![]() |
ayrıca bende erikli kullanıyorum arkadaş demişki 014 ben bunu bide kaynattığımda 010 falan düşer 010 kötümü ?
Alıntı:
|
Olmaz. Evet 7.50 TL idi. Ben aquafina kullandım.
|
aquafina ankarada varmı yani tüm marketlerde mi ?
|
Etobur bitkilerde kullanabileceğiniz sular:
- Reverse osmosis sular, - Katkısız ütü ve akü suyu, - Yağmur suyu, - Mecbur kalırsanız da klima ve buzdolabı suyu.. Bunun dışındakiler bitkileriniz için uygun değildir. |
Su alacaksanız ütü suyu ya da akü suyu kullanın. Gerçi ben aquafina nın iletkenlik değerinin çok düşük olduğunu ölçtüm ecmetre ile ama kullanmayı denemedim. Üzerindeki değerinde iletkenliğinin baya düşük olduğunu hatırlıyorum.
|
Alıntı:
|
Turkuaz ve aquafina reverse osmosis suymuş galiba, EB'ler için kullanılabilir mi bir fikri olan var mı? Ucuz saf su istanbul'da nereden bulabilirim:o
|
Evet üzerinde doğal kaynak suyu gibi ibare değil de, kıyıda köşede ufak da olsa işlenmiş su yazanlar RO gibi bir artıtma sistemi ile saflandırıldıktan sonra kandaki osmotik dengeyi bozmamak adına bazı elzem minerallerin soradan katılması ile elde edildiğini varsayarsak, Bu sular da EB sulaması için çok uygun olmadığını söyleyebiliriz.
Saf suyu en uygun oto sanayi sitelerinde akü suyu imal eden yerlerde bulabilirsiniz. Her akü suyu veya ütü suyu uygun değildir. Ütü sularında parfüm ve/veya yosunlamayı engelleyen koruyucu kimyasallar eklenmiş olabilirler. Buna dikkat edin. Akü suyu alırken de bazen saf değil de % 5'lik oranlarda sülfirik asit içerebilenleri de ayırt etmeniz gerekir. |
dinlendirilmiş su işimisi görür mü ? Bauhouse'da söylemişlerdi.
|
Bu ilk mesajı okudunuz mu?
Bu EB'leri sulama suyu çok tartışıldı. Bauhause olur diyebilir, ben de olur dersem ne olacak? Sonuçta bu denenmiş bir şey. Bu işin pazarlığını bizimle değil bitkinizle yapmalısınız. Ancak emin olun, onlar bu pazarlıkta herhangi bir orta yola dahi yanaşmıyorlar :D |
Zaten biliyordum fakat yinede bir sorayım dedim :D
|
Su işi gayet açık ve net olarak belirtilmiş.
Fakat aklıma bir şey geldi ve size bir danışayım dedim. Sadece merakımdan soruyorum (Bu arada böyle bir senaryonun olma ihtimali düşük ama ya olursa hesabı bizimkisi). Yanlış anlaşılmasın lütfen. Çok acil su gerekti ve elimizde veyahutta çevremizde hiç saf su yok diyelim. O an için çözüm olarak bir çaydanlıkta felan içme suyunu kaynatsak ve çaydanlığın uç kısmına bir boru vs.. takarak çıkan buharı bir kapta toplasak bu topladığımız suyu kullanmamız mümkün olur mu acaba? Sonuç olarak bildiğim kadarı ile su buhar haline geçerken bünyesinde ki kireç vs.. gibi maddeleri geride bırakıyor. Ayrıca bu yöntemin hiç ekonomik olmayacağı kesin. Sadece çok acil durumlarda (Bu kadar acil durum ne olabilir ayrı mesele.) kullanılabilir mi onu merak ettim. |
Ben yıllarca bu metodu yaptım. Buna destile su diyebiliriz "mayi mukkader" de denirdi. :) Ancak çok masraflı bir yöntem.
En uygunu oto sanayinde akü suyu imal eden satan birinden ucuza bidonları doldurtmak :D Yağmur suyu toplamak da uygun. Bir başka yöntem ise, büyükçe bir cam kaba su doldurmak. Ortasına suyun kaldıramıyacağı şekilde boş bir kap koymak. Camı sıkıca stretch film ile kapatın. Stretch filmin ortasına, boş kabın olduğu yerin üzerine gelecek şekilde, minik bir taş koyup bu sistemi güneşe koymak. Buharlaşan su stretch filmde sıvılaşıp minik taşın yaratığı eğri ile akıp boş kabın içine damlıyacak. |
:D Ekonomik olmayacağı kesin.
Elimde 5 litrelik bir şişe var. Vakti zamanında akvaryum için kullandığım reflaktometrenin (tuz ölçer) sıfırlaması için eczaneden almıştım (Neden o kadar fazla aldıysam) ve bir kaç mili litresini kullandıktan sonra gerisi elimde kalmıştı (Nereden biliyim sıfırlama için bir kaç damlanın yettiğini). O yüzden suyu alırken abartmışım biraz. Şimdilik bitkim gelince onu kullanacağım. |
Kaloriferin havasını almak için musluğundan aldığımız kalorifer suyu olur mu?
|
Buna acemi olarak benim cevap vermem doğru olmaz ama yinede bir şansımı deneyeyim. Forumda okuduklarım neticesinde maalesef kalorifer suyu olmaz. Normal suya göre daha vahim sonuçlar doğuracaktır diye tahmin ediyorum. Gerçi yinede daha deneyimli arkadaşların cevabı daha sağlıklı olacaktır.
Saygılar. |
Etobur bitkilerle diğer bitkileri birbirine karıştırmamak gerekiyor. EB'ler bu konuda biraz aksiler anladığım kadarı ile. Dediğim dedikten başka bir şey demiyorlar.
|
Akü suyu, parfümsüz ütü suyu, yağmur suyu veya reverse osmosis ile arıtılmış su idealdir.. Ve en pratik yöntemlerdir..
|
Dört saksı eb iki senedir gayet güzel yaşıyordu kapının önünde. Bütün kış üstüne yağmur çamur, soğuk, don, vurdu herşey. Hiç bir şikayetleri olmadı.
Bir sene önce yağmur suyu biriktirip kullanmıştım. Son günlerde bakıyorum, suları azalmıyor. Ne hikmettir bu böyle derken birer ikişer hızla hepsini kaybetim. Bir sabah annemi saksıları sularken görünce anladım olanı. Diğer çiçekleriyle birlikte onları da suluyormuş bir haftadır. |
Ah çok geçmiş olsun...Ne kadar üzüldüğünüzü tahmin edebiliyorum.
Benim de en sevdiğim Sarr.'ımı (Purpurea) pencerenin önünden çaldıklarında benzer bir his yaşamıştım...Etobur bitkilerde insan bir başka üzülüyor, sanırım onca zaman üstüne titremenin getirdiği birşey bu. Her neyse; bu üzüntüyü dönüştürmeye çalışın bence. Mesela daha güzellerini alın, daha çok alın...Bu arada annenizi de bilgilendirmeyi unutmayın :) Sevgiler, |
Merhabalar bizim iş yerinde ki bazı odaların sıcaklıkları sabit tutulması gerektiğinden klimalar bulunmakta bunların akıttıkları suları 50 litrelik bidonlarda biriktiriyorlar bu suyu kullansam bi sakıncası olurmu. (bidonlar içeridedir ve güneş görmemektedirler)
|
arkadaşlar, acaba şu çeşme suyunu (biraz büyük miktarlarda) distile etme yöntemi yokmudur? Birçok vft, droseralarım var. suyun azlığından hepsini bir kaba koydum. Bu şekilde bile su dayandıramıyorum haylazlara :=) Laboratuvarcı arkadaşımdan istiyordum sürekli ama utanır oldum. Mali durumumda bu çiçekleri edinirken bitiverdi. bişeyler önerirmisiniz bana ?
sayın venus_trap; klima suyu olur diye biliyorum. |
Klima suyu en son seçenek. Eğer kullanacaksanız klimanın bulunduğu odada sıgara vs içilmemiş olması gerek diye biliyorum.
|
etobur bitkilerin suyu hk.
Arkadaşlar yeni bir projeden bahsetmek istiyorum.Deniz suyunu içme suyu arıtma projesiolarak Avşa adasında kurulmuş ve dağıtıma geçmiştir.Bu arıtmada ilk aşamada deniz suyununtuzdan arıtılmış ph.6,5 olarak suda kireç ve klor bulunmamaktadır.Bu suyu E.B.lerin suyu olarak kullanabilirmiyim?
ikinci aşamada ph derecesi arttırılarak içme vasıflarına uygun hale getiriliyormuş. Praecox hocamdan rica ediyorum bu arıtılmış suyu E.B lerim için kullanmada bir zararı olabilirmi? Selamlarımla |
Saf su projesi
Praecox Hocanın alıntısıdır:
Şu sular uygundur: Yağmur veya kar suyu Katkısız ütü veya akü suyu Destile su Revers osmosis ile arıtılmış su (ters osmos) Deionise su (anion ve kation değiştiriclierinden geçmiş) Buzdolabının buzluğundan veya klimadan akan su (kullanmadan evvel bir kaynam çıkartıp soğutun) Aquamatch türkiye firmasının su arıtım projesinden alıntı: denizden suyun teminini sağlayacak Su Alma Yapısı, Ön Arıtım, Deniz Suyu Reverse Osmosis ve Son Arıtım ünitelerinden oluşan deniz suyu arıtma sistemi Yukarıda arıtımdan bahsettiğim saf suyu e.b.lerim için kullanabileceğimi düşünmekteyim.Cevap beklerim |
Deniz suyunun arıtılarak içme suyu elde etmek mümkün, ancak, içme suyu standartları bir dizi minerali içermesini öngörür. Kaç kademeden geçirilip ne miktar tuzun alındığını ancak prossesi tam olarak bilmemizle alakalı...
En uygun yöntem EC metre ile iletkenliği ölçün. değerleri 10 - 150 mikro Siemens arasında ise uygundur. |
Teşekkür ederim Sayın praecox daha açıklayıcı bir ifade benim için aydınlatıcı olacaktır.
Malum üzere bu işlerde cahilim.Selamlarımla |
Suyun tam arıtma prossesini bilemiyorum. Bunu bilmeden bir şeyler söylemek yanlış olur.
Uzun uzadıya deniz suyunu artma tekniklerini ve varyasyonlarını burdan saymak yerine suyu bir EC metre ile ölçmeniz gerektiğini anlatmak istedim. EC metrenizin olmadığını varsayarsam bir laboratuardan yardım alabilirsiniz veya EC metresi olan bir yakınınızdan ya da arkadaşınızdan. |
teşekkürler bilgiler için
|
Ben bu forumda yeniyim ve bir venüs sinek kapanı almak istiyorum. Herkes ne tür su kullanılıcağını belirtmiş ama kimse miktarını ve saat kaçta sulanması gerektiğini belirtmemiş. Ayrıca süerkli gidip su satın almak da çok büyük bir dert :( Bu konuda yardımlarınızı bekliyorm.
|
Hoşgeldiniz sayın alpermetre
Saf su etobur bitkilerin altında 2cm civarı sürekli bulunması gerekir. Yağmur yağdığı zaman temin etmeye çalışın. En son çare olarak klima suyu ile idare edebilirsiniz. |
Teşekür ederim temin edemessem sanırım ölür?
|
Evet sayın alpermetre Su hayattır :)
|
Bende 2 adet farklı etobur bitki tohumu aldım. Çok güzel bir kitapçık var yanında şimdi sorun şu bende nem alma makinası var hergün 5 lt su üretiyor. Bu suyu kullanabilirmiyim?
|
Bu gün etoburlarımı ekeceğim bana cevap verebilirmisiniz?? Nem alma makinasından çıkan doğal su olurmu?
|
Olur. Ama oda içinde parfüm, oda spreyi gibi kimyasallar kullanırsanız bunlar da suya karışabilir.
|
yok kullanmıyoruz çok teşekkür ederim bu arada bodrum civarında oturan varsa verebilirim su her gün 5 lt su üretiyor çünkü makinam.
|
evde saf su elde etmek için
1 Eklenti(ler)
acil durumlarda kullanmak üzere saf su ihtiyacını gidermek amaçlı pratik kendi buluşum :cool: çok kısık ateşte 2 saatte 250 cl su yapıyor.
|
:)) Yöntem süper çözbeniarapsaçı ama 2 saatlik doğalgaz gideri ile elde edeceğiniz kadar akü suyu satın alınabilir mi acaba?
|
ekonomik değil tabi ki dediğim gibi acil durumlarda kullanımlık ama kısıkdan daha kısık olduğu için çokda yakmıyor :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025