agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Etobur Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/etobur-bitkiler/)
-   -   Etoburbitkilerde su sorunsalı. (https://www.agaclar.net/forum/etobur-bitkiler/7440.htm)

lost_raven 20-10-2014 19:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Özgür Oğur (Mesaj 1326388)
Konu güncel mi?

Mümkün olduğunca güncel... :p

Weezer 15-11-2014 21:55

Konuyu açan Garo Hocamı görünce duygulandım tekrar.

RaJeV 24-03-2015 10:29

Cocanın ürünleri olan turkuaz **** aquaifer suyu deneyen oldu mu? Bunlar ters osmoz sularıymış sanırım.

lost_raven 24-03-2015 12:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi RaJeV (Mesaj 1365397)
Cocanın ürünleri olan turkuaz **** aquaifer suyu deneyen oldu mu? Bunlar ters osmoz sularıymış sanırım.

Onlar terz ozmoz ile saflaştırılan suya içilebilmesi için takviye yapılarak elde edilen sular. Yani uygun olacağını sanmıyorum ama hiç ölçüp bakmadım açıkçası.

lost_raven 25-03-2015 08:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi RaJeV (Mesaj 1365558)
Sinekkapan – Venus Flytrap (Dionaea muscipula) etçil bitki | Süs Bitkileri ve Çiçek Bakımı
Yukarıdaki sitede 3 gün suyu biriktirip üstündeki suyu alarak kullanabilirsiniz demiş? Ne kadar doğrudur acaba?

Uygun değil ne yazık ki..

master1923 09-06-2015 18:14

öncelikle merhaba arkadaşlar. Su sorunu için alternatif çözümler arıyorum da akvaryum balıkçılıgında kullanılan şu ilaç ReeFlowers suyu saflaştırmada ne kadar etkili olur? ağır metalleri kloru falan çökertiyormuş demek oluyor ki etobur bitkiler için uygun ortamı sağlıyor. ben böyle düşündüm ama bir bilenin yorumu çok daha önemlidir. firmayada mail attım bu konuda cevap bekliyorum. teşekkürler.

RaJeV 09-06-2015 19:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi master1923 (Mesaj 1386271)
öncelikle merhaba arkadaşlar. Su sorunu için alternatif çözümler arıyorum da akvaryum balıkçılıgında kullanılan şu ilaç ReeFlowers suyu saflaştırmada ne kadar etkili olur? ağır metalleri kloru falan çökertiyormuş demek oluyor ki etobur bitkiler için uygun ortamı sağlıyor. ben böyle düşündüm ama bir bilenin yorumu çok daha önemlidir. firmayada mail attım bu konuda cevap bekliyorum. teşekkürler.

Çeşme suyunun kullanılmamasının sebebi sadece klor değil. İçerisinde minerallerden dolayı kullanılmıyor. Bu yüzden bu ürünü kullanmanız bir işe yaramayacaktır malesef.
A101 de satılan assu kullanabilirsin ppm değeri en son ölçtüğümde 33'dü. :D Tabi düzenli olarak ölçmekte fayda var. O dediğiniz ürünü alana kadar bir tane tds metre alın. 30 liraya gittigidiyordan bulabilirsin

Weezer 15-06-2015 20:40

Sanırım en düşük saka su'da çıkıyor. TDS metre ile ölçmüştüm ama baya oldu. Tekrar piyasa araştırması yapmak lazım :)

Weezer 21-12-2015 19:06

ph degerini yükselten alkali filtre alicakdim ro sistemime ama dediğiniz gibi etoburlar icin iyi olmayabilir. en iyisi damla alıp kendi suyumuza katmak :)

kutluay- 31-12-2015 07:40

su olarak dağdan gelen suyu versek birzararı olur mu

lost_raven 31-12-2015 16:11

Dağdan gelen su dediğiniz sizin oralardaki kenan evren çeşmesi vb ise bu suların durumları zaman zaman değişim gösteriyor kullanmadan önce ölçüm yapmak gerekir. Nepenthes için kullanacaksanız kipa marka kipanın kendi suyu veya erikli marka su kullanabilirsiniz. :)

Greant64 04-01-2016 12:56

Kar demek etoburbitki ye su demek

Evet arkadaşlar etobur bitki besleyen ya da beslemek isteyen arkadaşlar için gerekli saf suyu kar yagislarindan kar toplayıp suya çevirerek elde edebilirsiniz.
Tüm foruma arz ederim

david72 04-01-2016 15:53

Haberlerde hava kirliliğin bu yağışlarla beraber ineceği ve kesinlikle yenmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunmuşlardı. Bence biraz daha beklemekte fayda var. En azından yüksek basıncın geçmesini beklemek daha iyi olur.

lost_raven 04-01-2016 19:10

Evet kirliliğe dikkat etmekte fayda var bu sıralar yağanlar hep havadaki kiri tozu içinde barındırıyor.

vet 07-01-2016 19:30

deniz akvaryumlarında reverse ozmoz kullanıyoruz sorun olmuyor.
fakat bir şartı var.

membran filtreden sonra su tatlandırıcılara geçmeden bir ara bağlantı yapıp musluk takıyorsunuz ve suyu oradan alıyorsunuz.

tds sıfıra yakın çıkıyordu fakat biliyorsunuz flitrelerin ömürleri var çimrilik yaparsanız durum vahim olur... bir tds cihazı alıp ara sıra kontrol edin **** bildirilen sürede mutlaka flitreleri değiştirin

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025