agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-05-2011, 12:31   #19
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayhan74 Mesajı Göster
Arkadaşlar;

Çileklerde yaklaşık 10 gündür garip bir hal ortaya çıktı. Yaprakların altlarında görüldüğü gibi küflenmeler, beyaz tüycükler oluşmaya başladı. Muhtemelen mantarla ilgili bir hastalık. Yaklaşık 15 gün önce bir ara suya ph düşürmek için Limon tuzu suyu koymuştum. Nedense 2-3 gün sonra su tankımda köpürmeler ve koku başladı. Bütün suyu ve sistemi temizledikten sonra yeni den besinli su hazırlayıp Ph Down hazır sölüsyon kullandım. Şimdilerde ise bi,r akücüden sülfirik asit alıp onunla devam edeceğim. Önerisi olan arkadaşların ve üstadların yardımına ihtiyacım var galiba.

Birde çileklerin yeterli ışık almadığı için(sanırım) yapraklarında boy uzamaları var. Yaklaşık 20-25 cm. yapraklar var. Halbuki saat 12:00'den 20:00'e kadar güneşde görüyor. Sadece arka sıradakilerde de değil, Ön sıradakilerdeki çileklerde aynı durumda. Bu yüzden bana bu kadar uzamaları garip geldi. Resimde kullandığım sistem 75'lik pimaş boru ile yapılmış, orantı yapılabilir Bu konu da da yorumu olan arkadaşların yardımlarını alabilirsem sevinirim.

Herkese iyi çalışmalar, Kolay gelsin.
Sevgili ayhan74,çileklerinizdeki durum külleme denilen bir hastalık.Kimyasallarla sorunu çözersiniz.Sera ortamında meyvelere de atlıyor.Önlemini almaya baksanız iyi edersiniz.Kolay gelsin.

mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025