agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Etobur Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/etobur-bitkiler/)
-   -   Drosera Capensis (https://www.agaclar.net/forum/etobur-bitkiler/1938.htm)

hfz 04-08-2007 22:35

Sevgili gundam, tohumların çok taze ekilmesi gerektiğini, bunun çimlenme oranını yükselttiğini biliyorum. (Veya okuduklarımdan bu anlamı çıkardım)

Bu nedenle tohumları almaya başladığım andan itibaren minik saksılara kendim ekmek istiyorum. Eğer siz de aynı yöntemle çoğaltabilirseniz fide değişimi yapabiliriz. Tohum değişimi riskli gibi. Bu daha garanti her iki taraf için de. Ama derseniz ben tohum isterim tabi ki, seve seve paylaşırım.;)

Ama fide vermek istediğim iki arkadaşım var, yanlış anlamazsanız onlara öncelik vermek istiyorum. O yüzden de fide olmasını istiyorum. Şu an bir tanesinin tüm çiçeklerini açması bitti, tohumun olgunlaşması gerek. Diğerinin daha zamanı var.. Tohum aldığımda burada yazarım zaten, birlikte karar veririz. ;)

hfz 05-08-2007 11:13

1 Eklenti(ler)
Sevgili Praecox,

Yukarıda resmini koyduğum DC iki adet çiçek oluşumu başlatmış. İlk çiçeğinin çiçek açması bitti tohumların olgunlaşmasını bekliyorum.

Bitkimin yorulmasını istemiyorum ama çiçeklerini de inanılmaz sevdim. Şu anda yeni çıkardığı yapraklar gayet sağlıklı. Yalnız toprağın üzerinde pus gibi belli belirsiz beyaz bir tabaka oluşmuş. Kenardan hafif su döktüm, suyun üzerine çıkan bir beyaz toz tabakası gibi bir şey. Bugün biraz dışarı balkona çıkardım havasızlıktan olabilir diye.

DC bir çiçeği daha kaldırabilir mi? Eğer onaylarsanız oluşan çiçeğin birini kesip diğerini bırakmak istiyorum. Ya da onaylarsanız ikisi de kalacak.:p

praecox 05-08-2007 17:40

Torf'un üzerindeki beyaz kül gibi oluşum küftür. Bu da yetersiz hava ve güneşe delalettir. Bol güneşli ve hava akımı olan bir yere koyun ancak fazla rüzgarın da yaprakları karman çorman yapabileceğini sanırım kestirebilirsiniz... :D
DC.lerde çiçek sorun değil bitkiyi yormaz zaten tüm yaz boyuncada sağlıklı ise dvamlı çiçek açar.
Bırakın istediği gibi çiçek açsın, bırakın tohum versin DC de ve DS de çiçek asla sorun olmaz.

saygılar

hfz 05-08-2007 18:21

Nereden bildiniz? dermişim..:p :p

Eşim ben yokken bir hafta kapıyı açmayıp, bir de güneşlikleri kapatmış çiçeklere daha iyi geleceğini düşündüğü için.:p Bugün balkona aldım. Fazla rüzgar almıyor, diğeri çok memnun durumundan. Eğer sorun yaşamazsa diğerlerinin yanında balkonda kalacak o da. Zaten her anlamda sürekli korumam altındalar.

Çiçeklerini kesmek durumunda kalmadığıma çok sevindim.. Öyle zarif çiçekleri var ki.:dilli:

Çok teşekkür ederim.

Oğuzhan 06-08-2007 11:56

Hfz bırak açsın.Çok tohum olur.Belki bizede düşer..:))

hfz 06-08-2007 12:22

:p :p :p

Bir gün evden kovulacaksın..:p Sanırım az kaldı.. Önce sen, sonra çiçeklerin...:p :p

Anneciğine söyle bakayım, 'etobur alacağım' diye. Tepkisi ne olacak çok merak ediyorum.

geras 25-09-2007 10:23

bugün internetten bir drosera capensis sipariş ettim ve birşeyi merak ediyorum. acaba bitkinin bir sineği kavraması gözle görülebiliyor mu? yoksa bu çok yavaş bir şekilde mi oluyor?

Oğuzhan 26-09-2007 12:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hfz (Mesaj 138580)
:p :p :p

Bir gün evden kovulacaksın..:p Sanırım az kaldı.. Önce sen, sonra çiçeklerin...:p :p

Anneciğine söyle bakayım, 'etobur alacağım' diye. Tepkisi ne olacak çok merak ediyorum.

Aynen söyledim.Tepkisi ;
Neeee bir o eksikti.Etlemi besliyecez.:))

avukatkemal 26-09-2007 13:36

Etin yağsız kısmı özellikle de pirzolayla deseydin :D

praecox 26-09-2007 15:59

Yok canım abartmayın yağsız dana kıyması da olur...
ben her gün yarım kilo kıyma dağıtıyorum bizimkilere anca yetiyor...

dermişim :D

hfz 26-09-2007 16:43

Çok güldüm, Allah da sizleri güldürsün..

Sevgili Elfogi, Drosera Spathulata fideciklerim miniş miniş ve pek çok.. Yani size de gelecekler ama biraz daha büyüsünler, kendilerini kurtaracak duruma gelsinler. Bir de kargoyu çok iyi yapmam gerek.

Mutlaka kargo zamanı geldiğine inandığımda özelinize yazacağım.;)

Oğuzhan 26-09-2007 16:53

Teşekkür ederim.Anneme söyleyeyim yağsız kıymadan bir kenara ayırsın.Malüm minikler uzun yoldan gelecekler.Acıkırlar .:)))

memet 18-11-2007 22:56

Karasinekler, droseraya çok iri geliyor da, ondan mı yakalanmıyor?

praecox 19-11-2007 09:30

Ya kara sinek droseraya çok büyük geliyordur, veya droseranız genç ya da cinsi küçük yapraklı kalabiliyor olabilir.

saydemir 19-11-2007 15:20

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6221

Benim canavar kara sineklere aman vermiyor. :D Ama yazın nektarı kuvvetliyken ve bitki yeterli büyüklüğe ulaştıysa yakalayabilir sanırım.

avukatkemal 09-12-2007 20:41

1 Eklenti(ler)
Kardeş kardeş duran capensislerim :D

memet 04-02-2008 22:03

Bir kapta üç kök droseram vardı. birini ayırmayı düşünüyordum. Meğer yeni çıkmış bir kök daha varmış.
İkişer ikişer ayırdım.
Dikkatimi çeken köklerdeki, minik yumrucuklar oldu. gövdeye yakın olan yerde, kökler boyunca dizili. Bu konudan sözden olmamış sanırım hiç.

praecox 05-02-2008 09:59

Evet bunlar stolon da denebilen bir tür köklerin uzantılarında yer yüzüne yakın bölgelerde bitkinin yavru vermesi ki bu da bir çoğaltım yöntemidir. Buna ingilizcede root cuting de denir yani bir tür kök kesimi ile çoğaltım yöntemidir. Bu tarz stolon oluşumları bazı Drosera'larda ve de Darlingtonia'da görülmektedir.

Ophrys 06-02-2008 20:22

1 Eklenti(ler)
Drosera capensis'imin saksı ve torf değişimini yaptım.
Kökler için örnek fotoğraf

memet 29-02-2008 09:17

Dreoseralarımın ilk gerçek yaprakları çıkmaya başladı.

Bu arada, önceden olanlardan birinin spatulatha olduğuna eminim artık.

asterix 01-03-2008 18:57

capensisleri, saksısından cıkarttığımda 4-5 ayrı kök oldugunu gördüm bende ayrı saksılara diktim :)

Ophrys 01-03-2008 19:06

Capensisleri birbirlerine destek olmaları açısından bir iki kök aynı saksıda bulunduruyorlar.

En azından 2 **** 3 kökü aynı saksıya yerleştirin. Bu şekilde daha sağlıklı gelişecektir.

Capensis ile ilgili yazıları siz gördükten sonra kendi başlığına taşıyacağım

Ophrys 01-03-2008 19:12

Sevgili praecox'un sitesinden alıntı:
Alıntı:

Drosera capensis tekbaşına dikildiğinde büyüyüp boyu uzadığında kendi ağırlığını taşıyamaz vede yan yatarak substrata değen bölgelerden kökler salmak sureti ile büyümesine devam eder.... bundan dolayıdır ki birkaç değişik büyüklükde Drosera bitkisini bir öbek halinde beraberce dikilirler, böylece büyüdükçe birbirlerine dayanarak daha dik ve yüksek bir şekilde büyümesi hedeflense de bazen ortadaki en yüksek olan bitki substratla başı arasındaki bölümü kuruyarak ölür ve alttaki canlı bölgeden çıkan kökler havada kalıp bir şekilde substrata ulaşamadıklarından da bu bitkinin önce büyümesi yavaşlar sonrada tamamen ölebilir.

asterix 02-03-2008 17:20

evet 4 kök falan, zaten ucları kurumustu, coğunu kırpmak zorunda kaldım :) bi umut belki toparlanırlar. sizin orası neresi? oraya da geleyim :)

avukatkemal 16-03-2008 12:40

1 Eklenti(ler)
Capensisisim avlandı :D hafif solda resmin.. yarım saat oldu, hala kurtulmaya çalışıyor,ancak capensisim bırakmıyor kesinlikle :rolleyes:

avukatkemal 16-03-2008 12:46

1 Eklenti(ler)
Bir resim daha

avukatkemal 16-03-2008 14:10

EE daha yavru ondandır capensisim :) Ama dormansiden uyanmakta olduğunu açıkça gösteriyor yeni ve gösterişli yapraklarıyla..

Bu arada sinek hala kurtulmaya çalışıyor ama pes etmek üzere..

praecox 16-03-2008 15:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi LUDİSİA_BAHYA (Mesaj 215147)
Benimkilerde düşüp düşüp kalkmasa, kuş bile yakalayacaklar ama...

D.capensis'leriniz baktılar ki kuşlar konmuyor...
Ondandır ki kuşu avlasınlar diye kendileri atlıyorlar da ondan düşüyorlardır :D
Sayın avukakemal'in resmindeki çöp de sanırım eski bir çiçek sapı...

avukatkemal 16-03-2008 16:02

O dediğiniz çiçek sapını siz göndermiştiniz erkan bey, ben de ellemedim, şimdi yapraklara destek oluyor sarmaşık gibi :D sineği görmek için dikkatlice bakmanız gerekiyor (görmemişin droserası avlanmış...)

avukatkemal 28-03-2008 18:39

1 Eklenti(ler)
Droseram en başta.. yazın gelmesinden en çok o etkilendi :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025