![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi sayın praecox hocamızında dediğine göre bunun gibi birkaç olumsuz durum her toprakla temas edende olabilecek bir durum. Bence bu kadar büyütmemeliyiz. Sonuçta tehlikenin daha çok doğadan toplanan ürünlerden gelebileceği söyleniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
Orkun Bey benim yaşadıklarım tam bir kabustu. Bu acıyı çekmemiş birisi olarak bu kadar büyütmeyin demeyin bence. 4 gün ağrılı ve kaşıntılı bir şekilde kabartmış kırmızı lekelerle bir dünya kortizon yiyerek yaşayan bendim çünkü. Yaşamadan hiçbirşey bilinemez! Onun için tedbir almadan eldivensiz dokunmasın kimse bu yosuna. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2010
|
Fazla mubalağa etmemek gerek bence. Bende Sphagnum Moss yetiştiricisiyim. Çıplak el ile hasat ettiğim zaman en fazla; hafif bir kaşıntı oluyor. Günlerce kaşıntı ve ağrı yaşayan arkadaşımızın durumu bana şaşırtıcı geldi. Kişiden kişiye değişiyor galiba. Ayrıca Sphagnum Moss temin etmek isteyen arkadaşlar benimle iletişime geçebilirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sabri Bey şunu belirtmekte fayda var zannedersem. Ben vitray sanatçısıyım, doğal olarak cam kestiğim için ellerimde kesikler oluyor. Bence benim abartı şekilde hastalanmamın en büyük sebebi bu mantar türü şeyin derinin altına girmiş olması!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Yeni Üye
|
Sayın İlkin yazdığınızda şuan doğruluk payı olabilir. Çünki ben hasat veya saksı değişiminde ellerimde çizik veya yara olmamasına özen gösteriyorum. Bu açıdan bana olan etkiside minimuma inmiş oluyor. Tekrar geçmiş olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Yeni Üye
|
sayın praecox siz hangi tür aramıştınız ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Uzun zamandır sphagnum moss yetiştirmeme rağmen; ağrı, ve kaşıntı gibi bir durumla karşılaşmadım. Ki sapla çöple o kadar uğraşmama, ve ellerimde sürekli çizikler yaralar olmasına rağmen yosunun herhangibir etkisi olmadı. Sayın İlkin de de görüldüğü gibi; bazı insanlarda alerjik sorunlar oluşturabiliyor. Bu açıdan teması eldiven ile yapmakta fayda var. Düzenleyen Korkut : 30-08-2010 saat 13:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Arkadaslar, Dun dogadan bir cuval (tahminimce) sphagnum yosunu topladim. 50 civarinda agirlikli olarak phal. orkidelerim var. Afrika menekselerim de oldukca cok sayida ve uremeye de devam ediyorlar. Yosunu ne sekilde degelendirebilecegim konusunda yorumlarinizi bekliyorum. 10 gun kadar daha evimden uzaktayim. Ne yapayim, gunes altinda birakip kurutayim mi? Yoksa golge bir yerde nemli mi tutayim? Orkide harcinin icine mi karistirayim, saksilarin ustunu mu kaplayayayim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-10-2008
|
Değerlendirme konusunda yardımcı olabilirim. Mesela bir tutam bana gönderebilirsin. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Kaybettik...
|
Yapmayın beyler bayanlar... Sphagnum değil bu yosun. EB lerde kullanamazsınız! orkidelerde ise asırlık deneyimleri ile sayın Ziya Soner bey bunu başarılı bir şekilde kullandığını belirtti. Tekrar gereksiz bir polemik başlatmayın lütfen. Sphagnum damgası vurulmadan önce Sphagnum yosunu hakkındaki bilgileri okuyun forumda. Her ormanda her köşe başındaki resimden benzetiğiniz yosunlar sphagnum değildir. Şimdilik bildiğim tek kaynak kalmış orası da milli park izinsiz girilemez ben de gidip göremedim. Sphagnum ömerli de de kalmamış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-10-2008
|
D'oh! Bu sanki bir borunun etrafına kurusu sarılan yosunlar gibi. Hani şu 'arrow head' sarmaşığının içine koyup sarılmasını sağladıkları çubuk tipi şeylerdekinden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Canlı satılan Sphagnum moss ' un Sporothrix schenckii ile kontamine olma riskini düşünerek Almanyadan Sphagnum sporları satın aldım. Sporlarda da kontaminasyon riski varmıdır, yoksa bu sadece canlı Sphagnum için mi geçerli? Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Umarım nasıl bir işlem yapılacağını iyice araştırmışsınızdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
kurutulmuş sphagnum var bende. torfları değiştirdim bitkilerin. fakat perliti fazla koydum. yüzeyde cok perlit var üzerini sphganumla kaplayayım diyorm. lakin kuruma yaptığında hemen ölür mü üst tarafdaki sphagnumlar? sonucta her zmn üstten vermiyorum su.? yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
şu linkteki satılan sphagnummudur? http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...5773618/detay/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Benim bir etobur sitesinden satın alıp Baltık torfu+perlit karışımında saf su ile büyüttüğüm canlı sphagnum moss yosunu büyüdükçe kesip etobur saksılarına ilave etmekteyim ve bilhassa tohumdan yetiştirdiğim VFT ler büyümeye başladılar.Acaba yanlış bir şey mi yapmaktayım.Bulunmaz denen bu canlı sphağnum yosunu etobur sitesinde yetiştirmekteler ve ürün fazlası satışa sunulmakta.Aşağıda fotoğraflar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
Niye yanlış yapasınız, vftler sphagnumda iyi gelişir. Sphagnumlar uygun ortamı bulduklarında hızlı çoğalır ama fideler bu kadar hızlı büyüyemez ve sphagnumlar fidelerin boyunu geçerse onların ışık almalarını engeller. Üzerini kapayanları keserseniz daha iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2011
|
Arkadaşlar ben de sphagnumlarımı minyatür seramda yetiştirmeye çalışıyorum 40w flo ile aydınlattığım halde renginde sararma, kararma meydana geliyor.Perlit-torf karışımına ekmedim yüzeyine serdim ekiyim mi?Üretmek için ne yapabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|