![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-09-2007
|
Alıntı:
vft türü için 1-1 oranında sphagnum torfu perlit karışımı yeterli. tohumların taze olması önemli. tohumları hazırladığınız harcın üzerine koyun kesinlikle gömmeyin, üzerini şeffaf bir kap veya streçfilm gibi bir şey ile örtün ki gereken nem sağlansın, altından saf suyu eksik etmeyin. direk güneş görmeyen ama oldukça aydınlık bir yere koyun. tohumlar tazeyse 2 haftaya çimlenmeler başlar. bu arada typical yani esas vft türü tohumdan üretilir ama diğer türlerde tohumdan birebir aynı tür çıkmaz. yani kızıl ejder dediğiniz (akai ryu orjinal adı) türün tohumlarından kızıl ejder türü değilde buna benzer apayrı bir tür veya typical çıkma olasılığı çok güçlüdür. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-08-2014
|
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım dün sipariş ettiğim 5 tane vft tohumum ve toprağı geldi denizlide yaşadığım için nem oranını artırmak için fanus kullandım fanusun içine 3 tane tatlı tabağı koydum ve üzerine saksıyı koydum ve saksının altı yaklaşık 2 cm kadar suyun içinde ve üstü kapalı ara sıra havalandırıyorum sizce nasıl olmuş yapmam gereken başka birşey var mı? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
VFT'ler de tohum tazeliği önemli umarım tohumlarınız tazedir de 2-3 haftaya çimlenmeleri görürsünüz. Ama şimdiden uyarayım tohumdan VFT biraz meşakatli Yetişkin bir VFT olması yaklaşık 4 yıl sürecek, ama tabi tohumun zevki de başkadır. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-08-2014
|
Tamam teşekkürler cevaplarınız için güneş ışığından aldım(biryerde okumuştum çimlenmeleri için 4-5 saat güneş ışığı görmeli diye sabah ve akşam güneş ışığında bırakıyordum.)mantar oluşumunu engellemek için üstünü açsam mı? Yoksa kaç saatte bir ne kadar havalandirmaliyim?Denizlide bulamadığım için tohum siparişi vermiştim.Bulabilirsem yetişkin bir vft alacağım. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
üstünü kapamazsanız bu sefer nem yetmez.Çok aydınlık bir yer seçin güneşi direk almasın. her gün 10-15 dakika havalandırın. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2014
|
Merhaba
Et obur bitkilere merak saldım bir internet sitesinde gördüğüm venüs tohumunu 12 eylül de Tohum la birlikte gelen karışıma ekmiştim bir tohum kapsülden kendini gösterdi Biraz büyüdüğü zaman nasıl bir karışıma dikmeliyim |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumdan vft yetiştirmek biraz zahmetlidir. yaklaşık 4 yaşında yetişkin bitki olurlar ama özellikle ilk yıllar oldukça zorlayıcıdır. Sabırlı olmak en önemli etken diğer konularda zaten forumda size yardımcı olmaya çalışırız. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2012
|
Alıntı: