agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Etobur Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/etobur-bitkiler/)
-   -   Drosera Capensis (https://www.agaclar.net/forum/etobur-bitkiler/1938.htm)

gundam 28-03-2008 23:44

Sayın avukat,
bitkilerinizin maşallahı var. Arada sırada besliyormusunuz afacan capensisi?
Kurutulmus kankurdunu biraz suda bekletip, ara sıra ikram edebilirsiniz. Kıvrılıp kavramaları gerçekten çok güzel, ben spathulatalarıma da veriyorum bahar takviyesi niyetine... :D

avukatkemal 29-03-2008 00:04

Kan kurdumu adı bile iğrenç :D midesini bozmasın capensisin.. Özel bir diyet uygulamıyorum, bildiğiniz saf su, arada yakalarsa da sinek böcük :D

avukatkemal 06-05-2008 17:58

Capensisimin çiçeklenmiş hali :D

http://img257.imageshack.us/img257/1439/img0009tf5.jpg

denizakvaryumu 06-05-2008 18:19

Esas sizde görmek istediğim, meşhur katil sarr.leuco nun çiçekleri.

avukatkemal 06-05-2008 19:01

Henüz çiçeklenme yok sarr.larda hakan bey, çiçeklenirlerse size özel koyacam resimlerini :D

saydemir 01-07-2008 11:49

1 Eklenti(ler)
Droseramın gövdesinin belirli bir bölümünden sonra üst kısmında birden fazla gövde gelişimi var gibi. Bu gövdeleri ayırsam acaba çoğaltabilirmiyim?

avukatkemal 01-07-2008 13:58

Bende de benzer bir gelişme var.. Kökü hareket ediyor sanki..

patryn 11-07-2008 12:23

1 Eklenti(ler)
Benim bir saksıda yanyana dikili 5-6 kök olduğunu düşündüğüm DC var. Hepsi aynı anda çiçek açmaya başladılar. Hepsinin aynı anda çiçek açması sakınca yaratır mı? Eğer hepsinden tohum alabilirsem zamanı geçmeden isteyenlere gönderebilirim.

avukatkemal 11-07-2008 14:03

Benim yavru capnesis filizim bile 2 tane çiçek açtı.. çiçekelrin sorun olacağını sanmıyorum.. Vftlerde bitkiyi zayıflatıyor, ama diğer eblerde böyle bir açıklama duymadım..

patryn 20-07-2008 09:55

3 Eklenti(ler)
DCmin son durumu çiçekler sıra ile açıp kapanıyor. Bunlardan ne zaman ve nasıl tohum alabilirim?

yakamozsimsek 20-07-2008 10:01

Cicegi guzelmis benimkisi beyaz ?

patryn 21-07-2008 19:07

seninki çiçek açtımı yakamozsimsek? nasıl tohom alınacağını biliyor musun?

yakamozsimsek 21-07-2008 21:25

Su an için çiçeklenme bitti ama hiç dusunmedim sahsen ama hemen bakiyorum.

yakamozsimsek 21-07-2008 22:03

Su an için tohum uretimi gerçeklesmemis biraz beklemek lazim sanirim.

saydemir 05-08-2008 11:47

4 Eklenti(ler)
Selamlar
Droseramı böcekler istila etti. :( Önce yaprak bitleri çiçeklerinin etrafında koloni oluşturdu. Şimdi de ne olduğunu bilmediğim birkaç yumurta var bir yaprağın altında.
Eklenti 44474
Eklenti 44475
Hocam acaba bu bitkiler için arap sabunlu ve acı biberli ev yapımı böcek ilaçlarını kullanabilir miyiz? Yoksa böcek ilacı olarak provado dışında ne önerirsiniz?
Birde yapraklarındaki salgılar azaldı. Sanki biraz huzursuz gibi. Böceklerden olabilir mi acaba??
Eklenti 44472
Eklenti 44473

praecox 05-08-2008 12:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saydemir (Mesaj 265399)
Selamlar
Droseramı böcekler istila etti. :( Önce yaprak bitleri çiçeklerinin etrafında koloni oluşturdu. Şimdi de ne olduğunu bilmediğim birkaç yumurta var bir yaprağın altında.

Anlaşılan yaprak bitleri musallat olmuş. Yaprakların kıvrılması düzgün gelşime nedeni budur. Ancak yumurtalar kime ait bilmiyorum. Yine de ordan zararsız bir mahluk çıkacağını sanmıyorum.

Alıntı:

Hocam acaba bu bitkiler için arap sabunlu ve acı biberli ev yapımı böcek ilaçlarını kullanabilir miyiz? Yoksa böcek ilacı olarak provado dışında ne önerirsiniz?
Şöyle bir düşünseniz sorunuza cevabı da bulurdunuz. Arap sabunu normal sabunun eldesinde kullanılan sudkostik (yani NaOH Sodium hydroxit) yerine potasyumhidroksit (yani KOH kaliumhydroxit) kullanılır. ve KOH Na ya nazaran çok daha bazik bir bileşendir. Bazik olduğunu sabunun gözünüe değdiğinde yanmasından da anlıyabilirsiniz.
Eh yani biz şimdi bu kadar sayfa asidik torf diye yaza yaza boşa mı yazdık.
Sabun torf'a değdiği anda olay bitmiştir.

Provado bulma şansınız pek yok ancak yine acetamiprid li (Mospilan) veya imidacloprid aktif maddeli (Confidor) veya aynı aktif maddeleri içeren diğer değişik generik ziraai ilaçları kullanabilirsiniz.

Alıntı:

Birde yapraklarındaki salgılar azaldı. Sanki biraz huzursuz gibi. Böceklerden olabilir mi acaba??
Hasta bitki streste demek salgı salıcak hali mi kalmış zavalımın... :)

Weezer 05-08-2008 13:43

benim etoburlar icin bahsettiğiniz 3 ilacı da bulamadım onun yerine ziraatçı Avirmec diye bir ilac verdi.lakin uygulama dozajını tam anlayamadım.

praecox 05-08-2008 14:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Weezer (Mesaj 265432)
benim etoburlar icin bahsettiğiniz 3 ilacı da bulamadım onun yerine ziraatçı Avirmec diye bir ilac verdi.lakin uygulama dozajını tam anlayamadım.

İçeriği yani aktif maddesi Abamectin'dir. EB'lerde böyle bir ilaç kullanmadım bilemiyeceğim.
Ben şimdilerde Acetamiprid içeren Ferplan 20 SP kullanıyorum.
imidacloprid hydrophob yani lipophil bir bileşen onun için provadoda da olduğu gibi yağlı bir emulsyonda püskürtmek gerekir, ki bu da özelikle droseraların çok hoşuna gitmiyor.
SP (Soluble Powder) yani çözünebilen toz demek. Zaten acetamiprid cyano türev olduğundan hydrophildir suda çözünür. EB'lerde kullanımı daha uygundur diye zannediyorum.

İlgilenenlere ve bilmeyenlere Açıklama:
Hydro = su
Lipid, lipo = yağ
Phili = sevmek hoşlanmak
Phob = fobi korkmak
Bu mantıkla idrofil pamuk demek (yani hydrophil) suyu seven, suyu sevebilen pamuk demek. lipophil yağı seven yağda çözünen ki aynı zamanda hydrophob olabilir yani sudan korkan suda çözünmeyen.
Yağ asitlerinde ise emulgatörlerde bu her iki funksyonel gurup arası uzun bir mesafe olduğundan.... neyse uzatmıyayım... :D

praecox 06-08-2008 11:25

Sayın Weezer,

ben bunları burada boşuna mı yazdım? Bulamıyacağınız bir ürünü buradan aramanın mantığı nerde?
Zaman ayırıp cevap veremem de kabahat oldu. Nasılsa ya okunmuyor ya da ciddiye alınmıyor.
Provado yağlı bir ürün süt gibi bir emulsyon, Ferplan 20 SP ise türkiyede 200 -300 g'ı 5-6 TL ye bulabileceğiniz vede EB lere zararı olmıyan sistemik bir ilaç.
Phal.ler için arıyorsanız anlarım da...

Weezer 06-08-2008 12:01

Geniş spectrumlu olduğu için diğer bitkilerim içinde uygun olacağını düşündüm.

patryn 19-08-2008 07:09

3 Eklenti(ler)
DC'min tüm çiçekleri açtı ve kurudu tohum olarak nasıl bunları toplar ve değerlendiririm? Kopan bir yaprağı torfa koymuştum oda filizlenmiş. Kopan diri yapraklarınızı atmayın çok nemli bir ortamda torf üzerine hafifçe bastırın bir süre sonra filizleniyor.

patryn 28-08-2008 17:14

2 Eklenti(ler)
Yapraktan büyüyen teni DCmi saksıya aldım.

İklimsiz 15-10-2008 12:39

1 Eklenti(ler)
Tohumdan çimlendirdiğim DC

Ludisa Excellence 15-10-2008 12:57

Sn. iklimsiz,
Tebrikler efendim. :p
Bekçi d.c. ler tamam...
Herşey iyi hoşta, bu böyle kuru kuruya gitmez ki!
Hani bunun dionea sı, sarracenia sı, excellence sı... :D

Emin olduğum tek şey var, o da; ''to be continued'' : )

İklimsiz 15-10-2008 13:02

Bunun bir de kardeşi var, VFT :)

Diğerleri de zamanla olacak, ''to be continued'' :)

dronewerq 17-02-2009 16:04

Merhaba ,bir kaç sorum olacaktı.Forumda yeniyi ve hangi konu altında başlık açacağıı bilemedimbir kaç gün önce drosera capensis ve drosela alba itkileri satın aldım fakat yapraklarında herhangi bir yapışkan nektar göremedim:(Kendi elimle canına kıydığım sineği yapraklarını üzerine attım onuda yemedi yani yapraklarında herhangi bir hareket olmadı.Bitkiler yeni yeni çicek açmaya hazırlaıyor herhangi bir sorun varmı sizce??

dronewerq 18-02-2009 19:30

yardım edebilecek arkadaş varmı?:)

lunatic 18-02-2009 21:09

Ben de ilk aldığımda kupkuru idiler. Aldığın yerde iyi bakılmadığında oluyor. Alttan suyunu eksik etme iyi de güneş ver (Sizin orda eksik olmasa gerek. Ankara'da malesef). 1 ayda çil çil çiğler görürsün yapraklarda.

saydemir 19-02-2009 13:10

Bir resim olursa daha iyi yanıt verilebilir soruna. Birde üzerine attığın sineği droseralar yemez. Droseraların yaprakları çok yavaş hareket eder ve yapraklarındaki tüm çiğ damlaları sineğin üzerini yavaş yavaş sararak sindirim yapar. Yemek dediğin buysa eğer damlalar oluşmadan bunuda yapamaz.
Bitkine bol güneş sağla ve altından suyu eksik etme. Durumu iyiyse yakında kendine gelir ve sana gerek kalmadan sinekleri çekebilir. :)

dronewerq 19-02-2009 13:27

Durumu iyi çiçek açmaya hazırlanıyorlar sadece Nektar işine canım sıkıldı.Evet Hatay sıcak iklime sahip fakat kışın her zaman yağmur yağar fırtınaları boldur.:)yakında fotoğrafını ekliyeceğim.Capensis yana fazla yatık vaziyetindeydi bende plastik bir çubuk yardımı ile destekledim.Çiçeğin ağırlığı ve uzunuğu,köklerinin zayıflığı buna sebep oluyor sanırım

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025