![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
|
Yeni çimlenen VFTlerim için marketten galvaniz, boyanmış saksılar aldım. Dediğiniz çaptalar. Altlarında üçünü bir arada tutan 2 cm yüksekliğinde bir de galvaniz kutu var. Acaba boya veya metal salınım yapıp torfu bozar mı? Yoksa yine pet bardağa mı diksem? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Kaybettik...
|
Alıntı:
Gerçi doğrudan bir şey söylemek de imkansız ancak galvanizin gelişmeyi engelleyici bir sorun olacağını düşünebiliriz. Ben eskiden geniş galvaniz tavalar kullanırken artık çok daha pahallı olsalar da paslanmaz tavalara geçtim. 304 veya 316 kalite, ki tuza özelikle aside kısmen daha dayanıklı... Bu bilgiler ışığında riske girmeye gerek olmadığı kanısındayım. Plastik saksıdan şaşmayın. Saydam materyellerde de alg sorununu unutmayın. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
Sarracenia ve vft mi cam bir kaba diksem problem çıkar mı?kabın derinliği yaklaşık 10 cm,ağız genişliği 17 cm civarı. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kaybettik...
|
Cam saksıda oluşabilecek sorunlar şöyle: Torf kısmı ışık alınca önce alg türü yosunlaşmalar artıcak sora çürüme hızlanacak. Çok sağlıklı olduğunu söyleyemem. Utrilerin kapanlarını görebilmek adına böyle şeyler yapabilirsiniz ancak toprak kısmını kartonla karartmanız gerek. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Senede bir torfu değiştirsem bile bu dedikleriniz gerçekleşip bitkilerime zarar verir mi? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Kaybettik...
|
Özellikle yazın güneşdeki eb lerle bu saksılar çok ısınıp gazlanıyorlar. yani degradasyon (ayrışma) çok çabuk oluyor ısınma da köklere zarar veriyor. kapalı bir kaba dikerken bile ister cam ister seramik kapta doğrudan dikmek için yandan alt suyu zaman zaman çekebilmeniz için bir köşesine boru döşemeniz en altta da 1-2 cm pomza gibi inert bir taşla drenajı sağlamanız iyi olur. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Aa yani ısınan suyu o hortum sayesinde çekip taze su koymam lazım.Çok zahmetli olacak çok teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
Alıntı:
|