![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
-Bu arada, konu yine karışmasın, şaibeli durum örtülmesin diye ayrıca yazmayı doğru buldum. -Bu Yeni üye'mize (Satıcı) Forumda, Türkçe'nin doğru kullanımı hakkında bir bölüm olduğunu hatırlatmamın bir yararı olur mu? Acaba telaşı bu konuya eğilmeğe izin verir mi? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kaybettik...
|
Dionaea şubat sonuna kadar dinlenmede...! görünümü satışa uygun olmıyabilir geniş yaprakları küçük işlevsiz prematüre gibi kapanları olan bitkiler resimleri ile uyuşmıyabilir. şu anda alıcağınız bitkiler normal görünümde iseler de turfanda sebze gibidir ileriye dönük yaşatması zordur. ya dormancy'e yani dinlenmeye alınmamıştır **** çok erken uyandırılmıştır... bence güncel resimleri buraya ekleyin en azından bir görelim. bir de bu bitkilerin kargo ile yollanması bu aylarda soğancık hali ile en uygunu ise de... tohumunu dahi tanımıyan bir tüketiciye bu hali ile sunarsanız bilmem ne tepki alırsınız. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-01-2007
|
bitki hakkında
bitkileri gördüm boyutlerı ufak ama hoş dediyim gibi perşembe satışına başlayacağım burayada resimlerini koyarım |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
tabi tohumlara bu kadar rağbet varsa yetişmiş sinek kapanların çok daha fazla satacağı belli bir olay... Girişimcileri tebrik ederim...en kısa zamanda resimleri bekliyoruz.. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
agaclar.net
|
Bu aşamada satış için buraya fotoğraf koymamanızı rica edeceğim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2006
|
anlaşılmaz bir durumda konu saptırıldı, çok ilginç... çok ciddi bir başlık, dolandırılan 60'ın üzerinde kullanıcıdan bahsediyorum, hala roridula hikayeleri izmirpazarı, msahin33'e de bizzat ulaşıp durumu soracağım, gittigidiyor.com'daki yorumunda tohumların gelmediğine dair hiç bir şey söylememişsin. Hala sana inanmıyorum. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
savcı-avukat-hakim rolüne de girmeyelim lütfen.. ortada bir suç olduğu iddiası varsa,(ki bazı arkadaşların elinde bizzat dolandırıldıklarına dair delil de var) savcılığa şikayet dilekçesi verilir..konunun bu kadar da uzamasına gerek yok.. Durum zaten yeterince AÇIK.. . |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle yanılmıyorsunuz, ciddi bir sahtekarlık söz konusu, ve tutarsız açıklamalarla üzeri kapatılmaya çalışıyor dediğiniz gibi. ayrıca gittigidiyor.com'daki yetkililer (doğal olarak bilmediklerinden) olumsuz tepki veren kullanıcı olmadığından hiç bir işlem yapmıyor. çok rahatsız edici bir durum... |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
-Ama, Sayın Satıcı, konuyu bu başlığa taşımanızı bile fırsat bildi. Önceki başlık altında kalmış olsa daha iyi idi. Orada Sayın praecox başta olmak üzere konuyu doğru değerlendirebilecek kimseler var. Buraya taşımakla bu zata serbest alan yaratmış oluyorsunuz. Ben işin teknik tarafını hiç bilmem ama ahlaki ve hukuki olarak rahatsız edici bir durum var gibi geldi. O yüzden mudahil olarak bir uyarı yapma gereği duydum. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2006
|
bu nası satmama anlamadım..hala satışta duruyor ürünler..ayrıca alım yaptığınız yeri bildirmeniz lazım sahte mal verdiyse..bakın burda yaklaşık 100 kişiyi dolandırmışsınız..hepsi ayrı suçtur..belki değeri az olabilir ama bu bir suçtur yaptığınız.. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Durum AÇIK idi konunun başında doğru, fakat konuyla alakası olmayan mesajlarla kapanacak dereceye geldi ve dolandırıcı kendini birden bire aklayıp önce kurban, sonra da satıcı konumuna geçti. Lütfen diğer meseleleri açtığınız onlarca konudan birinde tartışalım, bu konunun amacını bulandırmayalım. teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin elinizde dolandırıldığınıza dair delil mevcut...Sayın praecox da bizzat olaya şahit.Bu durumda tek yapılması gereken savcılığa şikayettir. "Bir dolandırıcı yakaladık,üzerine yüklenelim" mantığına girmemek gerekir düşüncesindeyim.. Bu nedenle bu başlık altında bir daha yazmayacağım. . |
|
|
|
|
|
|
#13 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
yanlış anlaşıldı galiba ben avukat veya savcı rolu oynamadım..sadece yaklaşık 100 kişiye sahte tohum satan veya satılmasına neden olan birileri varsa bunun sonuçlarını da bilmeli, eğer gerçekten istemeden olduysa hatasını bir şekilde telafi etmeli..yoksa kimseyi tehdit etme amacım yok.. |
|
|
|
|
|
#15 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
-Şöyle düşünülebilir. İlgili site satıcıyı attığına göre bu konuda niye yazıyorum? Alıntı:
Selamlar. |
||
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Uyarıya gerek kalmadı sayın malina, ![]() bakalım hangi sahte kullanıcı adı ile geri dönecek... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Kaybettik...
|
Bu zatın GG sitesinden çıkartılmış olması onun işine yaramıştır. zira takribi 81 kişi bu adama hesap soracak duruma gelmişdi. şimdilerde ulaşılamaz oldu... iyi mi oldu kötü mü buna karar verebilmiş değilim. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
valla bence pek kimse işin farkında değildir veya gerçek bir tohumsa çıkan bitkinin ne olduğunu anlayana kadar en azından ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Kaybettik...
|
Valla pek de durum avukatkemal beyin belirtiği gibi değil, zira duyumlarım ve bana da gelen torf isteyen arkadaşlar da en azından bir neden niçin diye hesap soruyorlar. yani tohumlar çimlenmedi sonuçda benden aldıkları torf mu kötü gibilerden ben dahi zan altında kalabiliyorum. diğer hakkiki dionaea tohumu satan arkadaşlar da zor durumdalar zira haklı sebeplerden alıcılar çok daha temkinli davranırken kurunun yanında yaş da yanıyor bu yangında. umarım bu trade silinmez de ibreti alem için kalır herkeslerde burayı okur ancak bu izmirpazarı nikli zatın bu 80 kişiye olsun 5 TL olsun 10 TL bir şekilde zararı karşılaması gerekir.çoğu çok para değil diye belki kulak arkası sanıyor ancak bu olaydan GG un da darbe alıcağı kanısındayım. her ne kadar satıştan % 10 alıp sorumlu değiliz ibaresi ile sıyırılınıyorsa da müşteri kaçtı mı kaçar... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
tekerrür etmese ona da razıyım.. bu arada epey torf zayi oldu galiba ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
açıkçası herhalde kimse 5-10 lira için ugrasmaz..tabi sonuçta yapılan bir suç ama herkesin allahından bulsun diyeceğinden eminim..sonuçta 10 lirayı çalmak da suçtur 1 milyarı da.. tabi ufak da olsa kişini gerçekten kandırıldığına da inanmak istiyorum.. umarım bu kişi bir daha böyle işlere meyletmez ve bazı kişilere ilham vermez bu konuda.. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
EB konusunda yol yordam sohbetleri :)
Nepenthes türler Lowland türler: Gündüz 26-35 C / Gece 21-26 (ideal sıcalık 25 üstü) İntermediate türler: Gündüz 24-31 C / Gece 13-21 C (ideal sıcaklık 20 C) Highland türler: Gündüz 21-31 C / Gece 9-17 C (Hatta gece sıcaklıkları bazı türlerde daha da düşebilir.) Böyle bir bilgi buldum. Doğru mudur? Kimse karışmayınca kendim araştırayım dedim. ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Kaybettik...
|
Evet sayın hocam bu değerler matematiksel **** istatiksiksel olarak doğru değerlerdir. ancak bir de bu işin havanın bağıl nem oranlarının gece gündüz farkları da vardır. gerçi bu sekonder bir oluşum... ama evlerimize en uygun olanı sayılardan da görebileceğimiz gibi intermediate dediğimiz esasen insan eli ile türetilmiş hybridlerdir. lowlandler de çok fazla sorun oluşturmamakla birlikde highland sp.leri için geceleri çalışan bir buzdolabı nepenthes vitrini gibi bir terraryum oluşturma fikrim var... zira heliamphoraların da o düz masa gibi plato dağların yani venezueladaki yaşam şartları bu highland değerleri istemekteler. geçen hafta TRT2 de lost world adında bir belgesel yayınlandı keşke orda heliamphoraları seyretmiş olsaydınız. burda kimse karışmayınca değil de birileri kesirli sayılarla hesapları yapmakda zorlanırken elektrikler kesik de olsa izafiyet theorisinden bahsedip de marie antoinet durumuna girmeyelim dedim. sırası şöle... emeklemek, ayağa kalkıp yürümek, koşmak, sonrada maraton.... saygılar |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Bitkinin doğal yetişme şartlarına ne kadar yaklaşılırsa o kadar iyi bilindiği gibi. Intermediate Nepenthes'ler birkaç müdahaleyle rahatlıkla ev ortamında yaşıyor, hatta Highland ve Lowland türlerin bazı türleri de kimi evlerde sorunsuz büyüyebiliyor. Bunu denemenin en sağlıklı yolu Highland veya Lowland ortamları oluşturup büyüttüğünüz Nepenthes'lerden çelikler alıp denemek, diğer türlü satın aldığınız bitkileri ağır bir deneye tabi tutmuş olursunuz. Söylemesi bu kadar kolay olsa da bu iklimleri, özellikle Highland iklimini taklit etmek epeyce özen gerektiriyor ve bir o kadar da masraflı. Ödediğim elektrik faturasının bitkilerle birlikte tam iki katına çıktığını söylemiş miydim? ![]() Sınıflandırmalarınızdaki bilgiler çoğunlukla doğru. Lowland'ler için gece sıcaklığında düşme olması gerekmediğini eklemek isterim. Tüm gün 30° C ve %90 civarı nemde çok mutlular. Borneo'da sık ormanlarda ağaç diplerindeki nemi ve sıcaklığı düşünün ![]() Intermediate türler pek seçici değil, Lowland veya Highland ortamlarına rahatlıkla uyum gösteriyorlar, bunların arasındaki hemen hemen her iklimde sorunsuz büyüyeceklerdir. Ev ortamında fazla soğuk aylarda ibrik üretmeyi durdurup sadece yaprak verseler de havaların ısınmasıyla ibrik vermeye başlayacaklardır. Highland'lerin en önemli özelliği yaklaşık 15°C gündüz-gece sıcaklık farkı istemeleri. Adından da anlaşılacağı gibi, doğada çoğu 1000 metrenin üzerindeki rakımlarda yetişmekte. Yaylalara çıkanlar bilir, gece-gündüz sıcaklık farkı gerçekten dikkat çekicidir. Sınıflandırmaya bir de Ultra-Highland türleri eklemek lazım. Nepenthes'lerin yaklaşık %10'u bu sınıfa dahildir. Gündüz serin, akşam ise neredeyse soğuk tabir edilebilecek sıcaklıklar isterler. Erkan Bey'in sıralamasında bu maraton'dan epeyce sonraya eklenebilir ![]() Nepenthes'lerimin resimlerini vakit bulur bulmaz sizlerle paylaşacağım ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Kaybettik...
|
Bende sorulan sorulara cevap veriken yazılarımı sonrdan tekrardan okuduğumda şahsım adına şöyle bir duygu oluştu... sanki ben ve sayın dortyuz (bu konuda bu düşünceme katılacağını bildiğimden adını telafuz ettim) devamlı bu bitkilerin bakımı için sanki takoz oluyoruz. devamlı zorluklarından bahsediyoruz vede sanki yok siz bakamazsınız bunlara ancak biz bakabiliyoruz edası ile gündeme gelmek ister bir hava içerisindeyiz. yok böyle bir durum keşke bu mered bitkiler bir monstera bir dieffenbachia bir spatyphllium kadar ev ortamına uyum gösterebilecek kadar bakımı kolay olsa. bunun en basit göstergesini hep şöyle anlatmaya çalışıyorum. insanoğlundan çok önce var olan bu mutand bitkileri her ne kadar son 100 yılda tanıyabildik se de diğer süs bitkileri de ev kultivasyonlarına aynı yolu takip eder iken günümüzde çok yaralı olabilecek bu bitkiler hiç yaygın olamamıştır. bana kalsa her salona bir kentya dan evvel her mutfağa bir maydanoz saksısından önce bir sarracenia alata her balkon pervazından sarkan bir nepenthes ventrata asılır olurdu. durumun böyle olmayışı bu bitkilerin ne kadar hassas bir bakım istediklerinin bir işareti olarak da algılamamızda faydalı olur. evet afrikanın güneyinde balkon pervazlarından asılı bir sinek yakalayıcı olarak roridula çalıları olurdu ancak bunlar ölmüş kuru bitki çalılarından ibaret olup saksıda bakımı yerlilerce dahi becerilemiyen bir durumdu. doğadan kesip asarlarmış balkonlarına. aynı şekilde sphagnumun da nasıl yüksek emiciliğinden dolayı yerlilerce kadın bağında çocuk bezinde pammpers niyetine kullanıldı ise de yine de kimse evinde sphagnum üretip çölde trarım için kullanmayıp bazı modifiye sellüloz türevi olan superabsorber tozları kullanır oldu. bu emeklemek yürümek koşmak maraton vede sayın dortyuzun de kastetiği super maraton kariyeri bir pop sat yarışmasında tanınıp kaset yapmak gibi ortadan girilebilecek bir kariyer değil. bu bağlamda umarım açıklamalarım yine yanlış anlaşılmaz. saygılarımla |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
yukardaki açıklamalara kısmen katılmıyorum.. emekleme-yürüme-koşma-maraton-süper maraton olayı fizik ve kondisyona dayalı işlerde doğrudur. 100 metreyi koşamayan biri elbet maratonu da koşamayacaktır. Ancak bilgi ve tecrübe gerektiren işlerde ; kişi bilgiyi tam olarak alıyor ve tecrübeli kişi de bu konuda tecrübesini o kişiye eksiksiz veriyorsa en zor bitki bile yetiştirilebilir... Yani H.Nepenthes yetiştirmek için 2 yıl D.Capensis le uğraşmaya gerek yok ...H.N de ustalaşmış birinin bilgi ve tercrübelerini aynen uygulamak yeterli ...yeterki öğrenme ve uygulama kabiliyeti ile anlama yeteneğimiz olsun ,****** öğretenin de öğretme yeteneği... Menekşe yi alttan değil üstten yapraklararına su değdirerek sularsanız o menekşe ölür ama sizi biri uyarır da alltan sulayacaksın yapraklarına su değmeyecek derse başarılı olursunuz... DC de ustalaşmış biri eğer H.N ile ilgili sıcaklık farkını bilmiyorsa başarılı olamayacaktır isterse yıllarca emekleyip dursun... Dersanelerde ve özel derslerde en aranan ve en pahalı hocalar bildiklerini öğrencilerine anlatabilen uygulamasını yaptırabilen hocalardır ... Kısaca anlatmak istediğim zor bitki yoktur ...bilgiyi ve tecrübeyi edinememek vardır ...En zor bitki dahi o konuda bilgi ve tecrübesi olan kişiden öğrenildiğinde ve uygulanıldığında kolaydır... Menekşenin alltan sulanacağını bilmeyen birisi için menekşe zordur...oysa o kişi balkonunda defalarca başarılı bir şekilde soğan yetiştirmiştir... . |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
e-postayla yüzme dersleri de başlasın o zaman hatta internetten sürücü ehliyeti de versinler... yolcu uçağı pilotu işe alımlarında da Microsoft Flight Simulator uçuş saatleri dikkate alınsın... |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
örneğin H.Nepenthes hakkında tecrübeli bir kişinin forumda anlatıp da tecrübesiz kişinin uygulayamayacağı ne var?Hiçbir şey.... . |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
öldürmemek? yaşatmak? |