![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Kaybettik...
|
Bu hafta sonu sakin bir kıyı köyümüzde bir iki günlüğüne tatile çıktım. Araba yok (yani İstanbul'daki kadar ) sakin ısız bir yer. Ancak her sabah köy kahvesinde kahvaltıya oturduğumda beni bir karar almıya zorlıyanlar oldu... ![]() Evet bundan öte lamı cimi yok bende gittiğim yerlere, özelikle de yaz aylarında yanıma Sarracenia Leucophylla brookes hybridi'mi alıcağım. Adeta tasmada köpek taşır gibi onu da her yere götüreceğim yanımda. doğala yakın bir yaşam sürdürülen yerlerde de çöplerden atlardan oluşan bu sinek sorununa da böyle bir doğal çözümle savaşmıya karar aldım. Bu kararımdan destile su sorunu bile vaz geçiremez beni... ![]() Sivri sinek sorununa henüz kişisel korunma amaçlı, doğal bir savaş tekniği geliştiremedim sanırım onu halla kimyasal balyozlarla çözümlemeye çalışacağım . ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Yurtdışında çiçek işi ile uğraşan kuzenim bana bu bitkiyi gönderiyormuş. Bende oturdum bu başlığı okumaya başladım. Yardımlarınıza ihtiyacım olacak. İzmir koşullarında bakılabilir mi? diye ilk sorumu da sorayım. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kaybettik...
|
Sayın adabayrakoglu, bu sarracenia resimden anlaşıldığı kadarı ile 3-5 yaşlarında, huni boyu takribi 50 cm (Şimdilik) bir S.Leucophylla. Huni kapaklarının şekli de aynen bendeki brookes hybrid çaprazına bire bir benziyor. ![]() Şahsi teşhisim... bu bir Sarracenia leucophylla x brookes hybridi. En azından çok benziyor. İzmir koşullarında bu olgunlukta bir sarr.ı 12 ay dışarda çok rahatlıkla bakılabilir. Bir tek dikkat etmeniz gereken rüzgar almaması. Diğer bakım teferuatına da tabii azami dikkat gerekir. (Torf su v.s.) Şimdi nerden bulmuş? kaça bulmuş? başka değişik hybridler de varmıymış? hangileri? gibi bir dizi soru oluştu kafamda... ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2006
|
o sorular bende de oluştu ![]() |
|