agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/index.php)
-   Enerji (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=490)
-   -   Nükleer Enerji - Nükleer Santral (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=503)

memet 14-03-2011 15:39

Kaza yaptınız öldünüz. Bu sizden sonra zincirleme ölümlere neden oluyor mu?

Çocuğunuz yolda kaza geçirdi. Geri kalan çocuklar da zincirleme olarak ölüyor mu? Önlenebilir riskler vardır. Okula dikkatli giderseniz bu riskleri azaltırsınız. Siz ne yaparsanız yapın, Ülkeyi kirletmiş olan Çernobil kirlenmesinden kurtulmanın bir yolu yok. Nesillerce sürecek bir kirlenme altndayız. Çocuğunuz okula hangi yoldan giderse gitsin kirlenmeden etkilenen Bulgaristan'da da radyoaktif serpintini etkisi altında gidiyor.

Ama sizin niyetiniz de zaten son sözerinzle gayet açık. Nasılsa ölüyor bu insanoğlu diye zaten ABD de iki milyon Irak'lıyı öldürdü. Amaç aynı. Enerji, petrolünü çalıyor şimdi ülkenin bu size çok makul geliyordur. Bu Araplar ölümsüz değildi ya öleceklerdi nasılsa.
Üstelik de Arap bunlar. Potansiyel el kaide.

MeyveliTepe 14-03-2011 15:46

Sn.Kazanlık, motorlu araca binip binmemek kişilerin iradesi içinde bir durumdur. Nükleer santral ile karşılaştırmayın. Bunlar kurulduğunda o bölgede yaşayan insanlara sorulmadan kurulurlar. Sonra da o insanlar çeker bunun ceremesini. Buna kararı veren adamlar, çok yüreklilerse çıkıp bedel ödedik derler ama yalandır. Bedeli ödeyen onlar değil, ölen, zehirlenen, bir şekilde etkilenen insanlardır.

Bana göre radyasyon sebebiyle tek kişinin bile ölmesi veya etkilenmesi makul değildir. Bunu garantileyecek bir güç, bir mukavele yoktur. Riski siz kendiniz için göze alıyor ve bedel ödemeye de hazır olabilirsiniz. Bu manada bedel ödemenize de itirazım yok. Ama ben bu bedeli ödemek istemiyorum.

kazanlik 14-03-2011 15:53

kendi cevabinizla celisiyorsunuz,, daha once risk var diye nukleerden vazgectiniz,, simdi trafik kazalari onlenebilir v.s. diyorsunuz,, Sn Meyvelitepe bir yorum yapsin,, tdk.org.tr

kazada bir kisi hayatini kaybediyor ama hergun binlerce insan hayatini kaybediyor,, trafik terorune dur demeyecekmiyiz? arabalari hurdaya atip tabana kuvvet yurumeyecekmiyiz,, ?
alinti :memet
``Ama sizin niyetiniz de zaten son sözerinzle gayet açık. Nasılsa ölüyor bu insanoğlu diye zaten ABD de iki milyon Irak'lıyı öldürdü. Amaç aynı. Enerji, petrolünü çalıyor şimdi ülkenin bu size çok makul geliyordur. Bu Araplar ölümsüz değildi ya öleceklerdi nasılsa.
Üstelik de Arap bunlar. Potansiyel el kaide.``

alimin fikri neyse zikride odur. bunlar sizin ruh halinizi yansitiyor.. benim degil. ben insanlarin yaslanarak ecelleriyle olmelerinden bahsettim. Araplar,, el-kaide falan,, kendinizi tutamadiniz heralde,, muhalif oldugunuz baska konularda var anlasilan,,

ama sakin olun ,, bu forum bu konularin yeri degil

kazanlik 14-03-2011 16:01

insanlarin evinin duvarindan , catisindanda eve araba girip insanlari oldurebiliyor,,
bir stadyuma ucakda dusebilir,, bunlarda riskdir,, ,, onlarinda secme sansi yoktu.r

hala soruma cevap vermediniz,, milyonlarca insanin hayatini kaybettigi,, ustelik bir cogunun sucu olmadan, hatta bazilari arabada bile degilken olen insanlar,, trafik terorune dur demeyecekmisiniz?bakin, milyonlarca insan olmus,, ve olmeye devam edecek,, alternatif var. tabana kuvvet yurumek,,

motorlu araclardan vazgecmek icin daha kac kisinin olmesi makuldur?

memet 14-03-2011 16:01

Trafik kazaların önlenemez olduğuna dair bir kanınız mı var. Her günbinlerce insan ölüyor diye, bir de radyoaktif serpintiden ölsün önemli olan kazanılacak para diy ebir mantığı nasıl yürütebiliyorsunuz? Bazıları eceliyle ölmesine gerek kalmadan radyoaktif serpintiyle öldüler Ukrayna'da Türki'ye'de.
Herhangi bir konuda herhangi bir şeye muhalif olabilirim sakıcası mı var bunun. Petrolün çalınmasına siz destekmisiniz yoksa?

MeyveliTepe 14-03-2011 16:02

Başka bir şey daha.

Daha önce de uçak kazaları için sordunuz aynı şeyi. Size riskler arasında ne kadar büyük bir fark olduğunu rakamlarla gösterdim (15 bin defa daha fazla). Benzeri durum trafik kazalarında da söz konusu. Araç sayısı, araçla seyahat sayısı vb. ile kaza sayısını oranlarsanız motorlu araç trafiği çok daha emin çıkar.

Buna bir de "iradi" olma durumunu ekleyin. Bir çok tanıdığım hayatında uçağa binmedi. Bir sürüsü mecbur kalmadıkça şehirler arası motorlu vasıta ile seyahat etmez. Kendi seçimleridir. Kimse de bunları istemedikleri araca bindiremez.

memet 14-03-2011 16:04

Bütün yazdıkalrınız nükleer sızıntların kazaların makul olduğunu anlatmaya çalışmak sanırım yazdıkça farkedemiyorsunuz yazdıkalrınızn anlamın bütünüyla ortayz çıktığını.
Kaç stada düşen uçak nesiller boyunca sürecek kanser olaylarını tetiklemş olabilir.

Enkazı kaç nesil boyunca çevresine ölüm saçar. Kaç bin kilometre ileriye kirlilik bulaştırır.

kazanlik 14-03-2011 16:11

tarfik kazalarinin onlenebilecegine inaniyorsunuz ama nukleer kazalarin onlenecegine inanmiyorsunuz ,, ilginc,,

arap petrolunu ele gecirmek icin 2milyon insani oldurenlerin, iki atom bombasini masum insanlarin uzerine atanlarin 2035 de %80 yenilenebilir enerjiye gececegine inaniyorsunuz ,, ilginc,

insanlarin arabaya binmezlerse kazada olmeyecegine,, dolayisiyla secme sanslari varken yaya gecidinde can vermelerini makul sayiyorsunuz,, ilginc,

ucak kazalarinda olme riski 15000 kat daha az hesabiniz var,, bu hesap size ait,, benzer bir hesap makinasini ilginc bir politikacimizda kullaniyor,,

ayrica,, ``ehlen ve sehlen``

kazanlik 14-03-2011 16:14

nukleer sizintilarin ve kazalarin makul oldugunu kabullendigimi daha once belirttim, asla kazalar olmamistir, insanlar olmemistirde demedim. bunlardan ders alinacaktir ve daha modern santraller yapilacaktir.

ilk yapilan arabaya fren koymayi dusunmediklerini biliyor musunuz? emniyet kemerini, ABS, ESP, hava yastigi,, bunlarin bazilari hala opsiyon olarak sunuluyor,, biliyor musunuz?

ilk araba kazasinda insanlarin motorlu aractan vazgecmesini mi beklerdiniz? siz vazgecer miydiniz? belkide milyonlarca insanin hayatini kurtarabilirdiniz,,

MeyveliTepe 14-03-2011 16:14

Evet, bende de yaratılan izlenim nükleer felaketlerin makul ve normal olduğunu, başka şeylerde olan kazalardan bir farkı olmadığını ve aynı şekilde değerlendirilmesi gerektiği şeklinde. Bu açıkça söylense sorun yok. Beğenmesem bile bir düşünce, bir inançtır. Tersini düşündüğüm için kabul etmediğimi belirtirim.

Fakat, bunu açıkça söylemeyip, bir yandan kimsenin ölmesi makul değildir deyip, bir yandan başka kıyaslamalarla insanların radyasyonu ev kazası gibi kabullenmesi gerektiğini empoze etmeye kalkışınca, bunun adı, tdk'dan verdiğim linkteki gibi oluyor.

Oysa, radyasyondan dolayı kimsenin ölmesi makul değil ise, bundan nasıl kaçınılacağını anlatması gerekirdi. Makul ise zaten söylenecek bir şey yok.

memet 14-03-2011 16:18

İki bomba atması iki milyon kişi öldürmesi petrol çalması ve farklı enerji üretim biçimlerine yönelmesi karlılığı bakımından ona uygun süreçlerse hiç bir biçimde çelişmez.

MeyveliTepe 14-03-2011 16:24

Alıntı:

nukleer sizintilarin ve kazalarin makul oldugunu kabullendigimi daha once belirttim, asla kazalar olmamistir, insanlar olmemistirde demedim.
O halde ne diye makul ölüm ve etkilenme sayısı sıfır diyorsunuz?

Oysa bir sayınız, altında kalınması gereken bir oranınız bile yok. Koşulsuz olarak nükleer santraller kurulsun istiyorsunuz.

Sizin orada zaten en az iki tane nükleeriniz var bildiğim kadarıyla. Ne diye balkonda pervane çevirdiniz ki, prize fişi takınca elektrik yok muydu?

kazanlik 14-03-2011 16:25

alinti; memet
Alıntı:

``İki bomba atması iki milyon kişi öldürmesi petrol çalması ve farklı enerji üretim biçimlerine yönelmesi karlılığı bakımından ona uygun süreçlerse hiç bir biçimde çelişmez``

yani adamlar insafa geldi, pisman oldular kiyoto protokolunude imzalayacaklar diyorsunuz ,, valla billa bravo,, hemen yoga ya basliyorum, Fenshui menshui nevarsa okuyorum, aksama gaz lambasi yakacagim, eve yuruyerek gidecegim,,

sayenizde dunyam degisti,, huzura erdim,,

hakkinizi hepiniz helal ediniz,, benden yana helal olsun, forumda son noktayi koydum . daha fazla yorum geregi duymuyorum,

MeyveliTepe 14-03-2011 16:33

1 Eklenti(ler)
Eklenti 196798

Nükleer enerji. Herkese lazım.

MeyveliTepe 14-03-2011 16:41

Alıntı:

Hiroko Tabuchi

After initial recovery, fuel rods at Fukushima Daiichi #2 reactor again exposed due to ventilation problems, again raising risk of meltdown.
Twitter'da Japonya kaynaklı dakikada 100 twit gelmeye devam ediyor. Deprem ve tsunamiden çok nükleer tehlikeden dolayı dehşet içindeler. Bırakın ölmeyi, hiç bir şey bu dehşete değmez.

İngilize tweet'leri #jishin_e 'den izleyebilirsiniz.

Kirmit 14-03-2011 16:58

Sn Kazanlik, bu kadar ısrar ve inatla savunduğunuz nükleer enerjinin atıklarını hale hazırdaki muhafazalı! şeklinde ( ya da muhafazasını siz halledersiniz beğenmiyorsanız) arsanızda, evinizde küçük miktarda da olsa barındırmaya da gönüllü olmalısınız o zaman. Bunu yapar mısınız? Tabi bu sizin seçiminiz olur, istemeyenlere yaptıramazsınız. Tabi komşularınıza da zarar vermemelisiniz. Bunu nasıl garanti edeceksiniz?

Kazalarla ilgili verdiğiniz örneklerin nükleer enerji ve kazalarıyla hiç alakası yok. Lütfen kendinizi kandırmayın. Trafik kazası bilgisizliğe dayanan ya da kurallara uymayanların sebep olduğu, kişi olarak kazaya karışanları ilgilendiren ve cezası olan bir konudur. Yani bu konudaki kıyaslamalarınız "hayat acıdır, biber de acıdır öyleyse hayat biberdir" gibi bir genelleme geyiğine giriyor ki keşke bu kadar eğlenceli bir konuyu tartışıyor olsaydık.

Hadi diyelim bu santralden çok büyük kar edecek bir işe girdiniz, insan bunca yazılandan sonra durur bir düşünür yahu!!
Israrınızı anlamakta zorlanıyorum.

Dogasever 14-03-2011 21:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kazanlik (Mesaj 768381)
insanlarin evinin duvarindan , catisindanda eve araba girip insanlari oldurebiliyor,,
bir stadyuma ucakda dusebilir,, bunlarda riskdir,, ,, onlarinda secme sansi yoktu.r

hala soruma cevap vermediniz,, milyonlarca insanin hayatini kaybettigi,, ustelik bir cogunun sucu olmadan, hatta bazilari arabada bile degilken olen insanlar,, trafik terorune dur demeyecekmisiniz?bakin, milyonlarca insan olmus,, ve olmeye devam edecek,, alternatif var. tabana kuvvet yurumek,,

motorlu araclardan vazgecmek icin daha kac kisinin olmesi makuldur?

Sn Kazanlik


Sanirim nükleere karşı olan arkadaşların söyledikleri yukardaki açıklamanızda biraz çarpıtılmış.

Ben şu kadarını söyleyeyim: Bir otoyolda bir trafik kazası meydana gelince. O kazanın en fazla 5 ila 10 metre civarı etkileniyor. Haklısınız keşke trafik kazalarını önelyebilsek. O civardaki köyler, kasabalar, kentler, kırlar, bahçeler, dereler, nehirler, göller, arılar, kuşlar, balıklar, böcekler, diğer mikro ve makro yaşam etkilenmiyor.

Ama trafik kazası yerine nükleer kaza oldu diyelim: o civardaki köyler, kasabalar, kentler, tüm doğal yaşam, tüm insanlar ve gelecek binlerce yılda doğacak olanlar, hepsi ve her şey etkileniyor. Sanırım arkadaşların ısrarla üzerinde durdukları konuyu anladınız. Ayrıca binlerce yıl etkilenecek olan tüm canlıların bugün alınacak Nükleer seçim kararıda hiçbir şey söyleme hakkı da yok. Böyle bir kumar oynayamayız.

cemo 14-03-2011 21:41

Sn Kazanlık (hemşehrim)

Nükleer hakkında teknik donanımım yok ancak, trafik terörü ve ucak kazaları sonucu olabilecek sonuclarla, nükleer sonucu yaşananlardan etkileşimi, ayırd edebilecek kadar yaşamışlığım var.

Dilerim bir gün savunduğunuz nükleer, ne sizi ne de yakınlarınızı etkilemesin.

Sevgi Durul 14-03-2011 21:46

Ben de nükleer enerji ve nükleer santrallere hayır diyorum. Çernobil faciasını ve etkilerini unutmadık.

Ben sadece fikrimi yazdım, mesajımı alıntılayan kimseyle polemik yaşamak istemem.

elek 14-03-2011 22:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 767961)
Güneş enerjisi panellerinde halen yaygın satılan verimlilikler %16 civarında. Dolayısıyla gelişme potansiyeli yüksek. Bildiğim kadarıyla %30 verimli teknoloji hazır. Hızla yükselmemesi için bir sebep bulunmuyor. Bu yüzden önümüzdeki zaman dilimde birim metrekare üretilen güç miktarının hızla ve bu günkü ile karşılaştırılamayacak şekilde yükseleceğini göreceğiz.

Güneş panelleri için geçmişten bugüne yapılan çalışmaların verimlilik karşılaştırmalarını bağlantıdaki grafikte bulabilirsiniz. 2005-2010 yılları arasındaki eğimin artması (yani verimi daha da yüksek çalışmaların hız kazanması) bence anlamlı. Bu da belirli bir yönde motivasyon sağlanıp kaynak aktarılarak çalışmalar hızlandırıldığında yapılabileceklerin en açık kanıtı. Yeter ki yetki sahipleri "Güneş de nükleer enerji, ona da karşı çıkın" diyebileccek kadar sığ görüşlü insanlar olmasın.

bozon 14-03-2011 23:15

Küresel ısınmanın, bir felaket boyutuna ulaşmasından endişe ediliyor. Kabahat, fosil yakıtlara yükleniyor. Nükleer yakıtlar da bir tür fosil yakıt sayılmaz mı? Küresel ısınmada bir payları yok mu?

webgezer 14-03-2011 23:18

Sn. Kazanlık,

Eğer yapacağım seyahatlerin %90'ini halen yapabiliyor olsam veya yapacağım seyahatlerin tümünü aynı fiyata başka bir şekilde yapabiliyor olsam arabadan kesinlikle vazgeçerim. Siz vazgeçmeyebilirsiniz, daha riskli ve de daha pahalı olduğu halde arabaya binmeye devam edebilirsiniz, bu sizin tercihiniz olur, ama beni zorla arabaya bindirmeniz mantıklı olmaz. Arabada durum maalesef böyle değil keşke olsa; ama nükleer de böyle.

Türkiye'de nükleer toplam enerji üretiminin ufak bir kısmını karşılıyor ve güneş de dahil olmak üzere alternatif enerji kaynaklarından ucuz değil.

Rüzgar santralleri gayet güzel kuruluyor ve de çalışıyor. Türkiye'de iş adamları sıraya giriyorlar santral için, alış desteği de çok sınırlı neredeyse yok. Güneş sistemleri yurtdışında örnek proje aşamasında ama gelecek vaad ediyor.

Sizin arka bahçenizde güneş enerjisinin çalışmıyor olması, etrafınızda büyük çaplı bir yenilenebilir sistem kurulmamış olması, olamayacağını göstermez, bu bir ölçek işidir, eminim etrafınızda nükleer enerji santrali kurup çamaşır makinası çalıştıran da yoktur.

Yenilenebilirin desteklenmesine gelince her yeni teknoloji desteklenir, kaç tane başarısız hem de milyar dolar ölçeğinde nükleer santral var ?

Sözlerinizde yenilenebilir enerjiye, onun desteklenmesine karşı bir tepki seziyorum, öbür taraftan yenilenebilir enerjide hem desteklemeyi hem de enerji üretimini araştırıyorsunuz, sanırım bunlardan bir sonuç elde edemediniz bunun tepkisiyle de nükleeri savunuyorsunuz. Çünkü geldiğiniz nokta "İnsanlar nasıl olsa ölecek nükleerden ölse ne olur"...

Yenilenebilirin kolay olduğunu, ucuz olduğunu kimse söylemiyor, ancak mümkün olduğu ve de yapılabilir olduğu bir gerçek... Dediğim gibi bunlar sistem işi, bu işe erken hele de küçük ölçekte kalkışanların sıkıntı yaşamaları normaldir, umudunuzu kaybetmeyin. Merak ediyorum, siz şimdi aldığınız destekle elektrik tüketiminizin %50'sini güneşten karşılıyor olsaydınız hatta fazlasını devlete satıyor olsaydınız halen nükleeri mi savunurdunuz ?

güzel İzmirim 15-03-2011 04:30

Nükleeri savunanlar, santralin depremden tsunamiden sağ kurtulan, yaşam savaşı veren insanların üzerine, atom
bombası kustuğunu görmüyorlarmı????
Amerikanın hiroşimaya 1945 yılında attığı bombanın aradan 70 yıla yakın zaman geçmesine
rağmen etkisinin hala sürdüğünü anlatırlar anma törenlerinde.
Çernobil faciasından sonra sorumsuz, vicdansız yöneticiler, gömülmesi gereken her şeyi
vatandaşa yedirdiler. Türkiye' de hemen her aile, genç yaşlı demedi kanser hastalığından
sevdiğimiz insanların yavaş yavaş tükenip ölmelerine tanıklık ettik, ediyoruz kahrolarak.
Yeterince acılar çektik. Çocuklarımıza bunları yaşatmaya hakkımız yok.
Türkiye' dede en üzücü örnek Japonya' daki gibi deprem her an olabilir. Tsunami olabilir
Bunlardan kaçınılmaz ama neden gözümüzün önünde yaşanan,(dram, facia demek az gelir)
insanlık suçunu görüyorken....BAŞKA SEÇENEKLER VARKEN....

MeyveliTepe 15-03-2011 07:43

Japonyadaki durum gitgide ciddileşiyor. Fukushima 2 nolu reaktörde de bir patlama oldu. 4 nolu reaktörde yangın çıktı, çok ciddi radyasyon salınımı söz konusu. Tokyo'nun 100 km kuzeyindeki şehirde radyasyon seviyesi normalin 10 misli olarak ölçüldü. Rüzgar güney batıya estiği için radyasyon yüklü hava doğrudan ülkenin üzerine taşınıyor. Fransızlar 6 saat önce, 10 saat içinde belirli bir radyasyon seviyesinin Tokyo'ya kadar ulaşacağı şeklinde bir tahmin yaptılar. Boşaltma yarıçapı 30 km'ye çıktı. İnsanlar yağmurdan panikliyorlar.

kazanlik 15-03-2011 08:29

Sn. webgezer diyorki;
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi webgezer (Mesaj 768581)
Sn. Kazanlık,

Eğer yapacağım seyahatlerin %90'ini halen yapabiliyor olsam veya yapacağım seyahatlerin tümünü aynı fiyata başka bir şekilde yapabiliyor olsam arabadan kesinlikle vazgeçerim. Siz vazgeçmeyebilirsiniz, daha riskli ve de daha pahalı olduğu halde arabaya binmeye devam edebilirsiniz, bu sizin tercihiniz olur, ama beni zorla arabaya bindirmeniz mantıklı olmaz. Arabada durum maalesef böyle değil keşke olsa; ama nükleer de böyle.


Sn sebgezer,, aman sozlerinize dikkat edin , keske olsa falan deyince Sn.meyvelitepe sozluklerden bakip sizede``riyakar, ikiyuzlu``diyebilir,

sizde gormusunuz ki bazi seylerden kacmak mumkun degil, sizin seciminiz degil, ve secme sansinizda yok. kalkip size tabana kuvvet yuruyun demem nasil manasiz ise nukleerden kacmakta bu derece manasiz . RIYAKARLIK, ikiyuzluluk degil,

araba kazalarina gelince ,, burda kastetdigim sey cevre kirliligi degil, elbet. insan hayati. sanirim forumdaki arkadaslar nukleerde olenleri secme sansi olmadigi icin insan oglu insan olarak , kazalarda olenleride secme sanslari varken trafik kazasina karistiklari icin kedi yavrusu olarak goruyorlar.

bu ornegi vermemdeki sebep, nukleere karsi olanlarin kaza riski nedeniyle insanlarin olecegini savunmalari,tarfik kazlarinda da olenler insan oglu insan , kedi yavrusu degil. (****** demeye dilim varmadi, ornek bile olsa hos degil)

her iki durumunda oznesi INSAN, her iki olaydada insanlar oluyor, her iki tarafin suclusu kaza, ve trafikde olenlerin sayisi nukleerler kiyaslanamaz.ve Sn. webgezerin arabalar icin ve benim nukleer icin savundugum gibi secme sansimiz yok.

alinti:webgezer

``Sözlerinizde yenilenebilir enerjiye, onun desteklenmesine karşı bir tepki seziyorum, öbür taraftan yenilenebilir enerjide hem desteklemeyi hem de enerji üretimini araştırıyorsunuz, sanırım bunlardan bir sonuç elde edemediniz bunun tepkisiyle de nükleeri savunuyorsunuz. ``


demek ki ne demek istedigimi neredeyse anlatiyormusum,, kil payi kacirmisim, uzgunum,

``Çünkü geldiğiniz nokta "İnsanlar nasıl olsa ölecek nükleerden ölse ne olur"...``

bu kisim haric beni gayet iyi anlamissiniz, en azindan benimde ugras verdimi anlamissiniz. RIYAKAR olmadigima sahitlik edersiniz artik,,

destek verilmesine tepkiye gelince,, burdada kucuk bir eksen kaymasi var, onuda yerine oturtturursam icim rahatlayacak.

birincisi,, burda tesvik var, yunanistanda da tesvik rakamlari tamamen ayni. ama cok az firma yapiyor,, lutfen insanlari bu noktada salaklikla suclamayin,, herkezin bi bildigi var elbet,

ikincisi tesviklerden biride organik yakitli santrallere,,neden,? cunku ormanda agac cok, agac ve orman yenilenebilir, devlet destekli tekliflerde organik yakit ATIK olarak degil ormandan kesilmis odun olarak veriliyor,, ustelik dal-cubuk-yaprak degil,, basbaya odun,ince dallar ve yapraklar nakliye masrafini karsilamadigi icin ormanda birakiliyor. 15 kutur ve uzeri odunlar termik santralde yakilacak ve CO , NOx,HCl salinimi yapilacak.biliyorum cunku benim bacamdan da bunlar cikiyor.(degerler normlarin altinda, umarim harcadigim emegede tas atmazsiniz)

ucuncusu. arka bahcemde gunes panelleri yok, bu teknolojiyi henuz denemedim, ama gordum ki dediginiz gibi uretilen elektrik sebekeye karistirilinca benimde elektronik cihazlarim karisiyor, bir evden fazlasini, birkac fabrikayi besleyebilecek PV santraller kurulmaya kalkilirsa TEK BASINA yeterli olmayacaktir.icinizden kac kisi son bir yil icinde 15000kW lik 3 fazli 1500dev/dak motor gordu? bunun nasil calistirilabildigini biliyor musunuz,, 15MW motor ve cocuk odasindan buyuk degil.

dorduncusu. arkabahcem kadar yakin mesafede 11 adet DEVLET destekli 1000kWlik ruzgar jeneratorleri hala donmuyor donemiyor cunku ruzgar yok,hemde Balkan daglarinin tepesinde, Sipka daginin hemen yaninda fotograf cekersem ayni karede balkanlari kaybettigimiz son savas noktasinin anitini ve 11 adet jeneratoru ayni kareye sokabilirim,

besincisi .Bahsettiginiz tesvikleri dogaseverler degil, sinir oldugunuz bazi para babalari, bankalar, sermaye cevreleri ve mafya usleniyor.

altincisi. yatirimlarin geri odeme sureleri tesviklere ragmen en az 6 yil. bu demektir ki sadece yenilenebilir enerjiden biraz pahali dediginiz elektrik maaliyeti dediginiz gibi %25 degil %600, hadi OPTIMIST olalim %300 artacaktir.

yedincisi. devlet cogunlugu dis kaynakli banka olacak sermayelere tesvik verdiginde tuketiciden %7 yesil enerji parasi fazladan alacaktir.ben ev faturalarimda dahi bunu oduyorum,

sekizincisi. yenilenebilir enerjide de nakil hatti kullanmak zorundasiniz, nakil hatlarindaki %2,5luk kayip bahsi gecen sistemlerin zaten %11,7 olan (siz%16 almissiniz,)toplam verimine dahil degil,

dokuzuncusu, Turkiyede 2 degil 20 nukleer olursa HES ve TESler kapatilabilir diye dusunuyorum , BEN dusunuyorum baskasi adina konusmuyorum, o zaman dogaya daha fazla katkida bulunulabilir,

onuncusu. japonyadaki deprem 9.0 buyuklugunde, dunyanin mekezi kaymis arkadaslar,, neden bu felaket size kucuk gozukuyor bende bunu anlamiyorum, ve 40 YASINDAKI nukleer santralde sizinti var. ben buna RUSTUNU ispatlamak derim. Turkiyeye gelecek olan santrallerde ucuncu nesil olacak, eski santrallerinde modernize edilmesi taraftari oldugumu soylemistim,

ayrica ,, tesvik veren butun ulkelerde nukleer oldugunu biliyorsunuzdur, bende zaten defalarca oyle dedim,, once nukleer sonra tesvik.

simdi diyeceksiniz, madem bu kadar kotu ve verimsiz niye tesviki savunuyorsun. cunku tesviklerin tamami car-cur olmuyor,, benim gibi 5000kW atik isiyi atmosfere veren hatta sogutmak icin bile enerji harcayan firmalar tesvik alirlarsa gercekten dogayi kirletmeden , jeotermalden bile daha temiz enerji elde edebilirler, sureklidir,
copten enerji uretenler gibi, atikdan enerji uretenler gibi, co-gen turbinler gibi, biyogaz tesisleri gibi soya ve aycicek ureticileri gibi firmalar tesviklenmelidir.
butun bunlarin olabilmesi icin once endustri, yani enerji tuketimi olmalidir. yoksa once yapalim sonra harcariz demek polyannacilik oluyor.

nukleere karsi cikanlar riskleri gorup felaket olarak tanimliyor,, benim gibi evet diyenler faydalarini gorup nimet olarak tanimliyor, bu bakimdan sizlerle anlasmamiz,fikrimizi degistirmemiz mumkun olmayacak. daha fazla kalp kirmaya gerek yok

bilgi paylastikca guzeldir deyip son kez yazdim, ayrinti isteyen olursa ozelime yazsin, tekrar helalleselim. saglicakla

Dogasever 15-03-2011 09:28

Alıntı:

nukleere karsi cikanlar riskleri gorup felaket olarak tanimliyor,, benim gibi evet diyenler faydalarini gorup nimet olarak tanimliyor, bu bakimdan sizlerle anlasmamiz,fikrimizi degistirmemiz mumkun olmayacak. daha fazla kalp kirmaya gerek yok
SAyin Kazanlik çok haklısınız kalp kırmaya gerek yok ama dün gece Japonyada yaşanandan sonra artık hala burada nükleer enerjiyi savunabiliyorsan pes yani....

Bugünkü Milliyet Gazetesine göre Japonya Türk Elçiliği Japonya'daki Türklere bölgeyi terk et çağırısında bulunuyor. Fransızlar Fransızlara bölgeyi terkedin diyor. Tüm yabancı gazetelerde Nükleer enerji ve tehlikelerin nasıl hasır altı edildiği büyük puntalarla çarşaf çarşaf sergileniyor bugün. Maalsef Japonların Japonya'dan başka gidecek yerleri yok. Zaten depremden perişanlar. Bu söylediklerini şu anda Japonya'da söylesen eline Harakiri Bıçağını verirlerdi.

Türkiye'de bir nükleer kaza olsa nereye kaçacağız. Diyelim ki kaçtın, o kazanın bulutlarının kirlettiği her şey binlerce yıl tüm canlılara ölüm kusacak. Lütfen artık nükleer enerji istiyoruz demeyin. Ve bunun ekonomik hesaplarını yapmayın burada. Teşvikler meşvikler.... bunların hepsi palavra. Dünyadaki en önemli şey doğa ve insandır. Gerisi boştur. Lütfen artık nükleer enerji isteyenler boşuna buraya yazı yazmasınlar hem komik duruma düşüyorlar hem de artık midem bulanıyor para ekonomi hesaplarından.

http://www.milliyet.com.tr/japonya-d...64/default.htm

Dogasever 15-03-2011 09:37

Güneş Enerjisi Panellerinin Verimliliğindeki Artış (Yıllara Göre)
 
1 Eklenti(ler)
SAyın Elek'in yukardaki linkte verdiği grafiği buraya kopyalamanın daha uygun olacağını düşündüm. Bu konunun başından beri savunduğum Güneş Enerjisi panellerinin verimlilşik artışı çalışmalarına para ayrılarak hız verilmesi gerektiği grafikten de açıkça belli oluyor. Türkiye'nin yapması gerkene bugünden tezi yok bu konuya para ayırmasıdır. En geç 20 yıl içinde Verimliliğin 70-80 lere çıkacağını kuvvetle savunuyorum. Yaklaşık 100 yıl sonra hiçbirimiz bu dünyada olmayacağız. İşte bu konuya yapılacak her türlü harcama, gelecek kuşaklara yapılacak gerçek bir yatırımdır. Bize duacı olurlar. Nükleere yatırım yaparsak 700 kuşak bize lanet okuyacak! Hangisi daha iyi siz söyleyin.

memoxenerji 15-03-2011 10:06

1 Eklenti(ler)
Türkiye deki kayıp kaçak oranı %19 olarak ifade edilsede kayıp olarak gösterebilenecek miktar bu rakamın 1\3 kadar.kaçak kullanım da kültür ile alakalı.benim niyetim kaçak enerji kullanmaksa bunu hiçbir önlem engelleyemez.

balık tutmak için şebeke elektriğini dereye veren insanlar gördüm ben bu ülkede !

sürekli yuvarlak cümleler kullanılıyor,ben BU GÜN rüzgar ve güneş panellerinin üretebilecekleri enerji miktarları ile rakamlar vermiştim önceki mesajlarımda.

ampul icad edilene kadar insanoğlu için büyük bir gerekliliği yoktu.çünkü herkez bir şekilde karanlığı bertaraf ediyordu(mum ışıgı,gaz lambası,erken yatması gibi)

fakat kullanım kolaylığını görünce herkez çok çabuk benimsedi.bu gün ampul hayatın vaz ''isteyerek'' vazgeçilemez unsurlarından birisi.

ampulün öncesinde ve sonrasında diğer tüketim ürünleri hayatımıza girdi.

elektrik motorları,telefon,elektrikli ısıtıcı,buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,klimalar ve binlercesi.....

bu ürünler bir kere hayatımıza girdikten sonra birdaha terk edilmesi ne yazıkki çok zor.

ben halea ''bu kadar enerjiye ne gerek var'' derken kastettiğiniz kişibaşı enerji tüketim (hiç olmazsa elektrik) miktarını öğrenemedim !

Yıllar Dünya nüfusu

1000 310 milyon

1250 400 milyon

1650 500 milyon

1700 610 milyon

1750 790 milyon

1800 980 milyon

1850 1.260 milyar

1900 1.650 milyar

1910 1.750 milyar

1920 1.860 milyar

1930 2.070 milyar

1940 2.300 milyar

1950 2.520 milyar

1960 3.020 milyar

1970 3.700 milyar

1980 4.440 milyar

1990 5.270 milyar

2000 6.060 milyar



Dünya nüfus artışı bu günkü tahminlerle
;



2010 da 6,8 milyara, 2020 de 7,5 milyara,



2030, da 8,1 milyara, 2040 da 8,6 milyara,



2050 de 8,9 milyara, 2075 yılında da 9,2 milyara, çıkmasının beklendiğini unutmamamız gerekiyor.

yine unutmamamız gereken bir noktada enerji konusunda her ne kadar fuzuli harcamalar yapılsada bu durum insan oğluna yaramış ki son 50 yıl da ortalama ömrü 20 yıl uzamış :)

dikkatimi çeken son bir detayda japonların çok uzun zamandır nükleer enerji ile haşır neşir olmasına,bu santrallerle kapı komşusu olarak yaşamasına rağmen nasıl oluyorda dünyanın en uzun ömürlü halkı olmayı başarıyorlar ?

ortaya atılan savları herkez kendi ekseninde değerlendirdiği sürece bir sonuca varılması mümkün değil...

MeyveliTepe 15-03-2011 10:14

Bu saatten sonra hala çok meraklıysanız sizi Japonya'ya alalım. Belki orada dehşet içindeki insanlara anlatırsınız bunları, içlerini ferahlatırsınız, rahatlarlar, sayenizde derin derin nefes alıp, aman da ne güzelmiş medeniyetimiz derler. Siz de tavaf edip kendi gözlerinizle görür, ellerinizle dokunursunuz bu güzelim medeniyet harikası santrallere.

Hem birisi, santral gördünüz mü de konuşuyorsunuz, diyordu. Onu da alın, birlikte görürsünüz.

Dogasever 15-03-2011 10:18

Alıntı:

yine unutmamamız gereken bir noktada enerji konusunda her ne kadar fuzuli harcamalar yapılsada bu durum insan oğluna yaramış ki son 50 yıl da ortalama ömrü 20 yıl uzamış
Benim görüşüme göre, ömürdeki uzama tıp biliminde kaydedilen ilerlemelerle ilgilidir.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024