agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Etobur Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/etobur-bitkiler/)
-   -   Etobur Bitkiler haber, duyuru ve linkler (https://www.agaclar.net/forum/etobur-bitkiler/2011.htm)

avukatkemal 12-03-2008 16:06

Yok ben değildim kahverengi takımlı ben olsaydım o size yaramaz hanfendi, menekşelere bakın ne guzeller dimi derdim (şaka inanmayın sakın) :D Ben orayı gördüğümde sadece üstünde nephentes yazan boş bir saksı ve birkaç drosera vardı.. Borcunuz olsun sema hanım, bir daha geldiğinde nephenteslere dokunmayın, rezerve ettim şimdiden :D Pratikere de yolum düşmüyor bu aralar, düşerse bakayım ama fiyat yüksekmiş..Gerçi modeli ve durumu da önemli tabi :D

M.Sema 12-03-2008 16:24

Aslında Praktiker de nephentessin fotoğrafını site için çekecektim ama zamanım çok azdı (çantamdan makineyi çıkaracak bile vaktim yoktu inanın ayrıca eşim ve oğlum kötü kötü bakıyorlardı bana - bunu da alırsa nereye koyacak acaba diye:D).
Şimdi bir sorunum var yardımcı olabilirseniz sevinirim. Perlit veya etoburların yetiştiği toprağı (kahverengi takım elbiseli bey bana bir yosundan bahsetti galiba ama adını yazamadığım için unutmuşum ne olduğunu). Sayın Praecox 'un toprak tarifine de belirttiği gibi bari perlit bulayım dedim ama sorduğum marketlerde ve seralarda yoktu. Sizin bildiğiniz, temin edebileceğimiz bir yer var mı?

avukatkemal 12-03-2008 16:56

Dediğiniz yosun sphagnum moss olmalı..canlı sphagnum moss zorunlu değil, hatta çoğu tür için çok gerekli olduğu da söylenemez..Yani bu aşamada ihmal edilebilir bir unsur..Etobur bitki substratı dediğimiz perlit ve baltık torfunu ise nette artırma sitelerinde satanlar olduğu gibi bazı çiçek-bahçecilik siteleri de satmakta..Bu konuda başlıklar var, detaylı bilgiler vardır orda..

M.Sema 14-03-2008 12:19

Sn Avukatkemal teşekkürler. Hemen internetten araştırmaya başlıyorum. Sonuçlarla ilgili bilgi veririm.

avukatkemal 30-03-2008 10:20

Ankara realin yanındaki pratikerde 2 adet iyi durumdsa nephentes var..Düşünenlerin bilgisine..50 lira fiyatı..

denizakvaryumu 30-03-2008 21:22

Ama ibrikleri yok :)

gundam 30-03-2008 22:33

Bauhaus ta adamlar CP soranlardan bıkmışlar artık, sanırım bu sitenin çok takipçisi var..
ama ithalatı durdurmuşlar sanırım, kozyatağı için ithal bitkiler PERŞEMBE günleri geliyormuş.

Birkeresinde Bauhaus'a gittiğimde ise CP lere bakarken yaşlıcana bir teyze kızına "aa drosera getirmişler" dedi. kızı da bilgiliydi, teyze bana da sarr ve dionealarla ilgili bir kaç şey anlattı, yağmur suyu vermemi tembihledi ve adamların bitkileri bulundurma koşullarına yakındı. Konuşmadan dinledim çok hoşuma gitti.

avukatkemal 30-03-2008 23:06

Dün gördüğümde ibrikleri yerli yerindeydi..hem de yaklaşık 7-8 büyük ibrik vardı..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 220541)
Ama ibrikleri yok :)

Ludisa Excellence 30-03-2008 23:14

Alıntı:

Birkeresinde Bauhaus'a gittiğimde ise CP lere bakarken yaşlıcana bir teyze kızına "aa drosera getirmişler" dedi.
Kim olacak;
içimizden birinin teyzesidir.
Dayanamaz oda üye olur yakında.:p

Alıntı:

...Bauhaus ta adamlar CP soranlardan bıkmışlar artık, sanırım bu sitenin çok takipçisi var..
ama ithalatı durdurmuşlar sanırım...

Anlamadım!
Çok satmaktan mı yoksa;
Yok satmaktan mı bıkmışlar?:confused:

Satılan bir şeyin ithalatını neden durdurmuşlar,
bir de zaten oradaki hemen hemen herşey ithal değil mi?...
Şaşırdım...:D

gundam 01-04-2008 01:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi LUDİSİA_BAHYA (Mesaj 220585)
Anlamadım!
Çok satmaktan mı yoksa;
Yok satmaktan mı bıkmışlar?:confused:

Satılan bir şeyin ithalatını neden durdurmuşlar,
bir de zaten oradaki hemen hemen herşey ithal değil mi?...
Şaşırdım...:D

benim gibi sürekli "ne zaman gelecek bitkiler arkadaşım hani perşembe geldik bitki yok" diye soranlardan bıkmışlar ehehe:D

Mine Pakkaner 03-04-2008 16:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi LUDİSİA_BAHYA (Mesaj 220585)
Kim olacak;
içimizden birinin teyzesidir.
Dayanamaz oda üye olur yakında.:p
...

Kimbilir belki de içimizden biridir ve üyemizdir. Üye yaş ortalamamız düşündüğünüzden çok yüksek Ludisia. :)

avukatkemal 03-04-2008 16:47

İçimizden biriyse işi zor ludisianın.."yaşlıca bir teyze" haa :D

Ludisa Excellence 03-04-2008 19:13

Alıntı:

İçimizden biriyse işi zor ludisianın.."yaşlıca bir teyze" haa
Siz avukat ben ise müvekkiliniz olurum.
Bedavaya değil canım, eb. si ne ise veririz. :D
Yeter ki kurtarın beni Avukat Bey. ;)

Alıntı:

Üye yaş ortalamamız düşündüğünüzden çok yüksek Ludisia.
Evet, Kesinlikle Mine Hanım; çok haklısınız. :( :)

saydemir 08-04-2008 21:39

Nepentheslerin türü ne idi acaba yazıyormuydu üzerlerinde? Tabi ventrata olması kuvvetle muhtemel ama.

saydemir 14-04-2008 18:28

Etoburlarla ilgili 2 türkçe kaynak:
1) Bitkisel hayat- Cenk DURMUŞKAHYA- Tübitak Yayınları 8 ytl
2) Olağandışı Yaşamlar- James L. Gould/Carol Grant Gould- Tübitak Yayınları 6 ytl

Etobur bitkiler, avlarını yakalama prensipleri çok detaylı olmasa da kısaca anlatılmış.

avukatkemal 14-05-2008 22:53

Bugun koçtaşta etobur bitkiler gördüm..durumları iyi epey..sarr, neph ve droseralar özellikle.. yalnız 19 lira, bauhaustan pahalı.. tek neph vardı kim aldı onu bilin :D

M.Sema 15-05-2008 16:22

Güle güle büyütün ne diyelim.:D

denizakvaryumu 15-05-2008 16:29

Nep.ler çok nem istiyor, terrada veya benzer nemli yerde tutmazsanız yeni ibrik oluşturması mümkün değil.

avukatkemal 15-05-2008 17:38

Denicez abakalım birşeyler :)

deniz-kızı 15-05-2008 23:41

4 Eklenti(ler)
Çok tuhaf ayrıca mğde bulandırıcı değil mi.Bunlar nsana da zarar verir mi?Komedi olsun diye değil ciddi olarak soruyorum.Mesla elini değdirdiğinzi düşününüz elinizi ham diye yese ne olur yer mi yani???

deniz-kızı 15-05-2008 23:44

Ne ile besleniyor bunlar.Kdi köpek gibi et mi vermeliyiz?solucan sinek falan mı yer?böyle ilginc bitkileri görünce şaşırıyorum aklıa bir soru geliyor vejeteryanı yok mu bunun?:D:D:D:D

huzunperest 16-05-2008 00:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi deniz-kızı (Mesaj 236629)
Çok tuhaf ayrıca mğde bulandırıcı değil mi.Bunlar nsana da zarar verir mi?Komedi olsun diye değil ciddi olarak soruyorum.Mesla elini değdirdiğinzi düşününüz elinizi ham diye yese ne olur yer mi yani???

Bu türlerin bazılarından evimde var sevgili deniz-kızı, ne bulantım var, ne de eksik parmağım:) hem onlar kendi işlerini kendisi görüyor.Kasap kasap dolaşmaya gerek yok yani. Başka ne diyebilirim ki? Tüm sakinliğimi takınarak bunlar sadece...

avukatkemal 16-05-2008 00:35

Neden mide bulandırıcı olsun? Karşınızda birisi yemek yerken mideniz bulanıyor mu? İnsanlara en ufak bir zararları yok.. Diğer sorularınızı şaka kabul ediyorum :D

deniz-kızı 21-05-2008 22:15

İçimdeki deli bana diyor ki:aman kızım git al bi tane ilginçlik olsun adını da bobi koy bi de tasma tak milleti kotku.Tabi bu işin şakası ilginç ya sinek falan yiyior diye duydum.doğada araştırsak allah bilir bunların vejeteryan olanı da vardır.Bu arada her çiçekçide bulabilir miyim.Kolay bulacağımı sanmıyorum ama..

alpiii 13-06-2008 13:01

Bu sene eb yarışması olacak mı? Olacak ise ne zaman yapılabilir?

praecox 13-06-2008 16:02

Stewart McPherson'un karnivorlar kitaplarının 2. ve 3. ciltleri de bir senelik bir gecikme ile dahi olsa dağıtımına başlandı. Bugün itibarı ile elime geçen Glistening Carnivores de yapışkan yapraklı insektivorlar, Lost Worlds of the Guiana Highlands'de ise bulutlarla çevrili yüksek adacıkların "tepui"lerin florası Heliamphoraların habitusunun yanısıra yeni yeni keşfedilen bir dizi orkideler de tanıtılmış.
Etoburbitkilerle derinden ilgilenmek istiyen arkadaşların belki edinmek istediğini düşündüğüm bu kitapları buradan duyurmak istedim.
İlk basım örnekleri bugün elime geçti.

Bilgilerinize.

codgervural 09-12-2008 10:25

meraklıları için

http://www.etoburbitkiler.net/index.php buradan torf ve tohum hatta çelik, fide bitki ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz

saydemir 10-03-2009 19:58

Etoburlarla ilk kez tanışmamı sağlayan bilim teknik dergisinin mayıs 96 sayısından etoburlarla ilgili bölüm.

http://rapidshare.com/files/20764373...__305_s_96.pdf

codgervural 11-08-2009 16:17

nephendeslerin ibrik olmadan yaşama imkanı da yok heralde ..bendekilerin ibrikleri kurudu da..yenilerinin çıkmasıda baya sürecek sanırım ..tabi nem oratamını sağlayabilirsem şu damacana içinde besleme olayını deniyeceğim *** ibrikler oluşur

codgervural 11-08-2009 16:20

yanlış yere yazmışım afedersiniz

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025