![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2007
|
Sayın avukat, bitkilerinizin maşallahı var. Arada sırada besliyormusunuz afacan capensisi? Kurutulmus kankurdunu biraz suda bekletip, ara sıra ikram edebilirsiniz. Kıvrılıp kavramaları gerçekten çok güzel, ben spathulatalarıma da veriyorum bahar takviyesi niyetine... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2006
|
Kan kurdumu adı bile iğrenç ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
Henüz çiçeklenme yok sarr.larda hakan bey, çiçeklenirlerse size özel koyacam resimlerini ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Bende de benzer bir gelişme var.. Kökü hareket ediyor sanki.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2008
|
Benim bir saksıda yanyana dikili 5-6 kök olduğunu düşündüğüm DC var. Hepsi aynı anda çiçek açmaya başladılar. Hepsinin aynı anda çiçek açması sakınca yaratır mı? Eğer hepsinden tohum alabilirsem zamanı geçmeden isteyenlere gönderebilirim. Düzenleyen patryn : 11-07-2008 saat 13:06 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
Benim yavru capnesis filizim bile 2 tane çiçek açtı.. çiçekelrin sorun olacağını sanmıyorum.. Vftlerde bitkiyi zayıflatıyor, ama diğer eblerde böyle bir açıklama duymadım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Yeni Üye
|
DCmin son durumu çiçekler sıra ile açıp kapanıyor. Bunlardan ne zaman ve nasıl tohum alabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-09-2007
|
Cicegi guzelmis benimkisi beyaz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Yeni Üye
|
seninki çiçek açtımı yakamozsimsek? nasıl tohom alınacağını biliyor musun? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
Su an için çiçeklenme bitti ama hiç dusunmedim sahsen ama hemen bakiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Su an için tohum uretimi gerçeklesmemis biraz beklemek lazim sanirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar Droseramı böcekler istila etti. ![]() ![]() ![]() Hocam acaba bu bitkiler için arap sabunlu ve acı biberli ev yapımı böcek ilaçlarını kullanabilir miyiz? Yoksa böcek ilacı olarak provado dışında ne önerirsiniz? Birde yapraklarındaki salgılar azaldı. Sanki biraz huzursuz gibi. Böceklerden olabilir mi acaba?? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |||
Kaybettik...
|
Alıntı:
Alıntı:
Eh yani biz şimdi bu kadar sayfa asidik torf diye yaza yaza boşa mı yazdık. Sabun torf'a değdiği anda olay bitmiştir. Provado bulma şansınız pek yok ancak yine acetamiprid li (Mospilan) veya imidacloprid aktif maddeli (Confidor) veya aynı aktif maddeleri içeren diğer değişik generik ziraai ilaçları kullanabilirsiniz. Alıntı:
![]() |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
benim etoburlar icin bahsettiğiniz 3 ilacı da bulamadım onun yerine ziraatçı Avirmec diye bir ilac verdi.lakin uygulama dozajını tam anlayamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
Ben şimdilerde Acetamiprid içeren Ferplan 20 SP kullanıyorum. imidacloprid hydrophob yani lipophil bir bileşen onun için provadoda da olduğu gibi yağlı bir emulsyonda püskürtmek gerekir, ki bu da özelikle droseraların çok hoşuna gitmiyor. SP (Soluble Powder) yani çözünebilen toz demek. Zaten acetamiprid cyano türev olduğundan hydrophildir suda çözünür. EB'lerde kullanımı daha uygundur diye zannediyorum. İlgilenenlere ve bilmeyenlere Açıklama: Hydro = su Lipid, lipo = yağ Phili = sevmek hoşlanmak Phob = fobi korkmak Bu mantıkla idrofil pamuk demek (yani hydrophil) suyu seven, suyu sevebilen pamuk demek. lipophil yağı seven yağda çözünen ki aynı zamanda hydrophob olabilir yani sudan korkan suda çözünmeyen. Yağ asitlerinde ise emulgatörlerde bu her iki funksyonel gurup arası uzun bir mesafe olduğundan.... neyse uzatmıyayım... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Kaybettik...
|
Sayın Weezer, ben bunları burada boşuna mı yazdım? Bulamıyacağınız bir ürünü buradan aramanın mantığı nerde? Zaman ayırıp cevap veremem de kabahat oldu. Nasılsa ya okunmuyor ya da ciddiye alınmıyor. Provado yağlı bir ürün süt gibi bir emulsyon, Ferplan 20 SP ise türkiyede 200 -300 g'ı 5-6 TL ye bulabileceğiniz vede EB lere zararı olmıyan sistemik bir ilaç. Phal.ler için arıyorsanız anlarım da... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
Geniş spectrumlu olduğu için diğer bitkilerim içinde uygun olacağını düşündüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Yeni Üye
|
DC'min tüm çiçekleri açtı ve kurudu tohum olarak nasıl bunları toplar ve değerlendiririm? Kopan bir yaprağı torfa koymuştum oda filizlenmiş. Kopan diri yapraklarınızı atmayın çok nemli bir ortamda torf üzerine hafifçe bastırın bir süre sonra filizleniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Yeni Üye
|
Yapraktan büyüyen teni DCmi saksıya aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Sn. iklimsiz, Tebrikler efendim. ![]() Bekçi d.c. ler tamam... Herşey iyi hoşta, bu böyle kuru kuruya gitmez ki! Hani bunun dionea sı, sarracenia sı, excellence sı... ![]() Emin olduğum tek şey var, o da; ''to be continued'' : ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-02-2009
|
Merhaba ,bir kaç sorum olacaktı.Forumda yeniyi ve hangi konu altında başlık açacağıı bilemedimbir kaç gün önce drosera capensis ve drosela alba itkileri satın aldım fakat yapraklarında herhangi bir yapışkan nektar göremedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaçsever
|
yardım edebilecek arkadaş varmı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-10-2008
|
Ben de ilk aldığımda kupkuru idiler. Aldığın yerde iyi bakılmadığında oluyor. Alttan suyunu eksik etme iyi de güneş ver (Sizin orda eksik olmasa gerek. Ankara'da malesef). 1 ayda çil çil çiğler görürsün yapraklarda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Bir resim olursa daha iyi yanıt verilebilir soruna. Birde üzerine attığın sineği droseralar yemez. Droseraların yaprakları çok yavaş hareket eder ve yapraklarındaki tüm çiğ damlaları sineğin üzerini yavaş yavaş sararak sindirim yapar. Yemek dediğin buysa eğer damlalar oluşmadan bunuda yapamaz. Bitkine bol güneş sağla ve altından suyu eksik etme. Durumu iyiyse yakında kendine gelir ve sana gerek kalmadan sinekleri çekebilir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaçsever
|
Durumu iyi çiçek açmaya hazırlanıyorlar sadece Nektar işine canım sıkıldı.Evet Hatay sıcak iklime sahip fakat kışın her zaman yağmur yağar fırtınaları boldur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|