agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni271Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-11-2009, 12:43   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
Sayın lokosit,

Sizin bu işi başaracağınıza eminim. Size benim ilave teşkilatlardan bahsedeyim biraz.

Eti şişlere geçirmenin yanında üçlü kasap çengeli alıp, ona asmak daha iyi. Kapağı açtınız, şişlerin tersi ile üçlü çengelin halkasına taktırıp kıvrık ucu eti yukarıya almak kolay. Bende bir yamak olsaydı bu işi kesin çözmüş idim ama tek başıma başedemedim. Elinize uzun ve kalınca bir eldiven takın ki yukarıya alıp tekrar asmak da zorlanmayın. Kaburgayı bütün kanat olarak üçlü çengele takın ve tamamını kalaylı kağıt ile sarın. Kokuyu takip edin, çok sıcak olduğu için onu açıp tekrar sarmak kolay değil ama uyanık bir yamak bulursanız kesin meseleyi halledersiniz. Burnu da iyi koku alsın yamağın yoksa et değil kömür ile yüzyüze gelebilirsiniz kalaylı kağıdı açınca. Ama önce bir defa yakın eti isterseniz kokuya alışın... yanık et kokusuna..)

Ben paslanmaz metalden asansör yaptım ocağın içine hemde 3 katlı. İki kat et, bir kat sebzeler için. Buttan büyük parçaları sardım kalaylı kağıda, eti pişireceğim ama yumuşacık olacak lokum gibi yani. Bir ara nefis bir koku sardı ortalığı, sonra kuyruk parçalarının yanık kokusu geldi mis gibi, üf ne oldu dedim ama hanım, bence hemen al yandı onlar dedi. Yok daha 10 dakikası var dedim merak etmeyin.
Vakit geldi aldım sepeti yukarıya açtım kalaylı kağıdı, kestane kebap gibi tüm etler. Koca parçalar ceviz kadar kalmış, hemde simsiyah. O deneme sonumu getiren denemedir zaten.

Ama evvelallah siz aşacaksınız tüm engelleri ben buradan sayın BalıkçıSerdar Ankaradan, tandırın kaçarı göçeri yok.
Hoşçakalın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2009, 13:09   #2
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
Sayın Hosseda
Aslında etleri kalaylı kağıda koymasaydınız kurtarma şansınız olacakmış. En azından görerek pişireceksiniz.
Kalaylı kağıdı ateşe direk temas varsa düşünebilirsiniz ama zaten kapalı sistem.
Durmak yok mangala devam)

bu kasap çengelleri çok mantıklı. Benimde et şişlerden kayıp aşağı düşer diye tereddütüm vardı.

almayı düşünenlere
http://www.sahibinden.com/tokat_keba...XQQdisplayitem

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2009, 14:40   #3
Ağaç Dostu
 
Hakan KINACI's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 951
Galeri: 42
Ankara Sobacılar çarşısında 35~40~50 civarında fiyatları var bu sobaların.

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2009, 08:40   #4
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
Bu mangalda balık deneyen oldumu?
Abartıyormuyum yoksa )

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2009, 10:25   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
Sayın lokosit,
Yukardaki mesajlarımın bir tanesinde 1,5 kg.lık bir adabeyinden çıkarılmış şişliklerin bu sobada pişirilmesine ait fotoğrafım var. Aşağıya da levrek pişirilmesine ait olanını ekliyorum.

Bu sobada balık iyi pişiyor. Ama kalın derili olanı tercih edin. Derisi yansa da içi kurumuyor ve pek leziz oluyor. Aslında balık da kalaylı kağıda sarılıp pişirilmeli, son evrede kağıt alınmalı ve hafiflemiş ateşte kızartma faslı yapılmalı.

Tasarım gırla idi de çoğunu uygulamaya imkan bulamadım ne yazıkki. Ama sizde yaşayacağız bu uygulamaları diye hissetmekteyim. Aman devam...

Eklenen Resimler
  
tener ve Milla beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2009, 10:29   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
ilaveler:

Balığı şişe takmadan evvel bol zahterlenmiş sızma zeytinyağda bekletin bir kaç saat.

Sobaya koyduğunuzda balıkları, tabakta kalan yağı zaman zaman üstten balığa az az dökün.
( yağı çok dökerseniz alev alacaktır aman dikkat.)
(Zahter : Bir cins kekik.)

Şişlere takılan malzemenin aşağıya boşalmaması için şişin ucuna küçük soğanlar takın. Soyun soğanı ve bütün olarak geçirin şişin ucuna, onlar da pişiyor ve pek de leziz oluyorlar.


Düzenleyen hosseda : 03-12-2009 saat 11:33 Neden: tadilat
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2009, 21:46   #7
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
ilaveler:

Balığı şişe takmadan evvel bol zahterlenmiş sızma zeytinyağda bekletin bir kaç saat. Sobaya koyduğunuzda da arada yukarıdan tabakta kalan yağı üstten balığa az az dökün.
( yağı çok dökerseniz alev alacaktır aman dikkat.)
(Zahter : Bir cins kekik. Rodosda tüm balıkları bununla ızgara ediyor Rum lokantacılar.)

Şişlere takılan malzemenin aşağıya boşalmaması için şişin ucuna küçük soğanlar takın. Soyun soğanı ve bütün olarak geçirin şişin ucuna, onlar da pişiyor ve pek de leziz oluyorlar.
Sayın hosseda çok teşekkürler merakımı giderdiniz.
Soğan fikride güzel. Ben tavuk kanatlarına düşmesin diyem biberlerin sapını takmıştım. Çocuklarım pişmiş soğana bayılıyorlar.

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2009, 17:37   #8
Ağaç Dostu
 
egetropical's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 526
bu sobadan izmirde satılıyor mu? işin içinde balık da olunca canım çekti..

egetropical Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2009, 21:49   #9
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi egetropical Mesajı Göster
bu sobadan izmirde satılıyor mu? işin içinde balık da olunca canım çekti..
İzmirde olup olmadığını bilmem ama
linkteki ürün 2 günde geliyor ve kapıda ödeme yapabiliyorsunuz.

http://www.sahibinden.com/tokat_keba...XQQdisplayitem

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2009, 08:53   #10
Ağaçsever
 
myıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 48
Paylaştığınız için çok teşekkür ederim....

myıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2009, 21:25   #11
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
arkadaşlar bugün bizim mangalın haznesine sığacak büyüklükte kaburgayı, bir bütün halinde mangala salladım.
Sonuç : ENFES
Telefonun şarjı yetmediğinden fotoğraf çekemedim. Kesinlikle deneyin.
Piştikten sonra kaburgaları parçalara ayırdım.

Sıradaki kebap, pirzolayı bütün halinde sallamak olacak.

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2010, 02:06   #12
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
Selahattin hocam tokat kebabı yapımı hk bilgi ararken sizi gördüm,
maşallah bu konudada çok iyisiniz
yardımıcı olan arkadaşlarda ayrıca teşekkür ederim

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2010, 09:32   #13
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
İyi de lâf mı sevgili idris şenol. Hocam ile cemal.S ve hanımları bu kebabı pişirip de bizlere ikram ettiler. Bilmiyorum fotoğraflarımızı gördünüz mü sitede?
Şahene olmuştu, önce çatal bıçakla yemeğe başladık ama sonunda bütüm millet elle girişti.

Daha sonra eşim bu ocaktan sipariş etti, bize de siz karışmayın ben öğrendim ben pişireceğim dedi. Oysa Oğuz yumurta kırmasını bile bilmez.
Evet bize hazırladı, çoluk cocuk yedik ama kimse de aaaa çok güzel olmuş diyemedi çünkü yarı pişmiş yarı yanmış etleri şikayet etmeden yemek hoş değildi gerçekten.
Ocağımız depoda bir köşede istirahatte.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2010, 20:14   #14
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
İyi de lâf mı sevgili idris şenol. Hocam ile cemal.S ve hanımları bu kebabı pişirip de bizlere ikram ettiler. Bilmiyorum fotoğraflarımızı gördünüz mü sitede?
Şahene olmuştu, önce çatal bıçakla yemeğe başladık ama sonunda bütüm millet elle girişti.

Daha sonra eşim bu ocaktan sipariş etti, bize de siz karışmayın ben öğrendim ben pişireceğim dedi. Oysa Oğuz yumurta kırmasını bile bilmez.
Evet bize hazırladı, çoluk cocuk yedik ama kimse de aaaa çok güzel olmuş diyemedi çünkü yarı pişmiş yarı yanmış etleri şikayet etmeden yemek hoş değildi gerçekten.
Ocağımız depoda bir köşede istirahatte.
güler hanım, bizde akşam deneme amaçlı tokat kebabı yapmaya çılıştık
dediğiniz gibi tecrübe isteyen bir iş bizim etlerinde birkısmı kurudu
birkısmı az pişmiş çocuklar çekeley çekeleye yemeye çelıştı
biz iyisim sayın selahattin yılmaza bu iş devredelim

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2010, 23:31   #15
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Ya hu üç aşağı beş yukarı iyileştim sayılır bir Tokat Kebabı toplantısı mı yapsak ne şöyle çift ocakla?

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2011, 13:36   #16
Ağaçsever
 
akca86's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-06-2011
Şehir: Ank
Mesajlar: 49
Tokat kebabı altında bir sürü kebap konuşulmadan geçilmemiş anlaşılan hehe.. Çocuklugumda babannem yapardı bahçesinde. Parmaklarımı yaladığımı hala hatırlarım. Sonrasında özel Tokat kebabı yapan yerlerde yedik hep şimdi ise inşallah kendi bağ evimizde bizde aynı şekilde o fırından yaptırıp yiyeceğiz.. Resmen görünce ağzımın suyu aktı bu kadar lezzetli görünür anca.. Ki tadını da çok iyi bildiğim için ki şunu da belirteyim babannem yapardı çünkü baba tarafım Tokatlı.

Bu arada merak ettim Selahattin bey de Tokatlı mı acaba? Bilerek yaptığınız zaten belli ama usta eli gibi yapmışsınız. Benim şimdi baba tarafı Bursa' da yaşıyor ve sizinde isminiz hiç yabancı gelmedi doğrusu..

akca86 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2011, 14:16   #17
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Bize o harika kebabı sayın Selahattin hocamız ile cemal.S. ikram ettilerse de işi yapanlar arkadaşlarımızın eşleriydi.
Ama tek kelime ile nefis bir şeydi, yedikçe de yedik. Hatta hızımızı alamayınca eşim acilen özel fırınından getirtti.

Toplantı, toplantı diye ben boşuna mı asılıyorum.
Heyyyy, Bursa'lılar - Yalova'lılar sözüm size. Hani demişler ya " kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla" diye.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2011, 14:55   #18
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Evet ben Tokat'lıyım, Niksar'dan.

Güler hanım rahata düştüm sayılır bir iki işim var (ceviz fidznı siparişlerimde dahil) halledeyim ay sonuna doğru olmadı bir posta yiyelim hep beraber

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2011, 21:50   #19
Ağaçsever
 
akca86's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-06-2011
Şehir: Ank
Mesajlar: 49
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Evet ben Tokat'lıyım, Niksar'dan.

Güler hanım rahata düştüm sayılır bir iki işim var (ceviz fidznı siparişlerimde dahil) halledeyim ay sonuna doğru olmadı bir posta yiyelim hep beraber
Babam hep Tokat' ın bağlarında bahçelerinde büyümüş. Merkezdelermiş hatta sanırım Belediye binasının arka tarafındaymış eskiden evleri tabii şimdiye birşey kalmadı , ben geldim 25 yaşıma daha Tokat' ı göremedim ama Tokat' ın bütün kültüründen nimetlerinden yararlandım.

Sadece Tokat kebabı değil bat hastası da oldum çıktım ailem sayesinde

akca86 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2011, 14:59   #20
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Aman hocam sadece lâtife ediyordum.
Ne Sebo, ne de cemal.S. den haber var. Biraz takılayım dedim. Sağ olun.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2011, 07:38   #21
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Sevgili akca86, bir kebap topantımıza katılın bahaneyle bat da yaparız

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2011, 10:37   #22
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Gine normal mangal gibi odunun köz olması bekleniyor mu ?

Normal mangaldan daha mı sağlıklı oluyor ?

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2011, 11:01   #23
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 17-05-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 80
Köylerde kullanılan fırınlı sobalar gibi anladığım kadarıyla. Ateşi direk görmemekle beraber etrafında oluşan ısı ile pişiyor. Normal mangal gibi direk ateş ve is alma durumu olmadığı için sanırım daha sağlıklı oluyor denilebilir. Yine de yiyeceklerle ve bu tür şeylerle çok aram olmadığı için, söylediklerimin sadece tahmine dayalı olduğunu belirtmek isterim.

HuYSuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2012, 18:02   #24
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Arkadaşlar,

Her geçen sene artan fiyatlara göre Tokat Kebabı bu sene 100.-TL ye varmış.
Benim internetten yaptığım araştırmada artık Tokat Kebabı Sobası(Bundan sonra kısaltmasını TKS olarak kullanacağım) hem emaye hem de Paslanmaz Krom Çelik saçtan yapılıyor.
Emaye olanları 10 şişlik 79.-TL/89.-TL;15 şişlik 100.-TL/110.-TL üst kapağının krom olması fiyatları 10 TL oynatıyor.Bunlar kargo dahil fiyatlar.
Paslanmaz krom çelik saçdan olursa;
10 şişlik 110.TL;15 şişlik 125.-TL;benim aldığım 20.-şişlik 135.-TL
http://www.tüplümangal.com adresine girip bakabilirisiniz.
Yakacak odun işini ayarlayıp en kısa zamanda sizlerle resimli paylaşacağım.

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2012, 22:57   #25
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Tokat kebabının hakikisini yaptım.geçen seferki denemeydi

Bu konuda bana fikir veren,teşvik eden ve yazıları ile yol gösteren BalıkçıSerdar'a (Serda Yalçın kardeşime);Selahattin Yılmaz Bey'e;Hoşseda kardeşime ve sitede değerli fikirlerini yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim.

Hepinizin Babalar gününü de ayrıca kutlarım.

Malzemeler;
Kuzu Böbrek yatağı
Domates
Patlıcan
Kuyruk yağı

Etleri şişlere göre kuşbaşından daha irice doğradım.
iki iri soğanı rondadan geçirip,etleri soğanla yoğurdum.
Lezzet ve yumuşaması için.
Koyduğum kabın ağzını sterçle kapatıp,buzdolabında iki gün dinlendirdim.

Kuyruk yağlarını küçük kuşbaşı şeklinde Kestim ve önce bunları şişlere geçirdim.


Patlıcanların saplarını da şişin sonuna tıpa yapmak için ayırdım.

Patlıcanları uzunlamasına iki bölüp,yaklaşık iki parmak eninde doğradım.



mrduran beğendi.
sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2012, 00:45   #26
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Haşim Bey, e-mailinize, cevap vermeye çalıştım, umarım yararı olur.

Sn. Delimus, ateşin köz olmasını beklemiyorsunuz, Sn. Huysuz'un dediği gibi, yanma odaları pişecek malzemeden ayrı olduğu için, hiç bir şekilde is-kül-toz-ateş vs. görmeden çok daha sağlıklı pişiyor malzeme.

Eğer malzemenin hazırlanmasını da pişirmeyi de hakkını vererek yapabilirseniz, tadacağınız lezzettin bir eşini daha bulamayacağınızın garantisini verebilirim

Bütün denemek isteyenler, umarım ilk pişirmenizde başarılı olabilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2012, 21:49   #27
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar Mesajı Göster
Haşim Bey, e-mailinize, cevap vermeye çalıştım, umarım yararı olur.

Sn. Delimus, ateşin köz olmasını beklemiyorsunuz, Sn. Huysuz'un dediği gibi, yanma odaları pişecek malzemeden ayrı olduğu için, hiç bir şekilde is-kül-toz-ateş vs. görmeden çok daha sağlıklı pişiyor malzeme.

Eğer malzemenin hazırlanmasını da pişirmeyi de hakkını vererek yapabilirseniz, tadacağınız lezzettin bir eşini daha bulamayacağınızın garantisini verebilirim

Bütün denemek isteyenler, umarım ilk pişirmenizde başarılı olabilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
Çok ama çok teşekkür ederim.Sayenizde... verdiğiniz tüm bilgiler doğrultusunda başaracağıma kesin inanıyorum...

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2012, 21:28   #28
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Tokat kebabı denemem hk

Değerli arkadaşlar,

Konuyu açan Selahattin Yılmaz Bey ve Balıkçı Serdar kardeşimin yazdıkları,beni Tokat Kebabı konusunda meraklandır ve adeta hırslandırdı.
Hele hele serde Boluluk olunca dururmuyum.
Tokat kebabı konusunda tüm yazıdıklarınızı okudum.Yetmedi internette yazılanları da okudum.Ama pişirme teknikleri bakımından çelişkili yazılar vardı.
Bunu en iyi kimbilirdi?Tabii Tokatlı olup yapan.Yani ustasına soracaksın dedim.
Ve başladım Balıkçı Serdar kardeşimle bu konuda görüşmeye.Kâh yazışarak,kâh telefonla kendisinden çok şey öğrendim.Tokat kebabı konusunda bildiklerini esirgemediği için kendisine şükranlarımı buradan bir daha ifade ederim.
Gelelim sadede.
sahibinden.com sitesine girerek;Samsun dan Ankaralı Soba (Mustafa Ankaralı'dan) 135.-TL ye kargo dahil bir Tokat sobası aldım.Siparişi geçtiğimin ikinci günü PTT kargo ile geldi.
Aldığım soba;20 şişlik 45 x50x50 ebadında paslanmaz krom çeliktir.



Şimdi önemli olan bunu denemekti.
Öncelikle Balıkçı Serdar kardeşimin önerdiği gibi Pinar Odunu( MEŞE ODUNU) aramaya başladım.Antalya da ki oduncuları adeta talan ettim.En son bir oduncuda aradığım ebatlarda dal şeklinde meşe odunu buldum.


Üstelik de kuruydu.50 kilo kadar meşe odununu kestirdim.20.-TL verdim.


Tutuşturmak için Yumurta Viyolu ve birazda çıra kullandım.(Aklınızda olsun yumurta viyolu sıkıştırılmış bir madde olup sanki petrol ürünü gibi yanıyor,ben mangal yaparken hep kullanırım.)

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2012, 21:31   #29
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Tokat kebabı denemem hk devamı

Esas olan bu sobayı yaktığım da duman verecekmiydi, vermeyecekmiydi.
Çünkü ben bunu oturduğum sitedeki apartmanımızın birinci katın da balkonda yapacaktım.Duman çıkarsa mutlaka sorun olcaktı.
Yine burada Balıkçı Serdar kardeşim, bana sobanın bacasını balkonda ki barbekünün bacasına vermemi önerdi.
Sonra kendilerinin uyguladığı sistemi anlatarak çizip yolladı.
Sobacılar çarşısında iki bacanın çıkışını tek bir bacaya bağlayan bir kazan yaptırdım.30.-TL ye mal oldu.




8.-TL ye 2 mt açılan, aspiratör sipirali aldım.
Amacım bacayı ,sipiral boru ile babeküye vermekti.Böylece duman bir yere yayılmadan barbekünün bacasından gidecekti.
Sıra geldi denemeye,sobayı balkonda kurdum,sipirali sobanın bacasına geçirdim.


Sipirali çekip uzatıp barbekünün içinde ki bacaya kadar soktum.


Sobanın kazanlarında bir kaç gazete kağıdı yaktım baktım ki hiç duman çıkmıyor,Dumanlar baca tarafından çekiliyor başarmıştım.

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2012, 21:33   #30
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Tokat kebabı denem hk devamı

Şimdi sıra geldi pişirmeye.
Et malum pahallı.Bizde ustası değiliz işin.Bakarsın yakarız onca eti diyerek...
Denemek için önce tavuk yapmaya karar verdim.
Bir tavuğu sırtından ikiye kestim.Boynunu keserek çıkarttım.
Tavuk yaprak gibi iki yana ayrıldı.Baharatlama işlemini yaptıkdan sonra sobanın içine sallandırmak üzere şişlere geçirdim.


Patlıcanın saplarını kesip,tavuk pişerken düşüp kaymasın diye şişlerin alt kısımlarına sapladım.


Bir şişe de sivri ve kapya biberleri dizdim.


Sobanın ortasındaki çekmeceyi çekerek içine 4 e doğranmış domateslerle,soğanları koyup,sobanın içine sürdüm.(Bunun resimlerini çekmeyi unutmuşum)
Sıra geldi yakmaya..her iki kazanın içine önce yumurta viyolü parçaları,sonra çam çırası (demedi 2.-TL) parçaları yerleştirdim.Evde daha evvelden mangal tutuşturmakda kullandığım budanmış kuru dal parçalarını koydum,altlarından yaktım.Birden bire soba gümbür gümbür yanmaya başladı.Bunun üzerine her iki tarafı da meşe odunla besledim..Soba kuzine gibi gibi oldu..Ortada ne duman diye bir şey yoktu,hepsini barbekü bacası çekiyordu.
Bir müddet sonra meşe odunları közlenmeye başlayınca,fırın kısmının kapağını açıp,tavuğu içine sallandırdım.Kapağı kapattım.Ara ara kapağı kaldırdım pişme durumunu kontrol ettim,bu arada pişen domateslerin buharını dışarı saldımki tavuk haşlama olmasın.


Yaklaşık 35 dakika sonra kapağı açtığım da artık Tokat Tavuğu olmuştu.Nar gibiydi.


Ve Balkondan müthiş kokular geliyordu.


Tavuğun şişlerini çekip,tepsiye aldım.Üzerine de çekmecede pişen domates,soğan ve yine şişde pişen biberleri koyup,sofraya sundum.



İnanın tek kelime ile harikaydı.
Bundan sonra ki hedefim,Allah sağlık verirse inşallah kuzu etinden hakiki Tokat Kebabı olacak.Üçüncü parti de de levrekden balık kebabı yapacağım.Hepsini resimleyeceğim sizler için.
Benim burada ki kazancım ne oldu?
Gençliğimde iş icabı gittiğim Tokat ta yediğim tokat kebabına yıllar sonra kavuştum.
Artık bunu yapacak bir sobanın sahibiyim.
İllaki yapmak için araziye,pikniğe gitmeme luzum kalmadı.Yaptırdığım sistemle pikniği artık evde istediğim zaman yapabileceğim.
Bana bu konuda önderlik eden,fikir veren,yönlendiren Balıkçı Serdar (Serdar Yalçın ) kardeşime tekrar tekrar teşekkür ederim.
Dostlar,imkanı olan bu sobadan temin edip denesin derim...Sevgilerimle

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025