet bardak ve hydroton en iyisi. Ama bunun yerine şimdilik strafora daha büyük bir delik açıp, sünger şeritlerini fidelerin bedenlerine doladıktan sonra deliklere oturtabilirsin.
3.Hava konusunda da Sayın Katsu yine haklı. Ne kadar çok olursa o kadar iyi.
4.Sayın Kudret bey'in Analog EC metre temini devam ediyor. Bende 20 gün önce rica etmiştim kendisinden. Sağolsun, gayet de başarılı bir alet.
5.Fidelerin ufak olduğu için 25 lt. tankı şimdilik 7-10 gün arasında değiştirmelisiniz. Fideler büyüdüğünde zamanı daha da azaltmanız gerekiyor.
Tekrar hayırlı olsun, bol mahsül olur inşallah.

ayhan74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025