![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2010
|
Sevgili Malbman ve rencberdede; Her ikinizinde teklifi bence uygun. İlk olarak Sevgili Malbman'ın teklifini değerlendirmek istiyorum.Yani domateslerin tepelerinden de kesebilirim ki bu elde edilen domateslerle kalmak, ilerde oluşacak domates filizlerini tamamen ortadan kaldırmak anlamına geliyor. Böyle olsa bile 3 fide de toplam şimdilik 60-70 tane çiçek var. Bu çiçeklerin tamamının meyveye dönüştüğü düşünürsek sistemin başarısı adına kötü bir rakkam değil. Bu şekliyle uygulama yaparsam sanırım 3 fideden 10 kg yakın domates alırım. Sonuçta domateslerden alacağım verimi etkilecek bir çözüm. Sevgili rencberdede'nin de teklifi mantıklı ve aynı zamanda fidelerin tepelerinden kesmeyeceğim için de verimi de etkilemeyecek. Fakat zaten çok dar bir alanda bu işi yapmaya çalıştığımı ve sehpa mesafesinin de yerden 75 cm. yukarda olduğunu düşünürsek, şimdilik bu çözüm de cepte kalsın. Şöyle uygulamaya niyetim. Sehpaların ayaklarından 25 cm. keseyim. Ayrıca tavana kadar yaklaşık 1 mt. daha mesafem var. Yani domateslerin biraz daha boylanmasını sağlayabilirim. Şayet ilerde yine boydan sıkıntı çekersem o zaman ya sevgili rencberdede'nin önerisini **** Malbman'ın önerisini uygulacağım. Umarım hatalı bir karar değildir. Sevgili Ustalarım, lütfen yönlendirin. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama niyetim aynen yukarıdaki gibiydi. Ama ne olduysa akşam yemeğinden sonra oldu. Domatesler yer değiştirip eğilip büküldüler. Bir fideye de zarar verdim maalesef. Ama şimdilik durumlarından şikayetçi değil gibiler. Bakalım ilerde ne olur ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Tam tersi demek oluyor sayın ayhan74, çünkü büyüme ucunu kestiğiniz bitki boy uzatmak ve yeni dallar, yapraklar geliştirmek için harcayacağı enerjiyi meyveye harcayacak. Bu sayede veriminiz de artacak. Düzenleyen malbman : 13-05-2010 saat 23:30 Neden: Yazım hatası |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ama dedim ki bir kaç salkım daha elde edebilirm diye çözüm arıyorum işte ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2009
|
Alıntı:
Üçüncüyü ne yapayım diye düşünmeyin, bağrınıza taş basıp onu katledin. Resimlerden gördüğüm kadarıyla o köşeye üç bitki fazla. Hatta bence orasının hakkı tek bir fide. Ama bu konuda ustalar da fikir versinler, sonra katliama karar verin. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|