View Single Post
Eski 21-06-2010, 20:26   #29
Hakan Öncü
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2010
Kudret Bey merhaba,

Salatalık fotograflarını çekmemi sitemiştiniz ama hafta sonundan sonra kötü olan salatalık artık çok daha kötü. Hafta sonu susuz halması hafta içi çok sıcakta olması, yapraklarınız üzerine örümcek ağı gibi bişey kapladı ve cuma son mahsülleride aldıktan sonra artık çok daha kötü durumda. İş yerimdeki tek salatalık sistemini sonlandırmayı düşünüyorum. Bu saaten sonra toparlanabilecek gibi görünmüyor.

Domatesler için soylemiş olduğunuz yorum fazlasıyla doğru. Benden kaynaklanan kötü bakımdan muhtemelen ilk mahsullerden besinler soylediğiniz gibi dağılamadı. Zaten hava taşı ve taşınma sırasında besin eriğiyi ni yeteri miktar ve zamanda veremediğim için bitkiye yapabileceğim tüm eziyeti yaptım. Bundan sonrasında toparlanacağını düşünüyorum. Gelişmeleri ve resimleri size ileride tekrar iletecem. Yeni cıkan domateslerde dip çürümesi şu an için görünmüyor. Kullandığım hava taşını büyültüp köklerin altına ince uzun 10 cm boyutunda tekrar yerleştirecem. Hava ve su sirkülasyonun artıcağını düşünmekteyim. Gelişmeleri buradan zaman zaman bildirecem .

İlginize ve yardımlarınıza teşekkür ederim.

Hakan Öncü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön