agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)

Beğeni Düzeni75Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-01-2013, 22:24   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
Bizim seranın olduğu yer 850 rakım, aşağıda nispeten daha yumuşak hava şartlarına haiz dere yatağında kış günlerinde dere donuyor. Akan su, donu önlemek bir yana kendi de donuyor. Bu şartlarda dışarıdan sera üstüne su püskürtmek işe yaramaz gibi geliyor. Bu metot her bölgede işe yarar gibi gelmiyor.

Ben içeriden ısıtmanın bir yolunu bulmanın daha risksiz olacağını düşünüyorum.

Diğer konuları, hallettikten sonra en ekonomik ısıtmanın nasıl halledileceğine bakacağım .
Yağan karın üzerine +18 derecelik suyu sera olukları boyunca peskürtüyorsunuz.İstesenizde yağan karı donduramazsınız.

Biriken karı sera içinden ısıtmakla eritme fikriniz tutarlı gelmedi bana.

Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2013, 22:14   #2
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MANİFESTO Mesajı Göster
Yağan karın üzerine +18 derecelik suyu sera olukları boyunca peskürtüyorsunuz.İstesenizde yağan karı donduramazsınız.

Kar yağarken sıcaklık 0 oC civarında. Diyelim ki sabaha kadar 10 cm (100 mm) kar yağdı. Sera çatı yüzeyi 300 m2 ise ., 1mm yağış suyu 300 m2 de 300 litredir, 10 cm kari yaklaşık 70-80 mm su olur ise 300 x 80 yaklaşık 24 Ton su eder.

24 ton , 0 oC suyu +4 oC çıkarmak (Erime sıcaklığı) için kaç ton 18 oC su gerekir, dışarıda sıcaklık 1-2 oC da ise bu kadar suyu 18 oC sıcaklığa getirmek için ne kadar ısı gerekir ? vs.vs.

En iyisi kar tutmayan yerlerde sera yapmak, veya yağan karın akmasını sağlayacak dik çatılı ve DENGELİ (Sağa sola yatmayan) çapraz ve makasları çok seralar yapmak. Kolay gelsin.

mrduran beğendi.
kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2013, 20:54   #3
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto Mesajı Göster

Siz bizim köyde otomobil ile giderken kaputun altındaki ısıdaki cam fiskiye suyunun dışarı çıkışta camın üzerinde donduğunu görmediniz. Ayrıca suyu püskürtmeyi başardığınızda camın nasıl buz tuttuğunu görmelisiniz. Veya Seradan daha aşağılarda daha ılıman bölgedeki AKAN ÇAYIN DONDUĞUNU DA bir görmeniz lazım .

Yani demem odur ki Akan su donar. kütle ve ısı çarpımının hangi taraf lehine olduğuna bağlıdır.

Tutarsız dediğiniz konuda, içerisini ısıtıyorsanız . Zaten sera üstünde kar buz tutmaz. Isıtmayı ihmal ettiniz ve sera üstü kar buz yaptı . Bunu eritmek için dışarıdan su dökmek yerine içeriyi ısıtmak daha mantıklı bir çözümdür.

Ama en doğrusu donmadan önce sera içini ısıtmaktır.

Sıcak bölgede ve soğuk bölgede köylü bizim bilmediğimiz bir çok çareyi üretmiş bize çok zor gelen problemlere pratik çözümlerler üretmişler.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025