agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-06-2010, 15:52   #36
Ağaç Dostu
 
Volkan Kesici's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2010
Şehir: Çorlu
Mesajlar: 103
Sonuç

İlk topraksız yetiştirme denememde iyi bir hasat yapamadım ama gelecek sezon için önemli tecrübe sahibi oldum. Tayinimin çıkması nedeniyle de tezgahı erken toplamak zorunda kaldım.
Toplamda 4 domates ekmiştim, birini fırtınada kaybettim. Kalanlardan tahmini 50-60 kadar domates alabildim. 3 biberden birini yine fırtınada kaybettim, erken sökmem gerektiği için 2 adet biber alabildim. İki kök salatalıktan ise sadece 3 tane ürün alabildim, fırtınada ikisini de kaybettim.

Yaptığım bazı hataları burada paylaşmak istiyorum. Öncelikle balkondaki bitkileri rüzgardan korumak için yeterli önlem almadım ve zararı büyük oldu. İkinci olarak bitkileri birbirine çok yakın diktim. Büyüdüklerinde bakımı çok zor oldu. Aralarında 30 cm kadar boşluk bırakmak gerekiyor. Ayrıca bitkilerin bulunduğu tablayı direk su tankının üzerine koydum bu yüzden su değişimi sırasında tüm bitkileri havaya kaldırmam gerekti, tam bir dert oldu. Tablayı ayrı bir sehpa üzerine koyup su tankını gerektiğinde çıkarabilecek şekilde yapmak gerekiyor.

Ph AYARLAMA: Günlük olarak ph ayarlaması gerekiyor.Başta Kudret Bey'in gönderdiği %20 lik nitrik asiti kullanıyordum, iyiydi. O bitince limon tuzu ile idare etmeye çalıştım ancak etkisi az olduğundan oldukça zahmetli oldu, maliyeti de daha yüksek.

SULAMA: Taşyününü üstten ince hortumlarla sulama yolunu seçtim ancak hem bir sürü hortumun yarattığı karışıklık hem de şeffaf akvaryum hortumlarının zamanla yosun tutması problem oldu.

TAŞYÜNÜ: Nemi uzun süre koruması, sulamanın aksadığı zamanlarda çok işe yaradı. Bitkilerin kök gelişimi de oldukça iyiydi. Eksileri ise, bitkilerin yerini değiştirmeye imkan vermemesi ve tek kullanımlık olduğu için iş bittikten sonra bir sürü çöp çıkması

Gelecek sezon PVC boruda akan su yöntemini de denemeyi düşünüyorum.

sallaso beğendi.
Volkan Kesici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026