agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni23Beğeniler
  • 7 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen hosseda
  • 3 Gönderen hosseda
  • 3 Gönderen hosseda
  • 5 Gönderen hosseda
  • 4 Gönderen hosseda

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-04-2014, 17:34   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
oltu kebabı

Fırında tandır konusunda yapabileceğim pek bir üretim kalmadı. En son, hiç köz kalmayan fırında sadece fırının kızgınlığıyla çengele asarak yaptığım tandır son noktayı belirledi...
Gece yarısı astığım eti sabah uyanınca pişmiş halde bulacak duruma geldim. Burada püf nokta fırının çok uzun süre yakılarak (2,5- 3 saat kadar) iyice kızdırılması, etin yanmaması için içeride hiç köz kalmaması ( ateşi geçmeyen közleri kürekle dışarı almak lazım), etin altına konan tepside iki parmak yüksekliğinde su bırakılması, bunun yanında bir kabın su ile doldurarak onun da fırın içine bırakılması ve fırının sıkı sıkı kapatılarak 8-9 saat unutulması...

Şimdi sıra hiç denemediğim bir kebapta... Oltu kebabı için çalışmaya başladım gelişmeleri vakti geldikçe aktaracağım.

Eklenen Resimler
 
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025